۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۷۸۱۰۸۰
یادداشت؛

توقیف خودرو، قانونی یا سلیقه ای؟

توقیف خودرو، قانونی یا سلیقه ای؟
مسئولانی که به هر بهانه ای کنسرت ها، فستیوال هاو ارتکاب جرائم مشهود را با شعارهای فریبنده: آزادی، وفاق، آرامش و اتحاد ملی، افراد جامعه را به قانون شکنی و بی حرمتی به قوانین شرع مقدس تشویق، ترغیب یا حمایت می کنند؛ بدانند خواست شرع مقدس خیر و سعادت و آسایش جامعه بشری و اسلامی است که با اجرای دستورات خالق یکتا حاصل می شود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، معاون امور بانوان گفت: «در تلاشیم مشخص شود مبدأ پیامک های ارسالی حجاب به صاحبان خودرو کجاست؟ 16/2» و دیگری درمصاحبه خبری 17/2 سال جاری گفت: «توقیف خودروها به بهانه حجاب ادامه دارد...» و در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید: دستوری برای توقف این اتفاقات التهاب زا دارید؟ گفت: «هر اقدامی که انسجام ملی و همدلی را آسیب بزند اقدام خوبی نیست».

این پرسش و پاسخ ها یک نوع نگاه نسبت به برخورد با منکرات به ویژه کشف حجاب در جامعه است. نمونه این طرز فکر جلوگیری از ابلاغ و اجرای قانون حجاب و عفاف بود که تمامی مراحل قانونی خود را طی کرده است. نمونه دیگرحمایت از فستیوال کوچه به کوچه در بوشهر که با تلاش مسئولان وائمه جمعه استان بوشهر لغو گردید و با پیگیری مجدد همین جماعت راه اندازی شد(واکنش سخنگوی دولت به عدم برگزاری فستیوال کوچه؛ 1/2/1404 خبرگزاری ها) که صدای اعتراض علماء و خانواده های شهدا را بلند کرد. قطع نظرازاین که رفتار این مسئول حمایت از اغتشاشگران 1401 است. وقتی که در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در کنار ظریف گفت:« به عنوان یک مادر اجازه نخواهم داد یک مهرشاد دیگری به زمین بیفتد»[فیلم موجود در سایت اطلاعات آنلاین و آپارات]. جهت اطلاع باید گفت؛ "مهرشاد شهیدی دراغتشاشات 4/8/ ۱۴۰1 کشته‌ شد." به منظور پاسخگویی به این که چرا خودروی فرد بی حجاب توقیف می شود و آیا برخورد با این افراد در این شرایط خاص کشورالتهاب زا وسلیقه است یا خیر؟ قوانین را با هم بررسی می کنیم.

ابتدا باید پرسید منشأ صدور پیامک به خاطی چیست؟ چه هدفی را دنبال می کند و حذف پیامک چه آثار و تبعاتی دارد؟

پیام کوتاه غالباً تذکری است که  توسط پلیس امنیت اخلاقی برای افراد هنجارشکن ارسال می‌شود. به منظور داوری منصفانه نمونه پیامک پلیس امنیت اخلاقی را مشاهده می کنیم؛ "مالک محترم خودرو به شماره پلاک  ... در خودروی شما در محیط عمومی به آدرس خیابان .... در تاریخ 1۰/2/ ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۵۱ نقض قوانین و مقررات کشور (کشف حجاب) صورت گرفته است. در صورت اعتراض ظرف ۴۸ ساعت به لینک زیر مراجعه نمایید و در غیر این صورت نسبت به رعایت قانون، هنجارهای اجتماعی و حجاب اهتمام ورزید.

بدیهی است در صورت تکرار، خودروی شما توقیف می‌گردد. کد اعتراض..... لینک ثبت اعتراض ......" این پیام با سرشماره پلیس ارسال می شود. این پیامک صرفا جنبه تذکر دارد و نیاز به پیگیری توسط مالک خودرو نیست، مگر آن که مالک به اصل قضیه معترض باشد که از طریق لینک و پیوند داده شده اعتراض خود را ثبت می کند. فرایند ارسال پیامک چهار مرحله دارد که در مرحله آخر متخلف به دستگاه قضایی معرفی می شود. کدام نهاد و مرجع برای اعمال قانون و جریمه توسط پلیس عنوان تخلف وضع می کند؟ ماده۷ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 8/12/1389که در تاریخ ۲۴/۱۲/۱۳۸۹ به تائید شورای محترم نگهبان رسیده اشعار می دارد: «مأموران مذکور در ماده (۲) این قانون در حدود وظایف و اختیارات تعیین شده همزمان با صدور قبض جریمه به صورت تسلیمی یا ثبت توسط دوربین، گزارش تخلفات مندرج در جدول ذیل این ماده را با ذکر شماره و نوع گواهینامه راننده به اداره راهنمایی و رانندگی مربوطه ارسال می دارند.

