۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۲
کد خبر: ۴۹۱۵۵۱
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد خبر داد؛

تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه و یارانه رسانه ها در سال ۹۵

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه بحث آموزش در دستور کار دفتر مطالعات وزارت ارشاد قرار گرفته است، گفت: در سال ٩٥ حدود ٢٠ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه و یارانه رسانه ها پرداخت شد.
حسین انتظامی

به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز به نقل از اداره ارشاد خوزستان، حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشستی با هیئت مدیره خانه مطبوعات خوزستان که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، درباره نقش و کارکرد خانه مطبوعات گفت: خانه مطبوعات خوزستان از منظم ترین خانه های مطبوعات در کشور است و امیدواریم با کمک هم بتوانیم بخشی از مشکلات مطبوعات را حل کنیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون بیمه خبرنگاران و یارانه مطبوعات، افزود: کسانی که سیاست های بیمه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را رعایت نمی کنند به خبرنگار ظلم کرده اند و مدیران مسئولان مطبوعات اگر نمی خواهند از این سیاست پیروی کنند از ما یارانه و تبدیل وضعیت نخواهند.

این مقام مسؤول اضافه کرد: چهار سال پیش زمانی که صندوق بیمه هنرمندان و نویسندگان فعالیت داشت تنها چهار هزار نفر از مطبوعات بیمه بودند ولی اکنون این تعداد به ١٢ هزار نفر افزایش یافته است.

انتظامی درباره بودجه خانه مطبوعات، تصریح کرد: این بودجه به حساب خانه مطبوعات واریز می شود نه حساب شخص؛ به خانه های مطبوعاتی که حساب معرفی نکرده اند، مبلغی واریز نشده است.

وی با اشاره به اینکه سال ٩٥ حدود ٢٠ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه و یارانه رسانه ها پرداخت شد، توضیح داد: به روزنامه های سراسری با حداقل ٢٠ نفر همکار و به روزنامه های استانی حداقل با ١٠ نفر همکار یارانه تعلق می گیرد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عضوگیری وسیع تر خانه مطبوعات از خبرنگاران تأکید کرد و اذعان داشت: در استان خوزستان ١٢٤ نشریه مکتوب و ٥٦ سایت خبری و پایگاه اطلاع رسانی فعالیت دارند و حجم بسیار زیادی خبرنگار با آنها همکاری می کند؛ هر چقدر که خانه مطبوعات بیشتر عضو بگیرد مقتدرتر می شود.

این مقام مسؤول به درج آگهی های دولتی در مطبوعات استانی اشاره کرد و ادامه داد: ٧٠ درصد آگهی های دولتی که از مبدا خوزستان است باید حتما در مطبوعات استان چاپ شود و ٣٠ درصد مابقی که آگهی های آنها سراسری است همچون مزایده ها و مناقصه ها، می توانند آگهی را به روزنامه های سراسری بدهند.

انتظامی با بیان اینکه برخی دستگاه های دولتی آگهی های خود را در ویژه نامه های دولتی چاپ می کنند، یاد آور شد: آگهی های دولتی نمی تواند در ویژه نامه های دولتی منتشر شود و حتما باید در روزنامه ها به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه بحث آموزش در دستور کار دفتر مطالعات وزارت ارشاد قرار گرفته و به دنبال ارائه مجوزهای آموزشی است، عنوان کرد: خانه های مطبوعات برای برگزاری دوره های آموزشی می توانند با هماهنگی با دفتر مطالعات به شرکت کنندگان گواهی معتبر آموزشی اعطا کنند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: خانه های مطبوعات می توانند در انجام برخی فعالیت های فرهنگی همچون بزرگداشت چهره های فرهنگی و همچنین نظارت بر صدور مجوز مطبوعات با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشارکت داشته باشند.

این مقام مسؤول با اشاره به نقش و جایگاه خبرنگار و با تاکید بر اینکه خبرنگار با ویزیتور تفاوت دارد، اظهار داشت: دولت این صلاحیت را ندارد که تشخیص دهد چه کسی خبرنگار است؛ این صلاحیت توسط خانه مطبوعات باید بررسی و انجام شود.

انتظامی با بیان اینکه انتظار داریم در قبال خبرنگاران مسئولانه رفتار شود، ابراز کرد: باید توجه داشت که اولا خبرنگاران بیمه شوند و دوم اینکه بیمه آنها به خاطر مزایایی که دارد، حتما خبرنگاری رد شود و به اسم کارمند عادی نباشد.

وی تأکید کرد: خانه مطبوعات باید پیگیر بیمه خبرنگارانی باشد که بیمه نیستند و آنها را معرفی کند تا نسبت به بیمه آنها اقدام شود.

در این نشست هیئت مدیره خانه مطبوعات خوزستان به بیان نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در خصوص وضعیت رسانه و مطبوعات استان و همچنین فعالیت ها و اقدامات انجام شده خانه مطبوعات خوزستان پرداختند./۹۴۵۶/102/ب2

ارسال نظرات