۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۴۸۴۱۹۶
گزارشی از اختتامیه جشنواره شهید غنی‌پور؛

جشنواره‌ای به نام شهید

محمدرضا بایرامی در اختتامیه جشنواره شهید غنی‌پور گفت: خیلی خوب است که داوری‌ها اسیر ملاحظات پیرامونی نمی‌شوند و این جشنواره تاکنون بدون حاشیه بوده است.
جشنواره

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از «نسیم آنلاین»، اختتامیه شانزدهمین دوره کتاب سال شهید حبیب غنی پور شب گذشته در مسجد جوادالائمه برگزار شد و برگزیدگان بخش های مختلف شانزدهمین دوره کتاب سال شهید غنی پور نیز معرفی شدند که اسامی آنها به شرح زیر است:
بخش کودک

در این بخش اثری به‌عنوان برگزیده معرفی نشد اما «ل بازیگوش» نوشته محمدرضا شمس نشر افق شایسته تقدیر شد.
بخش رمان انقلاب و دفاع مقدس

کتاب «لم‌یزرع» اثر محمدرضا بایرامی از انتشارات کتاب نیستان به‌عنوان اثر برگزیده و «رمان برج قحطی» اثر هادی حکیمیان از انتشارات شهرستان ادب به‌عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
 

بخش رمان آزاد

کتاب «کافه خیابان گوته» اثر حمیدرضا شاه‌آبادی از نشر افق به‌عنوان کتاب برگزیده و  رمان «برکت» اثر ابراهیم اکبری دیزگاه از انتشارات کتابستان معرفت به‌عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.

بخش نوجوان

رمان «غریبه و دریا» جمال‌الدین اکرمی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اثر برگزیده انتخاب شد و رمان «گربه گور به قیر شده» اثر علیرضا متولی از نشر محراب قلم شایسته تقدیر شناخته شد.

تخت‌کشیان: هادی علی‌اکبری از معجزات دوران جوانی ما به شمار می‌رود

در ادامه مراسم محمدرضا تخت کشیان با اشاره به شخصیت هادی علی‌اکبری گفت: اولین سالی که به این محل آمدم با علی اکبری برخورد داشتم و در همان اولین دیدار از من پرسید که اهل مطالعه هستم یا نه  و زمانی که در جوابش گفتم بله، کتابی را از لباسش خارج کرد و به من داد که فکر می کنم کتابی از صمد بهرنگی بود.

وی با بیان اینکه علی‌اکبری از معجزات دوران جوانی ما به شمار می رفت، تصریح کرد: وی توانست نگرش و افکار ما را متحول کند؛ چرا که ما در کتابخانه این مسجد بچه بد، بچه ترسو و هر چیز دیگری نداشتیم و ما اصلاً حق قضاوت کردن و اسم گذاشتن نداشتیم و او نکات بسیاری را در زندگی به ما یاد داد.

خرامان:جشنواره شهید غنی‌پور معتقد است باید در ادبیات به سمت تالیف حرکت کرد

مصطفی خرامان در ادامه مراسم اظهار داشت: جشنواره حبیب اگر به کتب ترجمه‌ای توجه نمی‌کند به خاطر این نیست که برایش بی‌اهمیت است بلکه به این خاطر است که معتقد است باید حرکت‌مان به سوی تألیف باشد و کتب ترجمه به اندازه کافی مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ادبیات در حقیقت یکی از راههای بیان حقایق است و امکان برقراری ارتباط با افرادی را که هیچگاه آنها را نمی بینیم، فراهم می کند، گفت: متأسفانه امروز در کشور ما برای ترجمه آثار خارجی با هم مسابقه می‌گذارند. ما در حوزه تألیف در حال رقابت با آثار ترجمه‌ای که منتخب است، هستیم و در این بین کسی از کتاب تألیفی حمایت نمی‌کند. در کشورمان برای اینکه از ادبیات تألیفی حمایت شود باید به آن بها داده شود و جایزه حبیب هرچند ادعای متولی بودن در حوزه تألیف را ندارد اما گامی در حد خود برداشته است.

اکرمی: از اینکه توانستم در آثارم جنوب کشور را معرفی کنم، خوشحالم

در ادامه علیرضا متولی، نویسنده تقدیر شده در بخش نوجوان پس از دریافت جایزه اش گفت: داشتن این جایزه برای هر کسی افتخار است اما به خاطر اینکه خودم از اعضای مسجد بودم راضی به دریافت این جایزه نبوده‌ام اما امشب بسیار خوشحالم.

جمال‌الدین اکرمی، نویسنده برگزیده بخش نوجوان نیز در ادامه مراسم گفت: تشکر می‌کنم که خانه خدا را جایی برای افزایش کردید و من این جایزه را مدیون تلاش‌های آقای شاه‌آبادی می‌دانم و خوشحالم که در آثارم توانسته‌ام جنوب ایران را معرفی کنم.

حکیمیان: سال 86 برای اولین بار کتابم در این مسجد برگزیده شد

در ادامه هادی حکیمیان نویسنده تقدیر شده در بخش رمان انقلاب و دفاع مقدس گفت: سال 86 برای اولین‌بار به خاطر اولین کتابم در این مسجد برگزیده شدم من رمان برج قحطی را به پیشنهاد مرحوم امیرحسین فردی نوشتم و خوشحالم که توانسته‌ام این جایزه را برنده شوم و از حسن ظن داوران ممنونم.

بایرامی: داوران این جشنواره اسیر ملاحظات پیرامونی نیستند و این بسیار خوب است

محمدرضا بایرامی که در بخش رمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزیده شد پس از دریافت جایزه خود گفت: از هیأت داوران جایزه و بچه‌های مسجد تشکر می‌کنم و این چندمین بار است که در این مسجد برگزیده می‌شوم.

وی افزود: خیلی خوب است که داوری‌ها اسیر ملاحظات پیرامونی نمی‌شوند و تاکنون بدون حاشیه بوده است و این مسئله عالی است و سبب شده جایزه جایگاه خود را حفظ کند. متأسفانه وضعیت داستان ما مانند وضعیت هنر دچار گرفتاری‌های است که انتهای آن راحت‌طلبی است و زمینه‌ساز رشد ادبیات میان‌مایه و آپارتمانی می‌شود.

شاه‌آبادی: از اینکه در مسجد که یک نهاد اجتماعی است، برنده شدم، بسیار خوشحالم

حمیدرضا شاه‌آبادی نویسنده برگزیده بخش رمان آزاد پس از دریافت جایزه‌اش گفت: برای من به عنوان نویسنده مهم بود کاری بنویسم که عامه مردم بخوانند و از اینکه توانستم جایزه یک مسجد به عنوان یک نهاد اجتماعی را برنده شوم خوشحالم و این به معنای این است که کار من را مردم دیده‌اند و به این افتخار می‌بالم. در این مراسم از دو چهره فرهنگی مسجد جوادالائمه و خانواده شهدای این مسجد تقدیر به عمل آمد.گفتنی است./1325//102/خ

ارسال نظرات