اداره مزبور متناسب با نمرات منفی مندرج در جدول مذکور به شرح زیر با آنان رفتار می نماید:...» و در تبصره 6 این ماده آمده است:« آئین نامه اجرائی این ماده توسط نیروی انتظامی تدوین و پس از تأیید وزیر کشور به تصویب هیأت وزیران می‌رسد» به معنای ساده تر یعنی قانون به فراجا(نیروی انتظامی) اجازه می دهد تا آئین نامه اجرایی قانون تخلفات رانندگی و جدول تخلفات را تدوین و پس از تأیید وزیر کشور به تصویب هیئت وزیران برساند. در جدول تخلفات رانندگی کد تخلف 14 و 15 برای کشف حجاب در خودرو[جریمه صدهزارتومان و ده نمره منفی] منظور شده است. کد تخلف 16 برای پوشش نامناسب و روابط نامشروع در خودرو در نظر گرفته شده است.

سؤال این است که چرا "کشف حجاب " به عنوان تخلف ثبت شده است؟ باید گفت: دین مبین اسلام، منبع اصلی قوانین در کشور ما می باشد؛ بنابراین یکی از قوانین که مطابق شرع بوده، لزوم رعایت حجاب اسلامی برای بانوان است. قانون مجازات اسلامی، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله مصوبه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ و سایر قوانین بر حفظ و حرمت حجاب و پوشش تأکید دارد. کشف حجاب یکی از جرایم مشهود است [جرمی که در منظرمأمورین و آشکار اتفاق می افتد] و مأموران انتظامی مکلفند در اجرای تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و بخش اخیر ماده ۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری مرتکبان جرایم مشهود را دستگیر و جهت اعمال مجازات به مراجع ذی صلاح قضائی معرفی نمایند.

تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی می گوید:«زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی اهر شوند، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای‌ نقدی محکوم خواهند شد». بنابراین در فرایند تعیین جدول تخلفات راهنمایی ورانندگی عنوان کشف حجاب درج گردید ولی بنا بر ضرورت ارتقای فرهنگی جامعه با تدبیری هوشمندانه فراجا مؤظف شده به جای دستگیری مجرمین کشف حجاب به نحو مطلوب از طریق پیامک تذکر داده و با همکاری مردم عزیز حرمت قوانین جامعه را محفوظ داشته و با اجرای قوانین و حفظ حرمت ارزش ها با آرامش و انسجام، کشور را به تعالی و پیشرفت درخور ایرانی عزیزو مقتدر برسانیم.

ادعا شده که محیط خودرو محل خصوصی است و فرد در ارتکاب هرعملی آزاد است! باید در پاسخ گفت: طبق تبصره ماده 5 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر؛«اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار می گیرند، مانند قسمت های مشترک آپارتمان ها، هتل ها، بیمارستان ها و نیز وسایل نقلیه مشمول حریم خصوصی نیست» صراحت اعلام ویژگی های اماکن عمومی که ازحریم خصوصی مستثنی شده، ارتکاب جرم در این محیط ها جرم آشکار و جرم مشهود تلقی و باید با آن برخورد قضایی انجام پذیرد.

در بخشنامه‌ دادستانی کل کشور، به پلیس دستور داده شده در سراسر کشور با قاطعیت با جرم کشف حجاب برخورد کند. در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه و دادستان محترم کل کشور به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور نیز اعلام شده؛ در اجرای ماده ۳۲ قانون آئین دادرسی بر اقدامات ضابطان در زمینه برخورد با جرم کشف حجاب نظارت کرده و در اجرای ماده ۱۱ و بند (پ) ماده ۲۳۵ قانون مذکور از رؤسای دادگاه‌ها بخواهند، علاوه بر جزای نقدی، مرتکبان جرم کشف حجاب را به مجازات‌ تکمیلی و تبعی نیز محکوم کنند و به رؤسای کل دادگستری نیز اعلام شده، به قید فوریت برنامه ریزی لازم را برای برخورد جدی و بازدارنده با جرم کشف حجاب به عمل آورند.

