برخورد ضربتی با آسیبهای اجتماعی اثربخشی پایدار ندارد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، سید حسن موسوی چلک افزود: گرچه در بیشتر این سالها رویکردهای اجتماعی در مدیریت این موضوع کمرنگتر بود و بیشتر با اجرای طرحهای ضربتی از قبیل دستگیری و یا جمعآوری افراد از سطح شهر سعی شد تا به آنها پرداخته شود. شاید این نوع برخوردها به اصطلاح به عنوان «مسکن» که اثر بسیار کوتاه مدت دارد، چهره ظاهری شهر را پاک کند؛ اما نباید فراموش کرد که آسیبهای اجتماعی یک شبه بوجود نیامدند که یک شبه هم از بین بروند.
وی گفت: بارها و بارها این افراد از سطح خیابان جمع شدند ولی باز هم سر از خیابان درآوردند. گرچه معتقدم اصطلاح «جمعآوری» برای انسانها اصطلاح مناسبی نیست، ولی به اشتباه حتی در اسناد و سیاستگذاریهای ما هم وجود دارد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه تأکید کرد: آسیبهای اجتماعی موضوعاتی بسیار پیچیده، چند عاملی، متنوع، سیال، در برخی موارد جذاب و دارای اقتصاد بالا و... هستند که مدیریت آن نیازمند تدبیر متناسب با آنها هست؛ لذا برخوردهای صرف قهری و یا برخوردهای ضربتی از قبیل جمعآوری تاکنون نتوانسته شیب رشد آسیبهای اجتماعی را خیلی کند و یا کم کند که اگر موفق بود، این وضعیت آسیبهای اجتماعی نبود؛ بهگونهای که طبق اذعان کسانی که در جلسات مسئولین نظام با مقام معظم رهبری حضور داشتند، ایشان به عقب بودن بیست ساله برنامه از وضعیت آسیبهای اجتماعی تصریح کردند.
به گفته موسوی چلک، این خود گویای این نکته است که برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی باید طرحی نو با نگرش نو و مبتنی بر واقعیت موجود و با نگاه به آینده در انداخت؛ طرحی که ابتدا و انتهایش رویکرد جمعآوری افراد نباشد.
وی خاطرنشان کرد: ولی در سالهای اخیر به ویژه پس از ورود مقام معظم رهبری به موضوع آسیبهای اجتماعی، تقویت رویکرد برخورد با آسیبها صورت گرفته است./1325//102/خ