توافق ایران و عربستان جبهه جدیدی را علیه اسرائیل در منطقه باز میکند
با وجود اینکه بیش از یک ماه از توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط میگذرد اما ابراز نگرانی صهیونیستها درباره پیامدهای این توافق برای اسرائیل همچنان ادامه دارد.
در همین زمینه، «یهوشه کلسکی» مسئول امنیتی و پژوهشگر ارشد مؤسسه تحقیقاتی رژیم صهیونیستی موسوم به مؤسسه امنیت داخلی اسرائیل در مقالهای هشدار داد که توافق عربستان با ایران و سپس یمن ممکن است جبهه جدیدی را علیه اسرائیل در منطقه باز کند.
این پژوهشگر صهیونیست در مقالهای که در وبسایت عبری والا منتشر شد اظهار داشت: توافقی که ماه گذشته بین عربستان و ایران برای ازسرگیری روابط با میانجیگری چین امضا شد، یک دستاورد سیاسی برای ایران بود که به سلسله دستاوردهای این کشور در دوره اخیر اضافه میشود.
وی افزود: ما زمانی که پیامدهای توافق عربستان و ایران را بر اسرائیل تحلیل میکنیم باید «حوثیها» (جنبش انصارالله یمن) را نیز در نظر بگیریم و این مسئله بسیار حائز اهمیت است. یمن در سالهای جنگ این کشور تبدیل به پایگاهی برای شلیک انواع موشکهای بالستیک و کروز و پهپادها و انواع تجهیزات نظامی علیه عربستان شده بود و قابلیتهای خود را در این زمینه نشان داد.
این کارشناس صهیونیست تصریح کرد: البته جنبش انصارالله بهعنوان همپیمان ایران، همانند حزبالله یک عنصر اصلی و سرنیزه مبارزه با اسرائیل محسوب نمیشود، اما یمنیها میتوانند در شرایط خاص برای حمله به اهداف اسرائیل وارد میدان شوند و این ترس وجود دارد که انصارالله بهعنوان متحد ایران، تواناییهای نظامی خود را علیه اسرائیل بهکار بگیرد.
وی گفت: ممکن است اقدامات انصارالله علیه اسرائیل با حمله به تأسیسات راهبردی، فرودگاه ایلات و حومه آن و حمله به کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ و... انجام شود که ضربه بزرگی به تجارت دریایی اسرائیل با هند و کشورهای خاور دور وارد میکند.
این محقق صهیونیست تأکید کرد: این سناریو اسرائیل را در محاصره یک حلقه شیعی ـ سنی مسلح در منطقه قرار میدهد که رهگیری موشکهای آن بسیار دشوار است. این حلقه علاوه بر انصارالله یمن شامل گروههای عراقی، حزبالله لبنان در شمال و حماس و جهاد اسلامی در نوار غزه نیز میشود.
صهیونیستها احیای روابط دیپلماتیک عربستان و ایران را گامی پرهزینه برای اسرائیل توصیف میکنند که خود را بزرگترین طرف متضرر از این توافق میداند؛ چرا که ضربه بزرگی به شرطبندیهای اسرائیل و در رأس آنها توافقهای عادیسازی بود، بهویژه احیای مناسبات تهران و ریاض در شرایطی صورت گرفته است که صهیونیستها در جبهه داخلی دچار شکافها و اختلافات سیاسی شدیدی هستند و تظاهرات اسرائیلیها علیه کابینه بنیامین نتانیاهو روز به روز شدیدتر میشود.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در گزارش صریحی به این منظور اعلام کرد، توافق ایران و عربستان بهمنزله فرو ریختن دیوار دفاعی منطقهای است که اسرائیل میخواست برای خود بسازد. نفتالی بنت و یائیر لاپید، نخستوزیران پیشین رژیم صهیونیستی نیز با انتقاد تند از «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر کنونی این رژیم اعلام کردند، ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان یک شکست بزرگ برای اسرائیل و نتیجه اهمالکاری نتانیاهو است که اسرائیل را با طرحی که «اصلاحات قضایی» میخواند، درگیر اختلافات داخلی کرده است.