در اجرای سایر مقررات مجازات حبس کمتر از سه ماه الزاماً باید تبدیل به مجازات جایگزین حبس شود، با در نظر گرفتن مواد ۲۳، ۲۶، ۶۵ و ۸۷ قانون مجازات اسلامی دادگاه‌ها می‌توانند کسانی را که مرتکب جرم کشف حجاب می‌شوند، علاوه بر پرداخت جزای نقدی به تحمل یک یا چند مورد از مجازات‌ تبعی و تکمیلی مانند، منع از اشتغال به حرفه یا کار معین، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان، منع از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی، توقیف وسایل دخیل در ارتکاب جرم (مانند بستن محل کسب و توقیف وسیله نقلیه، توقیف رسانه)، الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین و… به مدت شش ماه محکوم کند. مجازات جرم کشف حجاب از جمله مجازات‌ درجه ۸ است؛ بنابراین به موجب مواد ۳۴۰ و ۴۲۷ قانون آیین دادرسی کیفری به این جرم مستقیم در دادگاه کیفری دو رسیدگی می‌شود و رأی دادگاه قطعی و غیر قابل تجدید نظر است.

مجازات جرم تشویق و ترغیب دیگران به کشف حجاب بسیار سنگین‌تر از جرم کشف حجاب است، چون تشویق و ترغیب به کشف حجاب، یکی از مصادیق بارز تشویق به فساد محسوب می‌شود و مجازات تشویق به فساد به موجب بند (ب) ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی یک تا ده سال حبس است؛ بنابراین، مسئولانی که به هر بهانه ای کنسرت ها، فستیوال هاو ارتکاب جرائم مشهود را با شعارهای فریبنده: آزادی، وفاق ، آرامش و اتحاد ملی، افراد جامعه را به قانون شکنی و بی حرمتی به قوانین شرع مقدس تشویق، ترغیب یا حمایت می کنند؛ بدانند خواست شرع مقدس خیر و سعادت و آسایش جامعه بشری و اسلامی است که با اجرای دستورات خالق یکتا حاصل می شود نه با ارتکاب گناهانی که کانون خانواده را متلاشی و هرج و مرج و بی قانونی را ترویج می کند. نتیجه تفکرلیبرالی، فراگیری آمار خودکشی و یأس و نا امیدی است تا جایی که جامعه شناسان را برای حل اینگونه معضلات متحیر ساخته است.

یادداشت خود را با کلام گوهربار مقام معظم رهبری به پایان می بریم که فرمودند: "حجاب یک حکم مسلم شرعی است و برای بانوان، پوشاندنِ غیر از صورت و دو دست واجب است و از آن صرف نظر نمی‌شود کرد. بانوان ما متعبد هستند و باید رعایت کنند. برای حجاب حکم قانونی وجود دارد و رعایت قانون بر همه واجب است. در قضیۀ تحمیل چالش حجاب دخالت بیگانگان واضح و آشکار بود. از بیرون به این قضیه دمیده شد و عده‌ای هم در داخل کمک کردند. خودِ بانوانِ فهمیدۀ ما به این نکته توجه کنند. طبق آن چیزی که در گزارش‌های قابل اعتماد به ما رسید، برخی‌ها را استخدام کرده بودند تا در جامعه هنجارشکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند. وقتی می‌بینیم دست بیگانه در قضیه‌ای عمل می‌کند باید مواضعمان را متناسب با آن بگیریم و به او کمک نکنیم.  دشمنان امروز در مسئلۀ برداشتنِ حجابِ بانوان تلاش می‌کنند، اما این اولِ کار است. هدف آن‌ها این است وضعِ کشور را برگردانند به وضعیتِ فضاحت‌بار قبل از انقلاب. آن روز‌ها برخی زنان از لحاظ سطح پوشش وضع مفتضحی داشتند و قصد دشمنان تکرارِ تدریجی آن حالت است. امروز از لحاظ علمی، مدیریتی و حضور در مناطق حساسِ ادارۀ کشور زنانِ ایرانی به مراتب بالایی رسیدند؛ با رعایت حجاب. آن روز‌ها سطح سواد و مدیریت زنان این‌طور نبود. بنده اطمینان دارم بانوان کشورمان، حتی کسانی که در زمینۀ حجاب سهل‌انگاری دارند، دلبستۀ اسلام و نظام هستند و باید به این چشم به آن‌ها نگاه کرد".

۱۵ اردیبهشت 1403

ارسال نظرات