ضرورت داشتن نقشه علمی برای تخصص گرایی در حوزه های علمیه
به گزارش خبرنگار حجت الاسلام سید امیر جوادی حسینی، مسؤول اداره ارزیابی و نظارت شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران در نشست تخصصی با عنوان تخصص گرایی در علوم حوزوی آسیب ها و فرصت ها که به همت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان امروز در مجتمع ولایت برگزار شد به ملاک و مبنا برای تخصص گرایی در حوزه های علمیه اشاره کرد.
وی با اشاره به رسالت های حوزه های علمیه گفت: با توجه به مستندات موجود و فرموده های رهبری حوزه علمیه باید پشتوانه نظام باشد، ایجاد علم و تبلیغ کند و هدف نهایی آن نیز هدایت مردم است پس اگر به حوزه با این پشتوانه نگاه کنیم که تئوریسین انقلاب باشد و کمک کند تا نیازهای انقلاب را پاسخگو باشد در این ضورت افق پیش روی حوزه افقی متفاوت خواهد بود.
حجت الاسلام جوادی حسینی بیان داشت: در رویکرد 50 ساله انقلاب اسلامی در سند الگوی پیشرفت و بیانیه گام دوم کلید واژه پیشرفت و درگاه تمدن اسلامی قرار داده شده است و در صورتی محقق می شود که هویت فلسفه وجودی خود را پاسخگو باشد و گرنه این تحقق نمی یابد همچنین برای پیشرفت و تمدن سازی نیاز به نظامات اسلامی داریم و برای رسیدن به نظامات اسلامی نیز چاره ای جز تخصصی شدن نداریم.
مسؤول اداره ارزیابی و نظارت شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران به گستردگی نیازها و لزوم همکاری مجموعه های مختلف حوزه برای پاسخگویی به این نیازها تأکید و ابراز کرد: حجم نیازها گسترده است و با کار یک فرد و نهاد تحقق نمی یابد، باید مجموعه های حوزه سازماندهی شوند تا پاسخگو باشند.
وی بر ضرورت داشتن نقشه راه برای تخصص گرایی در حوزه های علمیه اشاره و اظهار کرد: حرکت حوزه ها به سمت تخصص گرایی به صورت فرد محور نیست و نیاز به یک نقشه ای دارد که انواع علوم و جایگاه علوم و نسبت بین علوم را برای ما تشریح کرده و ما براساس آن نقشه حرکت کنیم، بدون نقشه در تخصصی شدن دچار فرسایش و هرز رفتن امکانات خواهیم شد.
حجت الاسلام جوادی حسینی افزود: تخصصی شدن باید با پشتیبانی نقشه علمی حوزه باشد و این نقشه براساس هدف، اقتضائات حوزه و نیازها طراحی شود تا در آینده در مسیری که انقلاب به دنبال آن است و ما به عنوان تئوری پرداز این انقلاب هستیم، نقش خود را به درستی ایفا کنیم./864/پ202/ب1