۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۶۰۵۰۳۷
آیت الله سبحانی:

هر اثر شهید مطهری ناظر به یک خلأ در جامعه است

هر اثر شهید مطهری ناظر به یک خلأ در جامعه است
حضریت آیت الله سبحانی با بیان این که هر اثر شهید مطهری ناظر به یک خلأ در جامعه است، گفت: شهید مطهری تلاش می کرد با خرافه زدایی چهره واقعی دین اسلام را نشان دهد .

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله سبحانی در همایش شهید مطهری و تمدن نوین اسلامی که پیش از ظهر امروز در سالن همایش های مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به آیه 11 سوره مجادله، گفت: برای شناخت شخصیت شهید مطهری باید دید مثلث شخصیت او چگونه بوده است.

این مرجع تقلید ادامه داد: شخصیت انسان در سه مرحله، خانواده، تحصیل و اجتماع شکل می گیرد که اگر این سه مرحله را در زمینه شهید مطهری بررسی کنید شخصیت وی تجلی می کند؛ پدر شهید مطهری عالم محترم منطقه و نافذ سخن بود و انسانی که در چنین خانواده ای تربیت شده است دارای شخصیت بالایی خواهد بود و به عبارت دیگر خانواده در فرزندان تأثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: شهید مطهری در سن 14 سالگی به مشهد آمده و مقدمات را در مشهد گذرانده است و پس از آن به قم می آید و در مدرسه فیضیه مستقر می شود؛ وی در قم مدت کوتاهی از درس آیت الله حجت استفاده کرده و مدت فراوانی پای درس فقه و اصول آیت الله بروجردی نشسته است و همچنین درس فلسفه را از محضر امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره) استفاده کرده است.

حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کرد: شیوه درس خواندن شهید مطهری با سایر طلاب متفاوت بود زیرا وی هم مطالعه می کرد و هم تفکر داشت؛ بسیاری از افرادی که از نظر تفکر بالا هستند از نظر حافظه قوی نیستند اما شهید مطهری هر دو را باهم داشت.

وی با اشاره به مرحله سوم زندگی شهید مطهری گفت: در سال 31 امام خمینی(ره) بیان کردند من متأثر هستم که برخی فضلای حوزه علمیه همانند مطهری به دلیل مشکلات اقتصادی می خواهند به تهران روند اما رفتن ایشان به تهران به نظر من انفع بود تا این که در قم باشد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد:  در مرحله سوم رشد انسان که جامعه است شخصیت شهید مطهری شکل بهتری گرفت بلکه توانست با فضلا، علما همچنین افرادی که با غرب رابطه داشته اند و به مسائل غربی آگاه بودند رفت و آمد کند و سخنان ملحدانی که در تهران بودند را بشنود در نتیجه موجب ایجاد یک شخصیت علمی برای وی شد که اگر در قم بود این شرایط برای او فراهم نبود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از افرادی که برخی منابع غربی را برای وی ترجمه می کرد می گوید شهید مطهری در مرحله نخست به دنبال نقد فلسفه هگل نبود بلکه تلاش می کرد که آن را بفهمد و پس از آن نقد کند؛ این سه ضلع تربیت شخصیت، توانست شخصیتی را تربیت کند که بتواند در مدت زندگی خود کار یک جمع را انجام دهد.

این مرجع تقلید در ادامه با بیان این که انسان با مطالعه آثار شهید مطهری او را انسانی آرمان گرا مشاهده می کند، اظهار کرد: شهید مطهری به تهران آمد تا خلأها را شناسایی و در زمینه آن مقاله یا کتابی تدوین کند و شبهات را پاسخ دهد چنانچه دیده می شود هر آثار وی ناظر به یک خلأ است.

وی ادامه داد: بهترین کتاب شهید مطهری کتاب عدل الهی است که این کتاب معجزه بشری و کتابی مرتب است و هر انسانی با مطالعه آن نسبت به عدل الهی قانع می شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تصریح بر این که شهید مطهری فردی خرافه زدا بود، گفت: شهید مطهری تلاش می کرد با خرافه زدایی چهره واقعی دین اسلام را نشان دهد که چنین کاری بسیار مشکل است به عنوان مثال در زمینه شهادت امام حسین در عین این که اصول را حفظ کرده توانسته است، مسائل نادرستی در این زمینه وجود دارد را مشخص کند./1324/پ202/ق

گزیده ای از خبر را می توانید در کلیپ صوتی زیر بشنوید

 
تعداد بازدید : 14
مصطفی رستمی
ارسال نظرات