۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۵۴۰۱۰۴
آیت الله مهدوی:

ترک عمل واجب و تقید به انجام فعل مستحب، بالاترین غفلت است

نماینده مردم اصفهان مجلس خبرگان رهبری گفت: بزرگ ترین غافلان آن افرادی هستند که عمل واجبشان را ترک کرده اند و به عمل مستحبی مشغول شده اند؛ به همین سبب بدون این که به عالم دینی مراجعه کنند عمل اشتباهشان را ادامه می دهند و متضرر می شوند.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: انجام عمل مستحب برای پاسخ به خواهش نفس، مورد پذیرش خداوند نیست.

وی در ادامه مبحث اثرات غفلت در زندگی انسان افزود: انسان غافل به اندازه غفلتش متضرر می شود و این یک مسأله کاملاً بدیهی است؛ راننده ای که از دقت در رانندگی غفلت کند، ممکن است تصادف کند و به اندازه تصادفی که می کند، متضرر شده است.

آیت الله مهدوی اذعان کرد: بالاترین غفلتی که قابل جبران نیست و انسان نمی تواند آن را جبران کند، غفلت از رشد و کمال است؛ غفلت های دنیوی قابل جبران است ولی غفلت های آخرتی که در اثر انجام محرمات و یا ترک واجبات متوجه انسان می شود، باعث دور شدن انسان از یاران حقیقی امامان معصوم(ع) می شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: بزرگ ترین غافلان آن افرادی هستند که عمل واجبشان را ترک کرده اند و به عمل مستحبی مشغول شده اند به همین سبب بدون این که به عالم دینی مراجعه کنند عمل اشتباهشان را ادامه می دهند و متضرر می شوند.

امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: برخی از روحانیون فکر می کنند به حد اعلای تقوا رسیده اند به همین سبب از کار کردن روی خودشان که واجب است غافل می شوند و راکد می ایستند و با امر و نهی کردن دیگران قصد هدایت آن ها را دارند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: افرادی خیّری هستند که خمس و زکات مالشان را که یک واجب دینی است ترک کرده اند ولی به مردم فقیر کمک های مالی خوبی می کنند و به عمل خیری که انجام می دهند دلخوش کرده اند و متوجه عیب و گناه خودشان نیستند به همین سبب از رسیدن به کمال بازمی مانند؛ این افراد تا زمانی که احساس خلأ در وجودشان نباشد، اقدامی در راستای برطرف کردن عیبشان انجام نمی دهند.

وی با بیان این که عملی که از روی هوای نفس صورت پذیرد، مورد پذیرش خداوند نیست، اضافه کرد: مشغول شدن به ذکرهای مستحبی و ترک کردن عمل واجب نیز از مصادیق اموری است که انسان را غافل نگه می دارد به همین سبب به این افراد توصیه می کنم عمل مستحبی را ترک کنند تا احساس نیازی در وجودش زنده شود و متوجه عمل واجبش شود.

آیت الله مهدوی در پایان با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) که می فرمایند، وای بر انسان که تا این حد غافل است، اظهار کرد: امیرمؤمنان(ع) از این که انسان ها به رشد و کمال معنوی اش بی توجهی می کنند، بسیار متعجبانه صحبت کرده اند؛ نباید فراموش کنیم که حرکت اصلی ما برای رسیدن به رشد و کمال معنوی است؛ همه ما به صورت بالقوه توانایی رسیدن به جایگاه یاران حضرت ولی عصر(عج) را داریم پس مطمئناً یک جای کار ما عیب دارد که به این مقام نمی رسیم، پس باید در راستای برطرف کردن عیوبمان نیز تلاش کنیم./867/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات