۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۵۱۵۲۱۴
مدیر حوزه های علمیه استان ایلام:

دعا سبب قرب بیشتر به خداوند می شود

مدیر حوزه علمیه استان ایلام گفت: تاکید خدا در قرآن و حضرات معصومین به دعا و نیایش اهمیت دعا را دو چندان می کند به طوری که این تاکید بسیار زیاد نشانگر جایگاه ویژه دعا در اسلام است.
مرادبیگی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام وعد مرادبیگی، مدیر حوزه های علمیه استان ایلام، امروز در مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهر ایلام، ضمن تبریک دهه کرامت اظهار داشت: ارزش و اهمیت دعا در دین اسلام از سفارش های قرآن کریم و معصومین است.

وی افزود: تاکید خدا در قرآن و حضرات معصومین به دعا و نیایش اهمیت دعا را دو چندان می کند به طوری که این تاکید بسیار زیاد نشانگر جایگاه ویژه دعا در اسلام است تا جایی که پیامبر اکرم(ص) می فرمایند؛ دعا مغز عبادت است.

مدیر حوزه علمیه استان ایلام خاطرنشان کرد: دعا همانند عبادات دیگر آداب و مقررات ویژه ای دارد که در صورت رعایت آن آداب نتیجه بهتر و مطلوب تری به دست می آید که مهمترین آنها حال دعا داشتن، رعایت زمان دعا و توجه به مکان دعا است.

حجت الاسلام مرادبیگی با بیان اینکه دعاکننده باید تمام وجودش متوجه ذات اقدس الهی باشد و از غیر خدا به کلی دل بکند و هیچ امیدی به دیگران نداشته باشد، گفت: توجه قلبی از شرایط دعا است که داعی باید با توجه کامل و از ته دل خدا را بخواند نه از روی غفلت و اشتغال دل، امام علی می فرماید؛ خداوند بزرگ دلی را که غافل و مشغول باشد نمی پذیرد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از شرایط استجابت دعا رعایت زمان دعاست، هر چند که درب های رحمت الهی همواره به سوی بندگانی که صادقانه و مخلصانه او را می خوانند باز است و خداوند به آنها وعده پاسخ داده است اما ائمه اطهار به بعضی از زمان ها و اوقات عنایت بیشتری داشته اند و احتمال استجابت را در آن مواقع خاص را بیشتر دانسته اند از آن جمله ماه مبارک رمضان به ویژه شبهای قدر، روز عرفه، روزهای عید فطر، عید قربان، غدیر و شبهای جمعه است.

امام جمعه موقت ایلام با اشاره به مکان دعا ابراز کرد: مکان دعا کردن در چگونگی استجابت دعا نقش دارد و مکان هر چه مقدس تر باشد دعا به استجابت نزدیک تر است مانند مکه معظمه، مدینه منوره، حرم اهل بیت، امام رضا(ع) درباره دعا کردن در شهر مقدس مکه فرمود؛ هیچ کس در این کوه های مکه نایستاد و دعا نکرد مگر اینکه مستجاب شد اما دعاهای مومنان در امور آخرتشان و دعای کفار در امور دنیایشان به اجابت می رسد.

وی تصریح کرد: موانعی هم برای استجابت دعا وجود دارد از جمله اینکه گناه که دشمن دیرینه و خطرناک انسان و دور کننده او از نعمتهای مادی و معنوی است و مانع بزرگی در مسیر کمال او محسوب می شود و دعای فرد گناهکار به اجابت نمی رسد و ناله هایش خریدار ندارد.

حجت الاسلام مرادبیگی در پایان گفت: توانایی و قدرت خدا در انجام خواسته بندگان مورد تردید نیست ولی گاهی می شود بنده چیزی را می خواهد که به مصلحت او نیست در حالیکه خود نمی داند و خداوند که به همه جوانب زندگی اش آگاه است به دلیل لطفی که به بندگان خود دارد آن دعا را استجابت نمی کند./۸۷۹/پ202/ب1

ارسال نظرات