برنامههای وزیر پیشنهادی در شأن نهاد فرهنگیان نیست
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، اسدالله عباسی در جلسه علنی امروز سهشنبه 11 آبان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مخالفت با انتخاب وی گفت: سوال من از دکتر روحانی این است که چرا باز هم طبق معمول مشکلات کشور به گردن دولت قبل گذاشته شد و درباره مسائل مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان توضیح کافی داده نشد.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: ما هم نمی گوییم اختلاس شده می گوییم 8 هزار میلیارد تومان از سهم فرهنگیان کجا رفته و چه کسانی مطالبات را پرداخت نکرده اند و اعلام عدم وصول از سوی چه کسانی است لذا کمیته تحقیق و تفحص شفاف سازی می کند.
وی در ادامه با اشاره به استیضاح فانی، وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: انتظار بود دولت با تمام تیم به کمک فانی می آمد و اگر همین 4 هزار میلیارد تومان همان موقع قول داده می شد شاید مشکل آموزش و پرورش حل می شد چرا که در گذشته هم رهبری توصیه کرد و صلاح ندانست حاجی استیضاح شود و نمایندگان کوتاه آمدند لذا باید به جای پاک کردن صورت مسأله، مشکلات برطرف می شد.
عباسی ادامه داد: انتظار داشتیم اگر قرار بود جابحایی در وزارت صورت می گیرد از تحصیل کردگان فرهنگی استفاده شود که آنها هم می توانند آموزش و پرورش را با آموزش عالی پیوند دهند لذا نیاز نبود فردی از آموزش عالی بیاید.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم همچنین سنخیتی میان رشته تحصیلی دانش آشتیانی با وزارتخانه پیشنهادی قائل نشد و گفت: ایشان فقط تخصص نوسازی مدارس دارند و ریاست مجتمع آموزشی مفید که تافته جدابافته و غیردولتی بوده و تابعیتی برای دولت و بازرسی دولت قائل نمی شود، نمی تواند ملاک باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه برنامه های دانش آشتیانی در شأن نهاد فرهنگیان نیست، اظهار داشت: برنامه وی در 9 ماهه نمی گنجد و نمی توان طی این دوره اجرا کرد همچنین درباره راه اندازی برگزاری دوره های آموزشی مونته سوری برای فرهنگیان باید گفت فرد بانی یک لائیک بوده که ازدواج کلیسایی را قبول نداشته و از نظر سیاسی نیز بهایی و فراماسونری است که با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی نیز با انگاره های سیاسی و اعتقادی ما جور نیست.
عباسی در ادامه با تأکید بر اینکه در رابطه با تحول بنیادین در آموزش و پرورش طی 9 ماه کاری نمی شود کرد، متذکر شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس این موارد را قبلا تصویب کرده اند و الان نمی تواند وارد محتوای سند حاکمیتی را چون وقتی نداریم، به جای انتظار داشتیم درباره اصلاح و تقویت منابع انسانی به بحث مطالبات بازنشستگان به طور کامل پرداخته شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین با اشاره به این مطلب که بحث ساماندهی معلمان حق التدریسی و پیش دبستانی و توجه به دانشگاه فرهنگیان در برنامه های وزیر پیشنهاد نیامده، ابراز داشت: دانشگاه فرهنگیان بلاتکلیف است و به صورت سرپرستی اداره می شود لذا باید تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: در منابع مالی توسعه و تقویت مدارس صرفا به مدارس غیردولتی توجه شده در حالی که مشکل ما این نیست و مشکلات در حوزه مدارس دولتی است که صدها کلاس بدون معلم و یا با افراد غیرمعلم اداره می شود و توازن جنسیتی در مدارس تهران به هم خورده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: سهم مدارس دولتی در برنامه های پیشنهادی دانش آشتیانی نیامده در حالی که در برنامه ریزی درسی به تغییر کتب درسی اشاره شده که طی این زمان امکان پذیر نیست لذا برنامه ای برای حال حاضر آموزش و پرورش نوشته نشده است./856/پ202/ج