تناسب مکانهای تفریحی با هویت تاریخی و تمدنی مشهد ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، وحید جلیلی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، عصر امروز 8 مهرماه در نشست شورای راهبری پیوست فرهنگی، اجتماعی پروژه عرصه میدان شهدا و هفت حوض، گفت: تا به امروز برخی از پروژه هایی که در مشهد انجام شده است بدون پیوست فرهنگی اجتماعی است و از مهمترین مزیتهای این پروژه این است که در ابتدا درباره این پیوست تحقیق صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه پیوست های فرهنگی و اجتماعی پروژها از بحث طبیعت افزایی تا نشانه شناسی فرهنگی باید متناسب با هویت تاریخی و تمدنی مشهد باشد، افزود: به همین دلیل بهتر است آلاچیقها در این فضاهای گردشگری معماری بومی تری را تداعی کند.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار مشهد افزود: بهره برداری پروژهها گاهی مبالغ میلیاردی هزینه دارد در حالی که زیرساختها دارای مشکل است و به صورت بهینه از این پروژهها استفاده نمیشود در حالی که باید از حداکثر ظرفیتهای هر مکان استفاده شود.
وی ادامه داد: فضاهای تفریحی در مشهد باید به گونه ای طراحی شود که مورد استقبال واقع شود و حداکثر جمعیت مشهد بتوانند از آن استفاده کنند و به عنوان الگو و نمونه برای شکل گیری یک فضای تفریحی با هویت فرهنگی متناسب با شهر مشهد طراحی شود.
فرامرز زینل پور، معاون شرکت توسعه و عمران هفت حوض در ادامه اظهار کرد: توجه به هویت ملی و مشارکتهای عمومی در این پروژه طبق الزامات عملکردی اهمیت دارد.
وی افزود: توجه به اجرای طرح های ترافیکی، اعطای تسهیلات بانکی، افزایش اعتبارات و بودجه ها و تفاهمنامههای سازمانی طبق الزامات قانونی و توجه به جاده، مسیر دسترسی، ارائه وسایل حمل و نقل عمومی، ایجاد مراکز خدمات رفاهی و اجرای کاربری ورزشی عمومی طبق الزامات عملکردی هم حائزاهمیت است.
زینل پور در ادامه افزود: از جمله نقاط قوت شهر مشهد وجود گردشگران مذهبی است و نقطه منفی آن فاقد برنامه و سند راهبردی بودن در زمینه گردشگری است، البته پروژه هفت حوض با رویکرد گردشگری لوکس نیست.
وی با اشاره به اینکه پیوست فرهنگی در فاز صفر است و باید توجه بیشتر به آن شود و راهکارهای مناسب ارائه شود، گفت: برای اجرای پروژه باید کاربریهای دقیق پیشنهاد شوند و نظارت بر حسن اجرای راهکارها نیز وجود داشته باشد.
زینل پور با بیان اینکه در شهر مشهد مکان های طبیعتی برای تفریح مردم کم است، بیان کرد: به همین دلیل پروژه هفت حوض با مساحت 245 هکتار اهمیت زیادی دارد و از سالهای گذشته فعالیتهایی برای ورود نظام مند به این منطقه شده و شرکتی از ابتدای سال 92 برای پیگیری فعالیت های پروژه احداث شده است.
معاون شرکت توسعه و عمران هفت حوض با اشاره به اینکه در حاشیه شهر مشهد تاکنون مکان تفریحی وجود نداشته است، خاطرنشان کرد: این منطقه به عنوان منطقه ملی گردشگری از سوی هیئت دولت انتخاب شده و طرح جامعی برای آن تهیه شده و در آن به نگاه کلان ملی توجه شده و لازم است زیرساختها تامین شود.
زینل پور با اشاره به اینکه نگاه پیوست فرهنگی باید عمیق تر و توجه به آن نیز بیشتر باشد، عنوان کرد: پارک هفت حوض در جنوب شرق مشهد با هدف توسعه گردشگری، رشد اقتصادی و پاسخ به نیازهای گردشگری زائران به عنوان فضایی ورزشی و تفریحی ایجاد شده است./202/934/ب1