مسجد سهله مهم ترین مکان برای حضور امام زمان در عصر غیبت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد باقر علوی تهرانی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در برنامه آفتاب شرقی از شبکه یک سیما با اشاره به ادوار مختلف تاریخی زندگی امام زمان(عج) به عصر غیبت صغری و در خصوص وظایف نواب اربعه در زمان غیبت صغری گفت: وظیفه نواب در عصر غیبت صغری برطرف کردن تردید شیعیان درباره حضرت بود و در این زمنیه نواب سعی می کردند مردم را از زندگی و حیات حضرت آگاه کرده و پاسخ های سؤالات مردم را از امام دریافت کنند.
وی افزود: دیگر وظیفه نواب اربعه پنهان نگه داشتن محل زندگی حضرت امام زمان (عج) از دشمنان و از شیعیان بود زیرا در این عصر دستگاه حکومتی عزم خود را برای شهادت و نابودی حضرت جزم کرده بوده و شیعیان به شدت تحت مراقبت بودند به همین دلیل افشای محل زندگی حضرت می توانست به شهادت ایشان ختم شود.
استاد و حوزه و دانشگاه تصریح کرد: رساندن پاسخ پرسش های فقهی و شرعی از امام به شیعیان از دیگر وظایف نواب بود و همچنین نواب وظیفه سازماندهی وکلای حضرت را داشتند تا که این وکلا واسط امام و شیعیان باشد که به صورت هرم در راس این هرم نایبان خاص امام قرار داشتند و بعد ار آن دو وکیل قرار داشتند و بعد از هر دو وکیل ، دو وکیل دیگر می آمدند.
حجت الاسلام علوی تهرانی تصریح کرد: وظیفه بعدی نواب آماده کردن اذهان مردم برای غیبت کبری بود و وظیفه دیگر آنها رهبری دوستداران امام و حفظ مصالح شیعیان بود.
وی ادامه داد: آخرین وظیفه نواب اربعه گرفتن اموال امام همچون خمس و مصرف آن برای جامعه شیعه بود و باید دقت کرد که رسالت نواب اربعه با رحلت علی بن محمد سمری به پایان رسید و عصر غیبت کبری آغاز شد و در عصر غیبت کبری مردم باید به فقها مراجعه کرده و ایشان به عنوان نایبان امام جامعه اسلامی را اداره می کنند.
کارشناس رسانه ملی در پاسخ به این سؤال که آیا امام زمان(عج) همسر دارند یا خیر چهار نظریه را مطرح کرد، گفت: قول اول اینکه امام ازدواج کردند و فرزند دارند که این گفته طرفدارانی دارد، قول دوم اینکه امام ازدواج نکردند، قول سوم اینکه امام ازدواج کردند و فرزند ندارند و قول چهارم سکوت کردند و این بحث را بی فایده خواندند.
حجت الاسلام علوی تهرانی در توضیح قول اول دو دلیل از چهار دلیل را برای اثبات گفته گروه نخست عنوان کرد و افزود: این گروه بیان می کنند که در اسلام بر ازدواج تاکید شده است و دوم این که وجود امام زمان رسالتش حفظ سنت پیغمبر است پس نمی تواند از این سنت الهی مبرا باشند.
وی افزود: همچنین اين گروه برای اثبات نظر خود روايات و ادعيه اي را شاهد می دانند كه در آن براي حضرت همسر و فرزندان وارد شد و سومين شاهد اين گروه استناد به سخنان علي بن فاضل مازندراني در طي سفر ايشان به جزيره خضراء و ديدار با شيخ شمس الدين است كه اطرافيان شيخ شمس الدين را از نوادگان امام عصر (ع) معرفي مي كنند.
کارشناس رسانه ملی ادامه داد: اما چهارمين شاهد اين گروه استناد به كنيه اباصالح براي حضرت است
وي در پاسخ به محل زندگی امام زمان(عج) در عصر غیبت کبری گفت: در دوران غيبت كبري چند جا را به عنوان محل زندگي حضرت ذكر كرده اند از آن جمله مدينه است و دومين مكان زندگي ايشان به قولي كوهي به نام ذي طوي در يك فرسخي مكه گفته شده، سومين منطقه اي كه نام مي برند رضوي، كوهي بيرون از مدينه است و چهارمين قول هر منطقه اي را براي زندگي حضرت ممكن مي دانند و اما گروه پنجم جزيره خضراء را براي زندگي حضرت ذكر مي كنند.(جايي كه در جنوب اسپانيا و نزديكي تنگه جبل الطارق قرار دارد.)
حجت الاسلام علوي تهراني در ادامه متذكر شد در عصر ظهور يكي از مكان هايي كه درباره حضور حضرت بر سر آن اتفاق نظر وجود دارد مسجد سهله است./968/پ۲۰۲/ج