اعتدال و میانه روی از ویژگیهای مسلمانان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله علیاکبر رشاد رییس شواری سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، امروز پیش از آغاز درس خارج فقه که در همین حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به حکمت 157 نهج البلاغه گفت: امیر مومنان علی(ع) در این فراز مومنان را از داشتن برخی صفات نهی کردند و فرمودند مانند کسانی که این صفات را دارند نباش.
وی افزود: از آن جمله فرمودند از کسانی مباش که در زمان عمل کم میگذارند، این افراد در زمان عبادت و عمل به مناسک الهی حق مطلب را ادا نمیکنند، گاهی حتی حساب ثانیههایی که برای نماز خواندن صرف میکنند را هم دارند اگر امام جماعت در رکوع یا سجود دو بار ذکر بگوید یا یک ذکر مستحبی در نماز اضافه کند به این افراد سخت میگذرد چرا که گمان میکنند وقتشان تلف شده است، در نماز خواندن به کوتاهترین نماز اکتفا میکنند.
آیتالله رشاد در ادامه بیان داشت: افرادی که حضرت علی(ع) مومنان را از شبیه آنان بودن نهی کردند. آنان در مناسبات و وظایف اجتماعی که به عهده دارند نیز به کمترین حد انجام وظیفه قانع و راضی هستند، در حوزه مسؤولیتشان نسبت به ذوی الحقوق، پدر و مادر و خویشاوندان نیز به کمترینها قانع بوده، حتی محاسبه میکند که اگر چگونه عمل کنند حداقل را به جا آوردهاند.
رییس شواری سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: این افراد در پیشگاه پروردگار نیز به کمترین حد از انجام وظیفه قانع هستند در حالی که همین افراد در مقام سوال و درخواست داشتن دچار مبالغه میشوند، فزونطلب و حداکثری خواه هستند.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) اظهار داشت: فردی که در مقام عمل به کمترین عملها قانع است و در مقام درخواست و طلب بیشترینها را مطالبه میکند مورد نکوهش امیرمومنان(ع) قرار گرفته و حضرت از مثل چنین کسی بودن پرهیز دادند و فرمودند مثل کسی مباش که در زمان عمل کوتاهی و در زمان درخواست مبالغه میکند.
وی افزود: انسان مسلمان موجود معتدلی است، در عمل، التزامات، احکام، اخلاق و ارزشها اعتدال و میانهروی را رعایت میکند امت مسلمان امت وسط و متعادل هستند./813/پ۲۰۲/ب۱