فعالیتهای آموزشی و تربیتی مدرسه علمیه امام حسن مجتبی

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام رفیعیپور مدیر مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) قم در گفتوگویی با اشاره به سابقه این مدرسه اظهار داشت: این مرکز حوزوی با نظارت مستقیم حضرت آیتالله مکارم شیرازی و با قریب به ۴۰ سال سابقه تأسیس از سال ۱۳۷۶ پذیرش رسمی طلاب را آغاز کرده است.
وی افزود: مدرسه در حال حاضر دارای پنج پایه تحصیلی است و از سال آینده تحصیلی، شش پایه آن کامل خواهد شد. در این مدرسه از نظام جدید آموزشی حوزه استفاده میشود و پذیرش طلاب نیز بر اساس ارزیابی صلاحیتهای علمی، اخلاقی و اجتماعی صورت میگیرد.
حجتالاسلام رفیعیپور با تأکید بر اهمیت تلاش و انگیزه طلاب گفت: ما معتقدیم ملاک موفقیت صرفاً استعداد نیست، بلکه میزان سعی و تلاش طلبه اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل، پنج نمره از نمره ۲۰ نمره طلاب در ارزشیابیها به سعی و کوشش طلاب اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: اخلاق و تربیت شخصیتی طلاب نیز از مؤلفههای مهم مدرسه است. به همین منظور، دروس اخلاق و عقاید در برنامه درسی اصلی قرار دارند و به صورت حضوری با استاد تدریس میشوند. همچنین جلسات هفتگی اخلاق با حضور اساتید صاحبنفس از خارج مدرسه برگزار میشود.
مدیر مدرسه امام حسن مجتبی(ع) از وجود استادان راهنما برای هر پایه تحصیلی خبر داد و گفت: این استادان به صورت شخصی در فرآیند علمی، تربیتی و مباحثات طلاب دخیل هستند. ما حوزه را مانند یک کارخانه نمیبینیم که خروجی یکسان داشته باشد، بلکه به شخصیتپردازی طلاب بهصورت انفرادی توجه ویژه داریم.
حجتالاسلام رفیعی پور در ادامه افزود : در مدرسه ما طلبه برای جامعه تربیت میشود، نه در فضای گلخانهای و غیرواقعی. طلبه باید جامعه را بشناسد، خود را ارزیابی کند و بداند در کجای این جامعه میتواند مؤثر واقع شود.
وی با اشاره به وجود ۷۰ طلبه در مدرسه گفت: محدودیتی در پذیرش تعداد طلاب نداریم و اگر طلاب شرایطی که برای ورود به مدرسه مقرر کردیم داشته باشند میتوانند جذب مدرسه علمیه شوند.
مدیر مدرسه امام حسن مجتبی (ع) با اشاره به آموزش هایی که برای طلاب در مدرسه تدارک دیده شده است ؛ گفت : در مدرسه علمیه امام حسن (ع) همچنین آموزشهایی مانند امدادگری، کمکهای اولیه، اطفای حریق و سواد رسانهای برای طلاب در نظر گرفته شده است. سال گذشته، دوره سواد رسانه با حضور اساتید برجسته این حوزه برگزار شد.
وی از ابتکار "پاتوق کتاب" در مدرسه نیز خبر داد و گفت: با وجود نداشتن کتابدار رسمی، این پاتوق با حضور فردی متخصص اداره میشود و طلاب با مراجعه به او، کتابهای مناسب مطالعه خود را دریافت میکنند. در کتابخانه مدرسه بیش از ۶ هزار جلد کتاب و در پاتوق کتاب، صدها عنوان متنوع وجود دارد.
حجتالاسلام رفیعی پور با اشاره به فعالیت های تبلیغی مدرسه عملیه گفت : در حوزه تبلیغ نیز، مدرسه با کانون تبلیغی شفق همکاری نزدیکی دارد. این کانون متشکل از طلاب، فارغالتحصیلان و اساتید مدرسه است و در سال ۱۴۰۲ بهعنوان کانون نمونه کشوری از سوی وزارت ارشاد شناخته شد.
وی تصریح کرد : طلاب مدرسه ما بهعلت پایین بودن سن و عدم امکان ملبس شدن، تبلیغ سنتی انجام نمیدهند؛ بلکه در قالب تبلیغ کانونی و دانشآموزی فعالیت میکنند و اکنون در مسجد تولیت قم مستقر هستند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به فعالیت های متنوع این مدرسه در حوزه های مختلف گفت : فعالیتهای قرآنی، علمی و پژوهشی نیز از دیگر بخشهای فعال مدرسه است. نشریه علمی «سراج دانش» بهصورت فصلنامه منتشر میشود . فعالیتهای جهادی در مناطق محروم ، اردوهای زیارتی و تفریحی نیز از دیگر برنامه های مستمر این مدرسه علمیه می باشد.
وی در پایان گفت: ثبتنام اولیه مدرسه از طریق پیام به آیدی @shbathaei انجام میشود و فرآیند پذیرش تنها شامل دو مرحله مصاحبه بوده و آزمون ورودی ندارد.