۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۶
کد خبر: ۵۳۵۴۵۹
نمایشگاه مطبوعات؛

ضرورت ایجاد درس اندیشه امام خمینی در حوزه علمیه

حجت الاسلام کمساری ایجاد درس اندیشه امام خمینی در حوزه علمیه را ضروری دانست و گفت: اگر حوزه بخواهد انقلابی باشد باید بیش از پیش با اندیشه امام خمینی آشنا شود.
حجت الاسلام کمساری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،حجت الاسلام کمساری با حضور در غرفه خبرگزاری رسا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به اجرای کرسی های آزاد اندیشی در حوزه علمیه اظهار کرد: کرسی آزد اندیشی زمانی می تواند عملی شود که تحمل شنیدن صدای مخالف نیز وجود داشته باشد.

معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) ادامه داد: اگر بر یک قرائت به صورت متعصبانه پا فشاری کنیم البته نه از منظر علمی زیرا از در مباحث علمی هرفردی به صورت طبیعی از نظریه خود جانب داری می کند و پافشاری علمی ناپسند نیست اما اگر این پافشاری از منظومه علمی فراتر رود و اگر از پشتوانه قدرت نیز برخودار باشد یا فردی جرأت مقابله با آن را ندارد یا به قئری هزینه بالا می رود که افراد ترجیح می دهند نظری خلاف نظر رسمی بیان نکنند.

وی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که منظور بنده در زمینه محکمات دینی و اعتقادی نیست زیرا نظریه پردازی و مخالفت در آن موارد جایگاهی ندارد بلکه مراد موضوعاتی است که امکان نظریه پردازی در آنها وجود دارد؛ حوزه علمیه که همیشه پرچم دار شنیدن صداهای متعدد بوده است بایستی مدیران با سعه صدر اجازه دهند نقد و نظرهای مختلف حتی نظریه های مخالف ظهور پیدا کنند.

حجت الاسلام کمساری با بیان این که ظهور نظریه های مخالف موجب فربه شدن اندیشه ها می شود، اظهار کرد: در سایه تضارب آرا بهتر می توان به اندیشه برتر دست پیدا کرد و اگر حوزه علمیه در این زمینه بیشتر به دغدغه رهبر معظم انقلاب بپردازد حوزه ای پویاتر، زنده تر و معقول تر در میان غیر حوزویان خواهد بود.

 وی روحیه مبتنی بر گفتمان امام خمینی(ره) را روحیه انقلابی دانست و تصریح کرد: مؤسس و معمار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) است و حوزه انقلابی حوزه ای است که بر مدار اندیشه امام خمینی(ره) حرکت کند و وفادار به اندیشه معمار انقلاب باشد و از سوی دیگر حوزه انقلابی حوزه ای پرخاشگر، بی ضابطه و بی برنامه نیست بلکه حوزه ای است که بر اصول و منشای علمی سلف صالح پافشاری می کند و به تعبیر امام خمینی مبتنی بر فقه جواهری است.

معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) ادامه داد: حوزه انقلابی حوزه ای تلفیقی است نه تفکیکی و در آن سیاست عین دیانت است و طلاب جوان باید بیش از پیش با اصول و اندیشه امام خمینی آشنا شوند.

وی اضافه کرد: این ضعف حوزه علمیه است که در میان دروس حوزه علمیه درس اندیشه امام خمینی(ره) وجود ندارد که باید ایجاد شود و ولایت فقیه به عنوان اساس اندیشه امام خمینی(ره) بایستی از منظر امام معرفی شود و اگر حوزه ما بخواهد انقلابی باشد باید بیش از بیش با اندیشه امام خمینی آشنا شود./1324/پ۲۰۱/ی

ارسال نظرات