۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۵۵۷۶۵۶

دیدگاه مراجع و علما درباره مجمع نمایندگان طلاب

بیستم اسفندماه هشتمین دوره انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم برگزار می‌شود، مراجع تقلید و علما بر شرکت طلاب در این انتخابات تأکید دارند.
انتخابات مجمع نمایندگان مجمع نمایندگان طلاب

به گزارش خبرگزاری رسا، بیستم اسفندماه سال جاری هشتمین دوره انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با حدود 146 حوزه انتخابیه در مدرسه فیضیه قم برگزار می‌شود.

از حدود 525 نامزدی که برای شرکت در انتخابات نمایندگان مجمع ثبت‌نام کرده‌اند، حدود 220 نفر به‌عنوان نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، انتخاب خواهند شد.

به‌ همین مناسبت و در جهت انعکاس اهمیت این مجمع و انتخابات آن، برای ترغیب و تشویق طلاب، نظرات مراجع و بزرگان حوزه را منعکس و در ادامه، گزارش مسئولان مجمع را درباره انتخابات دوره هشتم مجمع را ارائه می‌دهیم.

حضرت آیت‌الله‌مکارم شیرازی:

طلاب داوطلبان فهیم و دلسوز را انتخاب کنند

در دنیای امروزی، هر مجموعه بایستی نماینده‌های داشته باشند که از حقوق آن‌ها دفاع کنند، مجمع نمایندگان یک مسئله ضروری برای طلاب است، در واقع رسیدگی به مشکلات طلاب بدون مجمع نمایندگان امکان‌پذیر نخواهد بود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، مسئله علمی، اخلاقی و معیشتی را سه مشکل اساسی برای طلاب برشمردند و تصریح کردند: مهم‌ترین مشکل یک طلبه مشکل علمی است. بنابراین بایستی طلبه را مراقبت کرد و به او در انتخاب درست مسیر مشاوره داد تا عمرش در حوزه هدر نرود. ‌معظم‌له با بیان این‌که وجود نماینده‌ها برای طلاب بسیار مهم و گره‌گشا می‌تواند باشد، افزودند: این سه مشکل را نمایندگان طلاب، می‌توانند با درصد بالایی با موفقیت برطرف نمایند. ایشان با بیان این‌که طلاب بایستی نمایندگان فهیم و دلسوز را انتخاب کنند، گفتند: نمایندگان طلاب می‌توانند برای رفع مشکلات، حلقه اتصالی بین طلاب با مراجع و حوزه‌های علمیه باشند.

این مرجع تقلید با اشاره به این‌که نمایندگان برای طلاب بسیار مفید هستند، تصریح کردند: هنگامی که نمایندگان یک استان، با همدیگر همکاری و هم‌بستگی داشته باشند و برای حل مشکلات طلاب منطقه خود اقدام کنند، طبیعتاً تأثیرگذارتر خواهند بود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی گفتند: طرح‌هایی که در مجمع نمایندگان تصویب شد طرح‌های بسیار خوبی است، ولی ضمانت اجرایی این طرح‌ها نیز بایستی مورد توجه نمایندگان باشد. این مرجع تقلید در پایان اظهار داشتند: طلاب بایستی افرادی که دارای دلسوزی و عزم الهی هستند را انتخاب کنند که به مشکلاتشان به اندازه توان رسیدگی کنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی:

طلاب به داوطلبان دلسوز و انقلابی رأی بدهند

حضرت آیت‌الله نوری همدانی در دیدار با اعضای هیئت‌رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با بیان این‌که طرح‌هایی که از سوی مجمع نمایندگان به تصویب رسیده، بایستی به مرحله عمل برسد، گفتند: در طرح نباید تنها به تصویب شدن آن‌ها اکتفا کرد، بلکه باید تلاش بر این باشد که این طرح‌ها عملی شود. ایشان با بیان این‌که عملی کردن طرح‌ها نیاز به زحمت فراوان دارد، تصریح کردند: مجمع نمایندگان بایستی در رابطه با اجرایی و عملی شدن طرح‌های مصوب، در حوزه علمیه مطالبه‌گری داشته باشد.

 این مرجع تقلید با بیان این‌که یکی از کارهای نمایندگان مطالبه‌گری است، ابراز داشتند: طلاب برای تذکر مسایل به مسئولان، نماینده‌های مجمع نمایندگان را انتخاب کردند، بنابراین نماینده‌ها بایستی ضعف‌های حوزه علمیه را ریشه‌یابی کنند و در جهت رفع آن‌ها از مسئولان مطالبه‌گری داشته باشند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به این‌که مسئله انقلابی‌گری تنها شعار نیست، تصریح کردند: مجمع نمایندگان بایستی به اندازه توان مطالبه‌گری داشته باشد و حداقل هر دو هفته یک بار، جلسه عمومی برای حفظ ثمرات انقلاب برگزار کند.

