فضاهای مجازی عامل 68 درصد طلاق ها در کشور/ نرم افزار سروش؛ ایرانی و ایمن
حجت الاسلام محمد فروهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ضرورت تداوم استکبارستیزی اظهار داشت: هنوز در کشور لانه هایی هست که باید تسخیر شود و همه باید کمک کنیم دشمنی که امروز در خانه و اتاق خواب ما رخنه کرده است و لانه جاسوسی جدید استکیبار است را با تدبیر از بین ببریم.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم ابراز تأسف کرد: فضای های مجازی مخرب امروز از سوی آمریکا و دست نشانده های او در عین غفلت برخی از مسولین در کشور ما ورود کرده و روز به روز جای خود را در خانواده ها بیشتر باز می کند که البته ما طلبه های نیز در این زمینه کم کاری کرده ایم.
20 میلیون ایرانی از واتساپ و 45 میلیون نفر از تلگرام استفاده می کنند
وی با تأکید بر اینکه تنها شعار برای مبارزه با استکبار کافی نیست، عنوان کرد: امروز در کشور ما 20 میلیون ایرانی در واتساپ چه می کنند؟ چرا بیش از 45 میلیون نفر از تلگرام استفاده می کنند و بیش از شصت درصد از حجم اینترنت را به آن اختصاص می دهند؟ واتساپی و تلگرامی که سازنده آن آمریکایی ها و صهیونیست ها هستند و پهنای باند استفاده شده در این برنامه در حیب آنها می رود؛ به قول رهبر معظم انقلاب این مسأله یک فضای توهمی نیست بلکه واقعی است.
حجت الاسلام فروهر ادامه داد: مسلما امکان ندارد که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از ریشه کنده شود ولی به هرحال این فضای مجازی دیگر رسانه ها را بلعیده است و به زودی تمام ابعاد بشری را فراخواهد گرفت، همچنانکه رهبر معظم انقلاب فرمود فضای مجازی امروز چندین برابر فضای حقیقی شده است.
وی با اشاره به اتلاف وقتی که در استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به وجود می آید، ابراز داشت: جدای از مضرات اقتصادی این مسأله، فضای مجازی حتی در فضای سرگرمی افراد نیز در زندگی سایه افکنده است، به گونه ای که گاهی یک بازی مثل کلش گاهی هشت ساعت وقت می گیرد و جدیدا نیز بازی های دیگری نیز به بازار آمده است و طبق آمار رسمی در کشور اسلامی ما بالای 45 درصد جوانان در ایران بازی های آنلاین می کنند، در حالی که این میزان در لهستان کمتر از سه درصد است.
بازتعریفی برای فضای مجازی ارائه نکرده ایم
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم عنوان کرد: بدون تعارف بسیاری از مردم در جامعه در فضای مجازی زندگی می کنند ولی متأسفانه حوزه علمیه هیچ بازتعریفی برای این فضا نکرده است؛ وقتی ما فرهنگی برای این فضا تعریف نمی کنیم تعریف آن به دست افراد ناابالی می افتد، بنابراین ما در این مسأله به شدت نیاز به کمک طلبه ها داریم.
وی با اعلام هشدار از این که الان دیگر فقط بحث ماهواره ها برای انحراف مطرح نیست، تصریح کرد: امروز جوانان ما 10 سرچ اولشان در فضای مجازی مسائل مستهجن است ولی وزارت ارتباطات نیز در این باره کاری نمی کند و دلیل این بی تفاوتی هم روشن است چراکه 80 درصد درآمد وزارت ارتباطات از فروش پهنای باند است و سیاست نیست که آن را ببندند.
