متون آموزشی متناسب با استعداد طلاب انتخاب شود
حجت الاسلام سید محمدعلی بلادیان، مدیر مدرسه علمیه دارالعلم آیت الله بهبهانی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به اینکه حوزه علمیه از اصلی ترین نهادها و مجموعه های که حفظ دین، اسلام و انقلاب اسلامی مبتنی بر آن است، گفت: در هر دوره زمانی با پیشرفت علوم و حضور مراجع بزرگوار و تغییر نسبی دروس حوزوی، محتوای آموزشی به مرور زمان و در برخی حوزه ها تغییراتی پیدا کرد.
مدیر مدرسه علمیه دارالعلم آیت الله بهبهانی با اشاره به گذشت 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و نیاز ورود حوزویان به عرصه های مختلف داخلی و خارجی اظهار داشت: امیدواریم گروه ها و مجموعه هایی از صاحب نظران انقلابی، فعالان و آشنایان به نیازهای جامعه به ویژه حوزه، زیرنظر مراجع تقلید برای تدوین و بازنگری دروس حوزوی تشکیل و به این امر اهتمام ورزند.
این مقام مسؤول در ادامه با اشاره به اینکه باید کارایی دروس مطالعه شده حوزویان در این سالها مشخص شود، خاطرنشان کرد: کتابهای حوزوی مفید اما اولویت تدریس آنها باید به تناسب استعداد طلاب و دوره زمانی تحصیل مشخص شود تا از این طریق درسهای مورد نیاز تعیین و اضافه شوند.
حجت الاسلام بلادیان با بیان اینکه سلایق مختلفی در حوزه های علمیه وجود دارد، اظهار داشت: تغییر و تحول متون و روش آموزشی با وجود سلایق مختلف اندکی دشوار اما با فرهنگ سازی و زمینه سازی در طول سالهای متمادی و الگو قرار داددن چند مدرسه برای اجرای این امر شدنی است.
وی ابراز داشت: اگر چند حوزه به عنوان الگو زیرنظر گروه های تخصصی فعالیت و دروس حوزوی به شکل خاص و دقیق در آنها ارائه شود و پس از چند سال عملکرد فارغ التحصیلان این حوزه ها از جنبه های انقلابی، عقیدتی، مسائل حوزوی، فرهنگی و اجتماعی مشخص شود؛ قطعا زمینه تحول علمی در روش و متون آموزشی بهتر و آسانتر صورت خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: دروس حوزوی علی رغم رشد علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه و تغییر سبک زندگی مردم ثابت مانده اند اما عدم هماهنگی و گام برداشتن حوزه در این راستا نشان دهنده کوتاهی و اهمال آن در زمینه فرهنگ و جامعه است که در این زمینه تغییر دقیق همراه با تدبیر لازم و ضروری است./9456/302/ب3