ایشان در پایان خاطرنشان نمودند: دشمنان این انقلاب در صدد ضربه زدن به انقلاب و حوزه‌های علمیه هستند. طلاب بصیر و انقلابی در این انتخابات هوشیار باشند و به داوطلبان انقلابی و ولایی رأی بدهند.

حضرت آیت الله جوادی آملی:

طلاب در انتخابات مجمع نمایندگان حضور جدی داشته باشند

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در دیدار اعضای هیئت‌رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم تأکید نمودند: استقلال حوزه، استقلال فرهنگی است، یعنی همان‌طور که دولت وظیفه دارد ستون اقتصاد را حفظ کند، حوزه علمیه نیز وظیفه دارد ستون فرهنگ را حفظ کند و عامل استقلال فرهنگی جامعه و ملت باشد. این مرجع تقلید در پایان این دیدار، طلاب را به شرکت در انتخابات دوره هفتم مجمع طلاب دعوت کردند.

حضرت آیت‌الله علوی گرگانی:

تقویت مجمع با انتخاب داوطلبان اصلح

آیت‌الله علوی گرگانی در دیدار اعضای هیئت‌رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه گفتند: مجمع نمایندگان طلاب، کمکی برای مراجع و رهبر معظم انقلاب است. واقعیت این است اگر رهبر معظم انقلاب و مراجع بزرگوار بخواهند یک پیام بدهند، به‌وسیله این اعضا بسیار راحت‌تر به همه طبقات پیام‌شان رسانده می‌شود. این مرجع تقلید با بیان این‌که هرچه بتوان این مجمع را تقویت کرد، به نفع مراجع معظم و طلاب می‌باشد، تأکید کردند: دقت بیشتر شود که ارتباط رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم انقلاب با مجمع نمایندگان بیشتر برقرار باشد و از نظرات و رهنمودهای ایشان در جهت پیشرفت بیشتر این مجمع همان‌گونه که در گذشته استفاده شده است، بهره‌برداری شود.

 ایشان در پایان تصریح کردند: در حد توان از مجمع نمایندگان طلاب حمایت می‌کنیم. ان‌شاءالله طلاب حوزه علمیه قم، با حضور پرشور خود در انتخابات دوره هشتم داوطلبان اصلح را انتخاب کنند.

 آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه:

مجمع نمایندگان یک قطب و پایگاه مهم حوزوی است

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این‌که مدیریت حوزه به تمام معنا معتقد است، مجمع نمایندگان یک قطب و پایگاه مهم حوزوی است، گفت: مجمع، در حقیقت حلقه اتصال گروه‌های مختلف حوزه و بدنه حوزه با نهادهای عالی حوزه مانند جامعه مدرسین و به‌ویژه مراجع تقلید است.

آیت‌الله اعرافی به اهمیت حضور طلاب در انتخابات مجمع نمایندگان اشاره و اظهار داشت: طبیعی است که با توصیه‌های مراجع و اهتمام و عنایتی که رهبر معظم انقلاب به مجمع نمایندگان دارند، همه طلاب، فضلا و اساتید نهایت تلاششان را بکار گیرند تا در انتخابات، حضور سنجیده، پر شور و حداکثری داشته باشند . وی با بیان این‌که مدیریت حوزه به تمام معنا

معتقد است مجمع نمایندگان یک قطب و پایگاه مهم حوزوی است، افزود: مجمع، در حقیقت حلقه اتصال گروه‌های مختلف حوزه و بدنه حوزه با نهادهای عالی حوزه مانند جامعه مدرسین و به‌ویژه مراجع تقلید است.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به این‌که مجمع نمایندگان کارکردهای متعددی دارد، تأکید کرد: همه ما باید کارکردهای مجمع نمایندگان را مهم بشماریم و در انتخابات 20 اسفند 96 شرکت کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد: مرکز مدیریت برای حمایت از انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان کارگروهی را با همفکری اعضای مجمع تشکیل خواهد داد تا طلاب را برای مشارکت بیشتر در انتخابات تشویق کند و زمینه‌سازی‌هایی را در این مسئله انجام دهد.

