مدرسه آيت الله امامي كاشاني تنها مدرسه تخصصي سطح ۳ كاشان
شهرستان كاشان با وجود اينكه از حوزه هاي متعددي برخورداراست و تمام پايه هاي درسي طلاب در اين شهرستان داير است اما تا سال 93 جاي يك مدرسه اي كه تخصص آن سطح 3 و سطح عالي باشد خالي بود.
براي پر شدن اين خلا مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) با اخذ مجوز رسمي سطح 3 و سطح عالي تأسيس و فعاليت خود را از مهر ماه سال 93 آغاز كرد و در اين مدت دو فعاليت آموزشي برگزاري درس خارج فقه و اصول و همچنين برگزاري پايه هاي درسي 9 و 10 را كه جزو آخرين پايه هاي تحصيلي آموزش مقدماتي سطح عالي است برگزار كرده است.
براي آشنايي بيشتر با فعاليت هاي مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) با تعيين قبلي به سراغ حجت الاسلام رضا محمد نظري رفتيم كه آنچه در پي آمده است حاصل گفتوگو خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان با مدير اين مدرسه است:
مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) چه برنامه هاي ويژه و خاص براي طلاب خود دارد؟
در اين مدرسه دو استاد تمام وقت كارآزموده و مجرب كار تدريس فقه و اصول و فلسفه را برعهده دارند ويكي از برنامه هاي زيربنايي مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) تربيت استاد براي آينده اين مدرسه است كه با بورسيه كردن چند نفر از طلاب با استعداد و تحصيل اين دونفر در قم اين هدف گذاري شده است و درحال حاضر در قم در حال تحصيل هستند تا در آينده هم به لحاظ استاد خودكفا باشيم و هم به عنوان اساتيد اين مدرسه فعاليت داشته باشند ضمن اينكه در حال حاضر دو استاد نيز در حال مشغول تدريس در پايه هاي 9 و 10 هستند، استاد مفرح زاده استاد رسمي درس خارج اين مدرسه هستند كه دو درس فقه و اصول را در طول سال برگزار مي كند.
چه اقداماتي براي تأمين مسكن طلاب مدرسه انجام داده ايد؟
يكي از مشكلات طلاب مدرسه نداشتن مسكن و سرپناهي بر خانواده آنها بود از اين رو از سوي آيت الله امامي كاشاني مجتمع مسكوني، پژوهشي حوزوي حضرت وليعصر(عج) با هدف تأمين مسكن طلاب شاغل در مدرسه در حال احداث و تكميل است و تا كنون دو واحد ساختماني آن به بهره برداري رسيده و در اختيار طلاب اين مدرسه قرار گرفته است.
چه برنامه هاي تربيتي و تحصيلات جنبي براي طلاب داريد؟
برنامه هاي جنبي تربيتي و تحصيلاتي زيادي را براي طلاب اين مدرسه در نظر گرفته ايم كه از مهمترين اين برنامه ها مي توان به برنامه هاي تفسير، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه و درس احكام اشاره كرد كه در روزهاي پنجشنبه هر هفته براي طلاب اين مدرسه برگزار مي شود.
تعداد طلاب مدرسه چقدر است؟
به دليل تخصصي بودن مدرسه وعدم پذيرش پايه هاي پايين تر، طلاب مدارس علميه سراسر كاشان براي پايه هاي 9 و 10 جذب اين مدرسه مي شود و در حال حاضر 50 نفر طلبه در مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) در حال تدريس هستند كه از اين تعداد حدود 30 نفر درس خارج و 20 نفر در پايه هاي9 و 10 تدريس مي كنند.
مدرسه عليمه آيت الله مصطفوي كاشان چه برنامه هاي پژوهشي را دنبال مي كند؟
اين مدرسه در زمينه پژوهش هاي تحقيقاتي در حال تهيه بانك اطلاعات فقه و اصول و تفسير و علوم اسلامي است كه در حال حاضر در حال تهيه بانك وسيع اطلاعاتي با هدف استفاده طلاب هستيم ضمن اينكه در اقدام نوين ديگري ساماندهي وبلاگي با عنوان منشور هشياري به آدرس http://abootorab313.blogfa.com/ است كه اخيرا راه اندازي شده وبه عنوان دومين كار پژوهشي مدرسه محسوب مي شود.
شهريه طلاب مدرسه به چه صورت است؟
در مورد شهريه طلاب سعي شده است با توجه به وضعيت موجود اقتصادي پرداخت شهريه وضعيت بهتري داشته باشد، از اين رو مدرسه علميه آيت الله ابوتراب امامي كاشاني(ره) در پرداخت شهريه وضعيت بهتري نسبت به ديگر مدارس علميه شهرستان كاشان دارد.
چه برنامه هاي ورزشي و اردويي براي طلاب اين مدرسه تدارك ديده شده است؟
متأسفانه برنامه ورزشي و اردويي براي طلاب اين مدرسه به دليل بودجه مدرسه كار چنداني انجام نشده است اما يكي از ويژگي هاي اين مدرسه اين است كه از سوي مؤسس مدرسه به صورت خودگردان اداره مي شود و هيچگونه حمايت مالي جهت تأمين استاد و ساير برنامه ها ازسوي مديريت حوزه كاشان انجام نشده است و ما جزو مدارسي هستيم كه از صفر تا صد هزينه ها از سوي مؤسس مدرسه تأمين مي شود.
