چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، مهندس عبدالرضا عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به همراه مدیران کل استانهای بوشهر، فارس، یزد و هیئت همراه از مراحل ساخت فاز اول زائرسرا و خدمات رفاهی یازده هکتاری بوشهر با نام موکب «زائر حسین ریزی» جهت پذیرش زائران عتبات عالیات در منطقه مرزی شلمچه شهر خرمشهر بازدید کردند.
برپایی موکب۲۵۰۰نفری «زائر حسین ریزی» در فاز اول زائرسرای شلمچه
حجت الاسلام محمدیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر در ابتدای این آئین گفت: برپایی و راه اندازی موکب دو هزار و پانصد نفری «زائر حسین ریزی» جهت پذیرش زائران عتبات عالیات در منطقه مرزی شلمچه شهر خرمشهر به عنوان فاز اول در مرحله اول طرح زائرسرا استان بوشهر در منطقه شلمچه استان خوزستان است که در فازهای تحمیلی با گنجایش۳هزار نفر در۲هکتار از محوطه این پایگاه دائمی زیرساخت آن برای اربعین امسال اجرایی میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر در ادامه افزود: که در مرحله اول این طرح،۴۰چشمه سرویس بهداشتی و۸چشمه حمام جهت رفاه و پذیرایی زائران ورودی و خروجی به عتبات عالیات و مشاهد مشرف در مرز شلمچه آمادهسازی خواهد شد و از لحاظ موقعیت جغرافیایی در حد فاصل اتوبان شلمچه به عراق و از ضلع دیگر در حد فاصل شلمچه به چزابه و اهواز قرار دارد.
عبدالرضا عابد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه یک سازمان انقلابی و تحولگراست که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی براساس منویات مقام معظم رهبری فعالیت میکند، اظهار کرد: اجرای عملیات زائرسرا و خدمات رفاهی یازده هکتاری بوشهر در مرز شلمچه خرمشهر اقدامی انقلابی و جهادی است.
ضرورت تلاش همه برای ترویج سنت نیک وقف
حسین پاکدل بازیگر سینما و تلویزیون افزود: اینکه مردم پیشقدم شدهاند تا خودشان کار ساخت یک بیمارستان را بر عهده بگیرند موضوع مهمی است و باید ادامه دار باشد.
وی در مورد ساخت یک بیمارستان وقفی گفت: باید فرهنگ وقف را رواج دهیم.
این بازیگر سینما ادامه داد: فکر میکنم با ساخت بیمارستانهای موقوفه، کمبود بیمارستان در کشور رفع شود.
وی به مشکلات بیماران سرطانی نیز اشاره کرد و گفت: این بیماران برای مراجعه به بیمارستانهای دیگر مشکل دارند و یک بیمارستان تخصصی میتواند مشکلات آنها را کاهش دهد.
پاکدل وقف را یک سنت حسنه در کشور توصیف کرد و گفت: مردم ما نشان دادهاند هرجایی که نیاز به حضورشان باشد عرصه را خالی نمیگذارند.
بازیگر سینما در پایان برای بیماران سرطانی آرزوی سلامتی کرد و گفت: امیدوارم دنیای بدون سرطان را داشته باشیم.
ثبت وقف 14 میلیارد ریالی در مشهد با نیت مسجد
حجت الاسلام محمد ذاکری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک مشهد مقدس گفت: واقف خیر اندیش اسدالله زارع مهرجردی یک قطعه زمین به مساحت 475 متر مربع را وقف کرد.
وی نیت واقف از ثبت موقوفه مذکور را در اولویت اول جهت احداث مسجد و در اولویت های بعدی جهت احداث اماکن مذهبی، قرآنی ، آموزشی، خدماتی، رفاهی، درمانی و تجاری در راستای ترویج فرهنگ قرآن و عترت و ولایت فقیه و سایر فعالیت های فرهنگی و مذهبی عنوان کرد.
حجت الاسلام ذاکری افزود: ارزش این موقوفه که دارای موقعیت تجاری است و نوع آن عام، انتفاعی و منفعتی می باشد 14 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون چهل وهشت وقف جدید توسط خیرین مشهدی به ثبت رسیده است.
رئیس اداره اوقاف ناحیه یک مشهد در پایان اضافه کرد: این قطعه زمین در بلوار فکوری بلوار دلاوران مشهد واقع شده است.
توزیع روزانه 13 هزار پرس غذا موکب کربلا در همدان
حجتالاسلام محمد کاروند با اشاره به اینکه اربعین سال گذشته اوقاف استان چند موکب در داخل استان داشت، اظهار کرد: دو موکب در مرز مهران و کربلا نیز برپا کردیم.
وی با بیان اینکه امسال موکبی در کربلا به نام حضرت فاطمه زهرا(س) برپا میشود، اظهار کرد: موکب کربلا از تاریخ 21 آبانماه تا تاریخ چهارم آذرماه فعالیت میکند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه در موکب کربلا روزانه 13 هزار پرس غذا در بین زوار توزیع میشود، بیان کرد: غیر از توزیع غذا میانوعده سوپ در دو وعده پیش از ظهر و عصر به زائران داده میشود.
