۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۳
کد خبر: ۳۲۵۳۵۱
حجت‌الاسلام والمسلمین لک زایی مطرح کرد؛

گفتمان امنیت جهانی در عصر ظهور الگوی سند ایرانی اسلامی پیشرفت

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ارتقای امنیت در جامعه را از ویژگی­های عصر ظهور برشمرد و گفت: گفتمان امنیت جهانی در عصر ظهور را می‌توان الگوی مناسبی برای سند ایرانی اسلامی پیشرفت قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمين نجف لک‌زايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لک­زایی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،‌ در نشست علمی امنیت و مهدویت؛ امکان­سنجی الگو برداری، که عصر امروز در مرکز تخصصی مهدویت برگزار شد، ارتقای امنیت در جامعه را از ویژگی­های عصر ظهور بیان کرد و گفت: گفتمان امنیت جهانی در عصر ظهور را می‌توان الگوی مناسبی برای سند ایرانی اسلامی پیشرفت قرار داد.

 

حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی به مفهوم امنیت اشاره و ابراز کرد: امنیت یک مفهوم ارزشی است که در هر مکتب و جامعه دارای معانی مختلفی است، همانند این که داشتن حجاب در یک کشور سبب افزایش امنیت و در کشور دیگری تهدید محسوب می­شود.

 

وی به بیان شاخصه‌های الگوی امنیت پرداخت و گفت: موضوع و برخوداری امنیت، تهدیدهای از بین بردن امنیت و هدف از ایجاد امنیت از شاخصه­های اصلی گفتمان امنیت است و این سه عنصر در تمام مکاتب موجود در موضوع امنیت وجود دارد.

 

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه سخنانش به تفاوت‌های امنیت در مکتب اسلام با سایر مکاتب اشاره کرد و گفت: در بیشتر مکاتب هدف از ایجاد امنیت بقا و ارتقای زندگی دنیوی است، اما دین اسلام در این موضوع تنها به مقوله بقای زندگی دنیا توجه نکرده است، بلکه به ایجاد امنیت در زندگی آخرت هم توجه شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی عنوان داشت: دین اسلام بقای اصلی انسان را در زندگی اخروی و مرگ را شروعی تازه از زندگی می‌داند، بنابراین فعالیتی که سبب شود انسان به تقرب الهی نرسد و امنیت اخروی فرد را به خطر می­اندازد، باید فرد این کار را ترک کند.

 

وی به بیان امنیت فردی از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: دوری از رذایل اخلاق کسب فضایل اخلاقی، انجام واجبات و ترک محرمات سبب ایجاد امنیت فردی و بقای اخروی انسان می­شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک­زایی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: اگر گفتمان مهدویت به درستی برای افراد جامعه تببین و روشن نشود به مسأله ضد امنیتی تبدیل خواهد شد، همانند این برخی از افراد در تاریخ دعای مهدویت داشته­اند و بسیاری از مردم به سبب ناآگاهی از آنها پیروی کرده­اند.

 

رییس فرهنگستان علوم و فرهنگ اسلامی ابراز کرد: زمانی که گفتمان مهدویت به درستی میان مردم تبیین شود امنیت در جامعه به وجود می‌آید و زمانی این گفتمان دچار آسیب و انحراف شود سبب از بین رفتن امنیت می‌شود.

 

وی در ادامه به بررسی امنیت اجتماعی جامعه پرداخت و گفت: زمانی که جامعه از تعرض گروه­های ناهنجار مصون باشد امنیت در جامعه ارتقا خواهد یافت و دین اسلام آموزه­های بسیاری درباره افزایش تقوی، عدالت اجتماعی و نظم عمومی در جامعه بیان کرده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین لک­زایی بیان کرد: دین اسلام انفاق را سبب افزایش و ارتقای امنیت در جامعه می­داند، زیرا نیازهای مادی یک فرد با انفاق برآورده می­شود و در حالی که اگر احتیاج­های این فرد تأمین نشود، وی برای تأمین نیازهای خویش امنیت جامعه را به خطر می­اندازد./998/پ202/ی

ارسال نظرات