۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۴۷۲۲۳۵
آیت الله مهدوی:

حفاظت از اسرار معنوی مهمتر از اسرار مادی است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایات متعددی از معصومین(ع)، گفت: اگر کسی در ضمن انتشار اسرار معنوی قصد نمایش شخصیت خودش را داشته باشد، عمل او نامطلوب است و موجبات هلاکتش را فراهم می آورد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر نهج البلاغه شب گذشته که در حسینیه جواد الائمه(ع) واقع در چهار راه شکرشکن برگزار شد، گفت: گاهی مریدان سیر معنوی انسان را کُند می کنند.

وی با اشاره به حکمت 153 نهج البلاغه که امیرالمؤمنین(ع) در آن می فرمایند، کسی که اسرار خودش را مخفی کند، خیر و صلاحش را در دست دارد، افزود: فاش کردن سرّ شخصی سبب می شود اختیار انتشار سرّ از دست انسان خارج شود، به همین دلیل امیرالمؤمنین(ع) فاش کردن اسرار را نامطلوب می دانند.

آیت الله مهدوی در پاسخ به یک سؤال، اظهار کرد: انتشار اسرار معنوی که پس از تلاشها و مجاهدتهای انسان در راه خداوند شامل حالش شده است نیز اشتباه است، یکی از بزرگان تشرفات خود خدمت امام عصر(عج) را بیان می کردند و وقتی به ایشان گفته می شد که سیره بزرگان دیگر بر مخفی نگه داشتن تشرفات است در پاسخ می گفت «فَاَمّا بِنِعمَتِ رَبِّکَ فَحَدِّث» یعنی «نعمت پروردگارت را برای دیگران بیان کن».

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از عملکرد آن شخصی که تشرفاتش خدمت امام عصر(عج) را برای دیگران بازگو می کرد، ابراز کرد: آیه معروف «فَاَمّا بِنِعمَتِ رَبِّکَ فَحَدِّث» به معنای بیان نعمتهای خداوند به صورت مطلق است و اگر گوینده در ضمن اشاره به نعمتهای الهی در حال نشان دادن خودش باشد، به مقصود آیه عمل نکرده است.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان یک مثال توضیح داد: اگر شاگردی با بیان خوبیهای استادش قصد تشریح خوبیهای خودش را داشته باشد، نمی تواند بگوید می خواستم خوبیهای استادم را انتشار دهم، بیان نعمتهای الهی نباید منجر به بیان خوبیهای خودمان شود چرا که همین مسأله سبب غافل شدن انسان از بدیهایش می شود.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان خاطرنشان کرد: روزی شیخ انصاری به همراه یک نفر در حال ورود به حرم امیرالمؤمنین(ع) بودند که با پیرمردی روبرو شدند، همراه شیخ انصاری به ایشان گفت، این پیرمرد از امور غیبی اطلاع دارد، شیخ انصاری از آن پیرمرد پرسید، من در حال حاضر در ذهنم چه چیزی را در نظر گرفتم، آن پیرمرد پاسخ داد در ذهنتان آورده اید که آیا تا به حال امام عصر(عج) را دیده اید یا ندیده اید، شیخ انصاری خطاب به پیرمرد گفت، حال پاسخ این سؤالی که در ذهنم ایجاد شده است، چیست، آن پیرمرد گفت، شما در دو جا ایشان را ملاقات کرده اید، سپس شیخ انصاری سخنان پیرمرد را نا تمام گذاشت و برای اینکه همراهش از این مسأله مطلع نشود، آن مکان را ترک کرد.

رئیس بنیاد خیریه المهدی(عج) ادامه داد: مرحوم پدرم می فرمود، تشرفات کسانی را باید پذیرفت که در طول عمرشان پاک بوده اند و هر کس تشرفی را بیان می کند پذیرفتنی نیست.

استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه اظهار کرد: کلمه سرّ با کلمات اسیر و مسرور هم خانواده است و این به سبب قرابت معنایی این کلمات با یکدیگر است، مثلاً راجع به قرابت معنایی کلمات سرّ و مسرور گفته می شود که کتمان کردن سرّ سبب سرور انسان است ولی افشا کردن سرّ باعث هلاکت انسان می شود.

وی با بیان اینکه افشا کردن اسرار معنوی باعث می شود انسان مرید پیدا کند، ابراز کرد: گاهی مریدان توفیق پیشرفت را از انسان سلب می کنند، اگر ظاهر شخص از باطنش بهتر باشد باید سالها تلاش کند تا در وجودش موازنه ظاهر و باطن را برقرار کند و با وجود مریدان چنین کاری بسیار سخت است.

آیت الله مهدوی گفت: اسرار انسان همچون خون در رگ است، پس اگر آنها را نگه داریم زنده هستیم و اگر آنها را افشا کنیم موجبات ممات خود را فراهم آورده ایم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مکان حفظ اسرار سینه انسان است، تشریح کرد: برای محافظت از اسرار باید تا جایی که امکان دارد، تعداد نگهبانان را کاهش دهیم چرا که هر نگهبانی قابل اعتماد نیست، در رابطه با اسرار شخصی، وجود خودِ انسان برای محافظت از اسرارش کافی است.

امام جمعه موقت اصفهان در پاسخ به این سؤال که معیار کتمان اسرار چیست؟ توضیح داد: در روایات معصومین(ع) آمده استکه به رفیقت ابراز علاقه کن ولی به او اعتماد نداشته باش، یا امام صادق(ع) می فرمایند، آن سخنی را به رفیقت بگو که اگر به دشمنت بگویی به تو ضرری نرسد، پس بیان اسرار به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر در پاسخ به این سؤال که امانت داری افراد مختلف در حفاظت از اسرار انسان چگونه مشخص می شود؟ اذعان کرد: اگر شخص اسرار خودش را برای شما فاش نمی کند، موردی قابل اعتماد برای فاش کردن سرّ است ولی اگر اسرارش را برای شما فاش می کند، قابل اعتماد نیست.

رئیس بنیاد خیریه المهدی(عج) با بیان اینکه انسان باید در بیان اسرارش بخیل باشد، گفت: بُخل صفت بدی است ولی امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند، به افشای اسرارت بخیل باش.

استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: فاش کننده اسرار، خائن است ولی امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند، نباید شخص فاش کننده را ملامت کنیم چرا که خودمان به ملامت کردن سزاوارتر هستیم.

وی با بیان اینکه در لحظه افشای سرّ باید آنرا مستحکمش کنیم، توضیح داد: اگر افشای سرّ سبب نشود که به انسان ضرری برسد، اشکالی ندارد.

آیت الله مهدوی در پایان در پاسخ به این سؤال که برای چه کسانی نباید اسرارمان را فاش کنیم، اذعان کرد: انسان خائن، انسان جاهل، زنان، انسان احمق و انسان غیر مؤمن نباید محل افشای اسرار باشند و زنان به این دلیل که امکان دارد در هم صحبتی با یکدیگر سر شخص را افشا کنند./201/867/ب1

ارسال نظرات