وی با بیان اینکه تدارک توزیع کیک در بین زائران در موکب کربلا دیده شده است، افزود: تاکنون 30 تن میوه برای توزیع در موکب کربلا در بین زائران آماده شده و به احتمال میزان سیب توزیعی افزایش پیدا کند.
کاروند به آماده شدن پنج تن خشکبار برای زوار اربعین در کربلا اشاره کرد و ادامه داد: سعی بر این است که موکب کربلا چهار روز پس از اربعین در این شهر برقرار باشد تا در راه بازگشت زائران خدمات ارائه کند.
وی با بیان اینکه موکب برپا شده در شارع میثم تمار ظرفیت اسکان هزار نفر را دارد، بیان کرد: در این موکب مسؤولیت آشپزخانه، پذیرایی و اطعام بر عهده اداره اوقاف استان همدان است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با تأکید بر اینکه هزینههای این موکب از محل موقوفات واقفان خیراندیش بهخصوص موقوفات شهرستان همدان تأمین شده است، ادامه داد: از کمکهای خیرین در این موکب استفاده میشود.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات فرهنگی در کربلا استفاده از مبلغان حوزه علمیه قم مسلط به زبانهای خارجی است، بیان کرد: طبق آخرین آمار 88 نفر به موکب کربلا اعزام میشوند که از این تعداد 30 نفر آشپز هستند.
تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی توفیق بزرگی برای اوقاف است
آیتالله محمد یزدی در جریان بازدید از طرح همسطحسازی قبور امامزاده علی بن جعفر(ع) اظهار کرد: در قرآن کریم آمده است این کتاب، نور و روشنایی برای بشریت بوده و ثقل آن یعنی عترت طاهره و فرزندانشان نیز هرکجا هستند به مثابه نورانیت خواهند بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند و این مسئله در دوران بعد از انقلاب در حال محقق شدن است زیرا بعد از پیروزی انقلاب عنایت ویژه امام و رهبری به بقاع متبرکه سبب شد آرامگاه امامزادگان از غربت خارج شده و فعالیتهای فرهنگی در جوار آنها سامان یابد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این توفیق نصیب سازمان اوقاف شده است که خواست رهبری و مردم را در راستای فرهنگی شدن بقاع متبرکه انجام دهد گفت: در حال حاضر فعالیتهای منظم و آبرومندانه، در شأن امامزادگان توسط سازمان اوقاف و اداره کل اوقاف قم صورت میگیرد که موجب خوشحالی است.
وی ادامه داد: طبق گزارش مدیرکل اوقاف استان قم، اقدامات جدیدی در مجموعه اوقاف صورت گرفته که این بازدید در همین راستا صورت گرفته است.
آیتالله یزدی افزود: در هر نقطهای که اهل بیت(ع) یا فرزندانشان حضور داشتهاند یا آرامگاهشان دیده میشود نورانیت و معنویت هم موج میزند و قم از این نظر، مرتبه ممتازی دارد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه وجود بقاع متبرکه امامزادگان در قم و سایر شهرهای ایران به دلیل مهاجرت آنها طی دورههای مختلف تاریخی است گفت: در تاریخ آمده است که بسیاری از فرزندان ائمه اطهار(ع) یا وابستگان آنها برای زیارت امام رضا(ع) به ایران سفر کردند ولی در بین راه خبر شهادتشان را شنیدند به همین دلیل در شهرهای مختلف پراکنده شدند و امروز، برخی از بقاع متبرکه موجود مربوط به همان امامزادگان است.
وی ادامه داد: قم این امتیاز را داشته و دارد که شیعیان اصیل در آن ساکن بوده و هستند و حضرت معصومه(س) نیز که به شوق دیدار برادر عازم خراسان بود، در این شهر رحل اقامت گزید و همینجا به خاک سپرده شد.
آیتالله یزدی خاطرنشان کرد: شرایط سیاسی دورههای مختلف تاریخی سبب میشد امامزادگان کمتر شناخته شوند و مردم کمتر به دور آنها اجتماع کنند حتی برخی از آنها مشخصات و شجرهنامه شان را به دست نزدیکانشان میسپردند تا باقی بماند.
وی تصریح کرد: در دیدار با مسئولان مملکتی بارها به آنها گوشزد کردهام که قم تفاوتهای زیادی با دیگر شهرها دارد، از یک سو حرم مطهر فاطمه معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران در این شهر قرار دارد و از سوی دیگر، حوزه علمیه و مراجع عظام تقلید در آن حضور دارند و بقاع متبرکه فراوان نیز بر اهمیت آن افزوده است بنابراین نباید با نگاهی همچون دیگر شهرها به آن بنگریم.
آیتالله یزدی با بیان اینکه برخی افراد به ویژه گروههایی که کارشان حریمشکنی و تضعیف دین و مذهب است توجهی به این مسائل ندارند افزود: آنها برای رسیدن به اهدافشان ابتدا به سراغ قم میآیند و تخریب را از اینجا شروع کنند ولی توجه و عنایات مردمی و کمک مسئولان متوجه و آگاه و نیز روحانیت همه در صحنه، مانع از تحقق نقشههایشان میشود./1325/303/ب3