مدارس علميه چه ويژگي هايي بايد داشته باشند؟
يكي از ويژگي هاي مدارس علميه پرورش متعادل نيروهاي آموزشي، تربيتي، خانوادگي و اجتماعي است و ما تأكيد فراواني روي اين مسأله داريم كه نيروهاي اين مدرسه به لحاظ تربيتي و سياسي و اجتماعي جزو نيروهاي متعادل باشند.
يكي ديگر از ويژگي هاي اين مدرسه نظم و انضباط در اجراي برنامه ها و تقاضاي مشاركت طلاب است از اين رو در زمينه آموزشي به عنوان يكي از مدارس سخت گير در امر آموزش معروف شده است.
به نظر شما حوزه انقلابي چه ويژگي هايي بايد داشته باشد؟
تمامي اصول اسلام باهم ايجاد زيبايي و جلوه تربيتي خاصي دارد و حوزه انقلابي حوزه اي كه به تمام معنا در همه ابعاد وارد اسلام شده باشد و تنها اسلام صرف سياسي و يا صرف اسلام عبادي به تنها كارآيي ندارد از اين رو اگر اسلام را در هر بعدي محدود شود ضايعه و چالش به همراه خواهد داشت.
حوزه اي انقلابي است كه حوزه توحيدي و ولايي و به تمام ابعاد اسلام باشد و اگر به همه ابعاد اسلام توجه داشته باشيم جهاد و انقلابي بودن مفهوم و جايگاه خودش را پيدا خواهد كرد.
كساني كه مجاهد و انقلابي نيستند بخشي از دين را فراموش كرده اند و فراموشي بخش مهمي از دين حتما به دينداري فردي و عمومي و دينداري جهاني ضربه خواهد زد، از اين رو افرادي كه متناسب با وضعيت زمان وظايف خود را انجام نمي دهند انقلابي نيستند و مظهر اين انقلاب نيز نظام مقدس جمهوري اسلامي و ارزشها است.
اگر ارزش هاي ديني محور فعاليت هاي مسؤولين و روحانيون قرار بگيرد مسؤولين و روحانيون انقلابي خواهند بود در غير اين صورت انقلابي نخواهند بود.
نظر شما درباره خروج ترامپ از برجام چيست؟
در مورد خروج ترامپ از برجام چند سوال مهم وجود دارد، آيا ما در برجام راه درست را رفته ايم كه بحث پيرامون اين سؤال در حال حاضر مفيد نيست و تاريخ مصرف آن گذشته است اما بايد اشاره كرد كه اصل مسأله برجام نقطه مهمي است در اينكه اصلا ما راه صحيح رفتيم و يا بهتر بود كه اصلا وارد مذاكرات نمي شديم و سوال دوم اكنون كه وارد مذاكره شديم آيا تضمين هاي لازم را نگرفته و يك جانبه وظايف خود را در قبال برجام انجام داديم آن هم بدون اينكه از طرف هاي مقابل بخواهيم با جديت وظايف خود را انجام دهند.
سؤال سوم نيز برخي تصور مي كنند كه خروج از برجام نشان دهنده اين است كه برجام به ضرر آمريكا بود در حاليكه هرگز اين چنين نيست و آنها در مسأله برجام فعاليت خود را تا جايي كه به نفع خودشان بود ادامه دادند، اما آنها وقتي ديدند برجام از يك نقطه مشخصي براي آنها كارآيي زيادي ندارد ب رگشت به سياست هاي اوليه بهانه آنها بود در حالكيه آنها در برجام به سياست هاي اوليه خود برنگشته بودند و تصور مي كردند در برجام بتوانند به دستاوردهاي بيشتري برسند و همانگونه كه رهبر معظم انقلاب به آن تأكيد داشت برجام يك بهانه بود و خروج از آن هم بهانه اي براي مبارزه با اصل اسلام واصل نظام جمهوري اسلامي و پيشرفت و اقتدار جمهوري اسلامي است.
لازم به ذكر است، مرحوم آيت الله حاج ميرزا ابوتراب امامی كاشانی، پدر آيت اللّه امامى كاشانى امام جمعه موقت تهران و امام جمعه سابق كاشان و از اعلام و دانشمندان به نام دارالمؤمنين كاشان بود، ايشان در كاشان متولد شده و پس از رشد و پرورش در بيت علم، مقدمات و ادبيات را از محضر علماء كاشان فراگرفته و هم از محضر مرحوم علامه ملا حبيب اللّه كاشانى و آيت اللّه حاج سيد محمدرضا يثربى و فرزندش آيت اللّه حاج ميرزا سيد على يثربى و ديگران استفاده و بهره برده است.
مرحوم حاج ميرزا ابو تراب امامى كاشانى، سالها در مسجد جامع كاشان اقامه جمعه و جماعت داشت و در آن سنگر عظيم به ارشاد و راهنمايى مردم مى پرداخت.
ايشان پس از اقامت فرزند برومندشان آيت اللّه محمد امامى كاشانى در تهران به اين شهر هجرت كردو بالاخره چراغ پر بركت عمرايشان در 12 آبان سال 1363 خاموش شد و به ديار حق شتافت،دوستداران و محبين ايشان را پس از تشييع به تهران برده در حرم عبدالعظيم و در مقبره بين الحرمين به خاك سپردند./1307/پ۵۰۴/ب1