حجت الاسلام فروهر با اشاره به خطرات امواج وای فای و اینترنت موبایل برای سلامتی انسان ها ابراز کرد: ما در جهان بالاترین رشد سرطان را داریم که اینترنت در این مسأله بسیار تأثیر دارد و به همین دلیل امروز مخدر های دیجیتال همچون برخی از موسیقی به مراتب از مواد مخدر شیمیایی خطرناک تر است و به همین دلیل چند وقت پیش در تهران کلینیک ترک فضای مجازی راه افتاده است که در هنگام بهره برداری برخی این مسأله را به تمسخر می گرفتند ولی جالب است بدانیم از روز نخست افتتاح تا روز دهم ویزیت آن تا سه ماه آینده پر شد و چه بسیار پدر و مادر هایی که فرزندان خود را به دلیل غرق شدن در فضای مجازی به این کلینیک می آوردند.
وی تأکید کرد: در فضای مجازی هیچ امنیتی وجود ندارد و ما بدون تعارف در این حوزه غفلت کردیم ولی باید روشنگری کنیم همچنانکه رهبری گفت: «اهمیت فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی است و اگر بنده رهبر نبودم برای اصلاح فضای مجازی در این مسیر قرار می گرفتم و میدان واقعی جنگ، همین فضای فعلی مجازی است» و در دیدار با شورای عالی حوزه نیز بر دو مسأله تربیت مبلغ و فضای مجازی تأکید زیادی کردند.
شبکه های اجتماعی میوه شجره خبیثه آمریکا است
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم با اشاره به اینکه شبکه های مجازی محصول شجره خبیثه است، تصریح کرد: خداوند در قرآن تصریح می کند که اگر ریشه درختی خبیث بود نمی توان امید به میوه هایی طاهر و پاک داشت، حال شما نگاه کنید اینترتی که می خواهد به ایران وارد شود از آمریکا منبع می گیرد و بعد از گذشتن از 10 کشور وارد سوئیچ ایران می شود، و بعد وارد شرکت ارتباطات زیرساخت شده و به اپراتور های عرضه اینترنت می رسد و واتساپ و تلگرام میوه های آن می شود؛ ریشه، تنه و میوه هر سه خبیثه است.
وی ادامه داد: برخی توجیه می کنند ما در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فقط دنبال محاسن هستیم ولی من بالغ بر صد سخنرانی گفتم که محال است کسی شبکه های اجتماعی را داشته باشد ولی حتی یکبار نگاهش به تصاویر یا مطالب مخرب نخورده باشد، بنابراین بنابه فرموده رهبری این مسأله توهم توطئه نیست بلکه شناخت توطئه است؛ باید تأسف بخوریم که 68 درصد طلاق ها به دلیل همین مسأله است.
حجت الاسلام فروهر با بیان اینکه تنها هشت درصد از اینترنت دنیا سهم ایالات متحده آمریکا است، افزود: ولی همین هشت درصد برای 92 درصد جمعیت جهان تصمیم گیری می کنند؛ شبکه های اجتماعی نیز به دنبال مافیای فرهنگی هستند به همین دلیل بهترین کار در این مسأله نخست تکمیل پهنای سرور ایرانی یا همان شبکه ملی اطلاعات در بستر ایرانی است و دوم استفاده از شبکه های اجتماعی داخلی مثل سروش است که برنامه ای امن و کاملا ایرانی است.
وی در پایان با ابراز نگرانی از این که برنامه هایی همچون واتساپ و تلگرام به راحتی از دوربین گوشی انسان استفاده می کنند و یا گالری عکس ها و فیلم ها، رمزها و پیامک های گوشی را بدون فهمیدن صاحب گوشی برای کشور سازنده ارسال می کنند، تأکید کرد: درست است که کیفیت برنامه های داخلی شاید مثل تلگرام و واتساپ نباشد ولی این دو برنام هم در ابتدا کیفیت نداشتند ولی وقتی کاربران خود را افزایش دادند کیفیت نیز بالارفت به همین دلیل وقتی کاربران برنامه های دخلی را بالا ببریم خود به خود کیفیت نیز اضافه می شود و البته مطالبه گری نیز در این مسأله لازم است./1330/ت301/س
خبرنگار: داود جعفری