اسلام حقیقی در فرهنگ، هنر و تمدن شیعی تجلی یافته است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، محمدعلی کینژاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در مراسم آغاز به کار سومین جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی تبریز با بیان اینکه فرهنگ، هنر، تمدن و اخلاق ایرانی و شیعی تجلی اسلام حقیقی است، اظهار داشت: تبادلات فرهنگی و هنری مهمترین ابزار برای شناساندن اسلام اصیل است.
وی با بیان اینکه هنر ایرانی اسلایم قدرت ترسیم چهره صلح جوی اسلام را دارد، خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم تمدنی که براساس هنر و فرهنگ و اخلاق شکل بگیرد تمدنی توسعه یافته است، در حقیقت در مقابل تهاجم فرهنگی غرب بایستی از داشتههای خود استفاده کنیم و از حالت انفعال خارج شویم.
کینژاد با اشاره به تلاش استکبار جهانی برای تخریب چهره اصیل و حقیقی اسلام ناب محمدی گفت: این جشنواره به دنبال تبیین و شناساندن ظرفیتهای هنر اسلامی و تحقق وحدت میان هنرمندان جهان اسلام و تبادل افکار برای انسجامی مبتنی بر اعتقادات اصیل دینی است.
رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه اسلام دین جامع، جهانی و ماندگار است، افزود: هنرمندان جهان اسلام باید در راستای تحقق وحدت و اخوت اسلامی گام بردارند و از ظرفیتهای هنری و ظرافتهایی که در این عرصه وجود دارد، به روشنگری و تبیین حقایق موجود در جهان اسلام بپردازند.
همچنین اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجانشرقی در سخنانی با بیان اینکه دانشگاه هنر اسلامی تبریز در ترویج هنرهای اسلامی پیشگام بوده است، اظهار داشت: اسلام الهام بخش ارزشهای اخلاقی، محبت، صلح و وحدت است، هنر اسلامی نیز باید تداعیگر این مفاهیم والای انسانی بود.
وی با بیان اینکه هیچ مکتبی به اندازه اسلام بر ترویج صلح، برادری و برابری تأکید نداشته است، گفت: ایران اسلامی همواره پیامآور صبح و دوستی با کشورهای اسلامی و غیراسلامی بوده است، این جشنواره مصداقی بر همگرایی هنرمندان جهان اسلام برای تقبیح جنگ و خونریزی و تأکیدی بر برقراری صلح و امنیت در منطقه است.
همچنین مهدی محمدزاده، دبیرکل سومین جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایعدستی، با ارایه گزارشی از روند برگزاری این رویداد مهم فرهنگی در تبریز اظهار داشت: سومین دوره جشنوارهبا مشارکت دانشگاه هنر اسلامی تبریز و سازمان همکاری کشورهای اسلامی (ارسیکا) با حضور ۱۵۰ هنرمند داخلی و ۸۰ هنرمند از ۳۳ کشور اسلامی به مدت یک هفته برگزار می شود.
وی با بیان اینکه هنرمندان در قالب این جشنواره آخرین تجارب، دستاوردها و پژوهشهای حوزه خلاقیت و صنایع دستی را در عرصههای هنرهای اسلامی را ارائه میدهند، گفت: جشنواره از امروز ۱۴ اردیبهشت در محل مجموعه تاریخی دانشگاه هنر اسلامی آغاز شده و تا ۲۲ اردیبهشت با پیگیری هشت نشست ادامه خواهد داشت.
گفتنی است، جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایعدستی، با حضور استاندار آذربایجانشرقی، شهردار تبریز و دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی (ارسیکا) و همچنین اساتید، هنرمندان و صاحبنظران فرهنگی ۳۳ کشور اسلامی در تبریز گشایش یافت./203/935/ب1