آیت‌الله اعرافی عنوان کرد: تمام مصوباتی که از هفت دوره مجمع نمایندگان برای ما فرستاده شد، همه آن‌ها مرور شده است و امیدواریم که این روند تکمیل شود و ما به نقطه‌ای برسیم که بگوییم: تمام آن‌چه که در این هفت دوره مجمع در رابطه با مدیریت حوزه به تصویب رسیده تکلیفش مشخص شود. وی با بیان این‌که سعی بر این است که تا دو سال آینده نتیجه مصوبات مربوط به مدیریت حوزه مشخص شود، گفت: همه این مصوبات اجرایی خواهند شد و مشکلی پیش نخواهد آمد و اگر موردی قابل اجرا نباشد، دلایل آن مشخص خواهد شد.

آیت‌الله اعرافی خاطرنشان کرد: قرار بر این است که مجمع نمایندگان و کمیسیون‌های آن، با بخش‌های ذی‌ربط در شورای مدیریت، ارتباطشان وسیع‌تر شود ولذا در نظام شورایی جدیدی که در حوزه طراحی شد، سعی شده تا در مجموعه نظام شورایی، تعدادی از نمایندگان مجمع نیز حضور داشته باشند. امام‌جمعه قم با بیان این‌که حضور مجمع نمایندگان در بسیاری از کارگروها و برنامه‌های نظام شورای مدیریت حوزه‌ها تقویت خواهد شد، افزود: هیئت اندیشه‌ورزی با کمیسیون‌های مجمع بایستی تشکیل دهیم و برای آن آیین‌نامه‌ای تنظیم کنیم که این برای همیشه باشد تا بلافاصله طرحی که می‌خواهد در آن‌جا مطرح شود، پیشینه‌اش در مدیریت هرچه است به آن‌ها داده شود. وی با بیان این‌که از ابتدای شروع یک پروژه و طرح، بایستی هم‌فکری و هم‌اندیشی باشد تا زمانی که به خروجی می‌رسد روان‌تر به ریل اجرا برود، گفت: طرح جامع مشترکی در این زمینه تنظیم خواهد شد و فرایند تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، شکل‌گیری و پیگیری طرح‌ها تا اجرا با مشارکت بخش‌های ذی‌ربط تعریف می‌شود.

آیت‌الله حسینی بوشهری:

طلاب افراد صاحب‌نظر و تأثیرگذار را انتخاب کنند

انتظار جدی ما این است که در روز انتخابات، همه حوزویان در هر جایگاهی که هستند، هم خودشان برای این‌که لبیکی به امام قدس‌سره و رهبر معظم انقلاب گفته باشند با شور و علاقه وصف‌ناپذیری در انتخابات شرکت کنند و هم دیگران را تشویق کنند، تا این انتخابات با سایر انتخاباتی که در ادوار گذشته برگزار شده یک امتیاز ویژه‌ای داشته باشد.

انتظار این است که حضور پر شور طلاب و فضلا در این انتخابات باعث انتخاب افرادی شود که دارای یک پشتوانه قوی باشند و موقعی که اظهارنظری می‌کنند، این اظهارنظر از یک عقبه و پشتوانه‌ای قوی برخوردار باشد که حرفشان برای شنوندگان و مخاطبانشان تأثیرگذار باشد.

برای انتخاب یک نماینده، از سوی ستاد انتخابات و آیین‌نامه انتخاباتی مجمع نمایندگان طلاب، یک‌سری ضوابط و شرایط پیش‌بینی شده است که آن کف کار است، هم از نظر درسی و پایه علمی وهم از جهات دیگری که در آن‌جا مطرح شده است که قطعاً هر نماینده بایستی واجد آن شرایط باشد. اما آن‌چه بنده فکر می‌کنم این است که هرچه جایگاه نمایندگان از نظر علمی، اخلاقی و وقار بالاتر باشد، به همان تناسب جایگاه مجمع نمایندگان طلاب بالاتر خواهد بود؛ یعنی هرچه نمایندگان وزین‌تر، اخلاقی‌تر، علمی‌تر و صاحب‌نظرتر باشند، تبعاً وجودشان تأثیرگذارتر است، و با وجود چنین افرادی، مجمع نمایندگان طلاب حرف برای گفتن دارد.

این‌که افرادی در مجمع نمایندگان طلاب فقط حاضر شوند، اما صاحب‌نظر نباشند و نتوانند نقشی که برعهد دارند را به درستی ایفا کنند، به همان نسبت تأثیرگذاری‌شان، هم در مجمع و هم در جلسات استانی و شهرستانی با اقبال کمتری مواجه خواهد شد. بنابراین افرادی بایستی انتخاب شوند که وقتی در مجمع عمومی یا کمیسیون‌های آن طرحی را ارائه می‌نماید، همگان آن طرح و ایده را تحسین کنند./1324/د۱۰۱/ج

 

ارسال نظرات