۱۵ تير ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۸۰۱۶۴
استاد حوزه و دانشگاه:

تشکیل حلقه‌های فکری در مساجد احیای گفتمان دینی و ولایت پذیری است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأثیر‌گذاری فعالیت های فرهنگی مساجد اهواز در عرصه فرهنگی، تشکیل حلقه‌های فکری و مشورتی را سبب انسجام بیشتر میان آنان دانست.
مسجد اعظم اهواز
حجت الاسلام سعید احتشام نژاد، استاد حوزه و دانشگاه و امام جماعت مسجد رضوان اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز با اشاره به پیشینه فعالیت های فرهنگی در این مسجد‌ اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی مسجد از سال 1370 به صورت رسمی در قالب فعالیت های بسیج آغاز شد‌.

حجت الاسلام احتشام نژاد با اشاره به فرمایش آیت الله جزایری مبنی براین‌که این مسجد به یک پایگاه ولایت تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: ما انتظار نداریم تمام کسانی که وارد مجموعه می شوند تا آخر در همین مسجد به فعالیت های فرهنگی مشغول باشند بلکه در نظر داریم با ایجاد یک پایگاه ولایت مدار در سطح منطقه تأثیر‌گذار باشیم.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در حال ساماندهی کادر خوب و قوی در مسجد هستیم و خوشبختانه در این چند سال با عنایت خداوند ایمان، برادری و لطف و صفای میان بچه ها بیشتر شده و با توجه به مشکلات پیش آمده این مسجد همچنان در مسیر و خط ولایت گام برمی دارد.

وی با اشاره به سیرآموزشی و تربیتی این مسجد تصریح کرد: سیر فعالیت های فرهنگی مسجد بر مبنای تجربه و کار علمی مستحکم شده است و طرح سیر آموزشی و سیر تربیتی مسجد هم اکنون در حال تدوین است که بزودی پس از تکمیل برای بهره برداری از آن در فعالیت های فرهنگی مسجد ارائه خواهد شد‌.

حجت الاسلام احتشام نژاد با اشاره به حلقه های تربیتی فعال در مسجد بیان داشت: از چند ماه پیش جذب نیرو در مقطع ابتدایی را متوقف کرده و انسجام کاری خود را بر تشکیل حلقه های تربیتی راهنمایی‌، دبیرستان ، طلاب و دانشجو متمرکز کردیم.

امام جماعت مسجد رضوان لازمه پیشبرد اهداف فرهنگی، را به همراه داشتن تجربه و علم را درکنار هم دانست و ابراز داشت: تجربه ای که نیروهای فرهنگی مساجد اهواز در طی سال ها به دست آورده اند بسیار با قیمت و اررزشمند است و در هیچ کتابی پیدا نمی شود که اگر پای صحبت کسانی مثل حجج الاسلام دسمی، پاکباز و سلیمانی فر از فعالان مطرح فرهنگی اهواز، بنشینیم و تجارب آنها را گرد آوری کنیم می تواند برای کل کشور بسیار مفید باشد.

وی طرح صالحین را طرح موفق و خوبی خواند و اظهار داشت: طرح صالحین طرح خوب و جامعی است اما به ساماندهی بیشتری نیاز دارد، جزوات و کتبی تدوین شده است می تواند برای کل کشور قابل ارائه و تاثیر گذار باشد و باید به این طرح از لحاظ سرمایه گذاری مادی و معنوی، یک نگاه ویژه و عمیقی صورت گیرد .

حجت الاسلام احتشام نژاد حلقه های تربیتی مساجد را بسیار تأثیر گذار عنوان کرد و گفت: وقتی فکر جوان و نوجوان شکل بگیرد می تواند در آینده یک روال منطقی را در زندگی خویش به کار بندد.، شاید الان نتواند تأثیری زیادی در جامعه داشته باشد اما برای آینده خودش این ترسیم را خواهد داشت که برای آینده اش زندگی پاکی را در پیش گیرد.

امام جماعت مسجد رضوان در خصوص فعالیت مسجد در سطح منطقه بیان داشت: اولین برنامه ای که در سطح شهر از سوی این مسجد به اجرا درآمد، دعای ندبه بود که با برگزاری یادواره شهدا به صورت وسیع و همچنین جشن نیمه شعبان و دیگر برنامه های مذهبی و فرهنگی و اعیاد و وفایات اهل بیت(ع) در مسیر زنده نگه داشتن نام و یادشان در سطح منطقه و شهر اهواز گام برداشته شد.

وی یادآور شد: برگزاری گفتمان تربیت دینی با دعوت از خانواده های محله و والدین نیروهای مسجد را برای بیان مسائل اخلاقی وتربیتی از جمله برنامه های است که در تابستان حال اجرا می باشد.

حجت الاسلام احتشام نژاد با اشاره به سیر آموزشی اعضای مسجد اظهار داشت: در روند آموزشی این مسجد به تمام مسائل آموزشی مورد نیاز یک نوجوان از جمله مسائل اعتقادی، اخلاقی، تربیتی، هنری، درسی و حتی کتبی که به صورت آزاد و شخصی مطالعه می کنند توجه شده تا اعضاء مسجد در آینده به عنوان شخصی موثر، موجه و قابل اعتماد در جامعه شناخته شوند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به رابطه حوزه های علمیه با مساجد خاطر نشان کرد: حوزه علمیه دارای پتانسیل بسیار قوی می باشد، حوزه محور و کانون مقدسی برای پرورش فکرها و اندیشه های الهی است و نه تنها محل تربیت روحانیانی است که در مساجد به کار فرهنگی مشغول هستند بلکه دانشجو های فعال در این زمینه نیز با حوزه دارای رابطه عمیقی هستند و این به برکت نهاد مقدسی به نام حوزه علمیه امام(ره) اهواز است که آیت الله موسوی جزایری در سطح منطقه ایجاد کردند و امروز ثمره اش را می بینیم.

وی همچنین مساجد را محلی برای تربیت افراد متعهد و با ایمان و ترغیب و تشویق آنها به ورود به دانشگاه و حوزه معرفی کرد و اضافه کرد: اشکالی که اکنون در اداره امور مساجد وجود دارد عدم انسجام و وحدت فکری ارگان های ذیربط است باید بزرگان ما که سابقه فرهنگی بالایی دارند و علم و تجربه را کنار هم گرد آورده اند حلقه فکری و شورایی برای مساجد تشکیل دهند تا بتواند فعالیت های فرهنگی را به صورت هماهنگ در سطح شهر پیگیری کند و سبب انسجام بیشتر مساجد شود./945/پ202/س
ارسال نظرات