۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۵۴۰۵۳۷
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان:

عدم فهم عمیق از دین بزرگ ترین ضربات را به ادیان الهی وارد ساخته است

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان گفت: بزرگ ترین عوامل درونی که ضربات بسیار زیاد و جبران ناپذیری را متوجه ادیان الهی کرده است، ضعف افراد متدین در دینداری صحیح و عدم فهم عمیق از مبانی دینی در طول تاریخ است.
حجت الاسلام مؤمنی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی در سخنرانی پیش از ظهر امروز که در حوزه علمیه شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، گفت: نباید اجازه دهیم بر اساس ذوقیات جریان دینی در مکتب تشیع راه بیفتد.

وی در ابتدا با عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز شروع امام عصر(عج) افزود: دین از آن جایی که مهم ترین دستاورد الهی انبیا برای بشر بوده در طول تاریخ دارای دو نقطه آسیب درونی است که از ابتدا تاکنون ضربات جبران ناپذیری به دین زده اند که هزینه های زیادی را متحمل دین کرده است.

حجت الاسلام مومنی ابراز کرد: ضعف افراد متدین و گاها عالمان دینی که در حوزه پیرامونی خودش اثرات منفی بی شائبه ای وارد کرده است چرا که عموم افراد متدین واقعی با تاثیر پذیری از یک عالم به عنوان الگو به تدین گرایش پیدا کرده ایم.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: آن چیزی که امروزه مردم عامی را در صف دین مداران حفظ می کند، رفتار الگویی علمای دینی است و همین مساله در خلاف جریان نیز واقع می شود و این قضیه در صورتی که یک عالم جایگاه اجتماعی و سیاسی داشته باشد اثر گذاریش بیشتر است؛ عملکرد برخی از مسؤولان سبب دین گریزی بسیاری از مردم به خصوص جوانان شده است.

وی تبیین کرد: امام حسن عسکری که سیستم وکلا را برای ارتباط داشتن بهتر با مردم راه اندازی کردند عموما افرادی را انتخاب می کردند که کمتر دچار لغزش می شدند و اگر وکلای منتخب ذره ای دچار لغزش می شدند آن ها را عزل کردند.

حجت الاسلام مومنی تصریح کرد: نام شیعه داشتن و برخلاف رفتار امام معصوم عمل کردن، بسیار آزار دهنده است، امام معصوم در روایتی می فرمایند کسانی که در اوامر و نواهی امامش را تبعیت می کند شیعه هستند.

استاد حوزه علمیه افزود: یکی دیگر از چیزهایی که آسیب به دین زده است نبود فهم عالمانه و عمیق از دین است که عامل بسیار مهمی در ترویج عقاید باطل در هر زمانه و جامعه ای بوده و همواره هست.

وی با بیان این تسامح در ادله سنن در جوامع گذشته ایرادی نداشته است، اظهار کرد: فقهای امروزی نسبت به فقهای ادوار گذشته باید نظرات دقیق ترین در حوزه دینی اظهار کنند چرا که نظر آن ها می تواند در کل جامعه فراگیر شود پس قاعده تسامح در ادله سنن در فضای امروزی که قرار است تشیع به جامعه جهانی عرضه شود، جایگاه عرضه ندارد چرا که برخی از این روایات در مسائل کلامی اثر منفی می گذارد.

حجت الاسلام مومنی تبیین کرد: مردم جامعه امروز در پذیرش شعائرِ صرف حضور قوی دارند ولی در مسائل قوی و مستدل که عمیق است مشتری زیادی ندارد؛ یکی از نقاط ضعف حوزه های ما و افرادی که تریبون دستشان است عدم جریان سازی با توجه به روایات مستدل در جامعه است.

استاد حوزه علمیه گفت: گاهی بر اساس ذوق ترواش شده از سوی یک عالم دین ناشناس جریانی در جوامع دینی راه می افتد که ایستادن در برابر آن جریان خرافی هزینه دارد؛ قمه زدن، عید الزهرا گرفتن و بسیاری از امور خرافی دیگر نیز از همین جنس است./۸۶۷/پ202/ب1

ارسال نظرات