۳۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۸۴۵۱۰

نگاهی به فعالیت‌های‌ اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان در گزارشی به تشریح فعالیت های این اداره پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمين حسيني فرد، امام جمعه شيبان اهواز، مدير کل اوقاف و امور خيريه خوزستان
حجت الاسلام حسینی فرد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، به تشریح فعالیت های این اداره پرداخت و اظهار داشت: از جمله اقدامات این اداره سرمایه گذاری بیشتری نسبت به سال گذشته در زمینه زیبا سازی بقاع و اماکن متبرکه انجام داده است؛ چرا که فضای اماکن متبرکه باید حاکی از جذابیت و زیبایی معنوی این امام زادگان باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به طرح ساماندهی خادمان امام زادگان ابراز داشت: هرکس که وارد بقعه ای می شود اولین چیزی که با آن مواجه می شود خادمی است که در آنجا حضور دارد که هم اکنون بسیاری از خادمان امام زادگان افراد مسن هستند که شاید نتوانند رسالتی را که بر عهده دارند به خوبی انجام دهند.

حجت الاسلام حسینی فرد ادامه داد: کسانی که جزء خادمان امام زادگان هستند باید بتوانند فضای معنوی برای زوار به وجود آورند و در این راستا بنا داریم افراد جوان و توانمند را جایگزین افراد مسن کنیم تا به بهترین شکل از عهده این رسالت برآیند و در این زمینه دوره های آموزشی جهت نحوه امام زادگان و برقراری ارتباط با مردم برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به وجود برخی از امام زادگان مطرح و شاخص که تحت پوشش قرار نگرفته اند، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم اداره اوقاف تحت پوشش قرار دادن برخی از این بقاع است؛ چرا که ممکن است به سبب عدم نظارت اوقاف، مشکلاتی در اداره آنها به وجود آید.

وی ادامه داد: تعدادی از بقاع متبرکه از درآمد کافی برای اداره خود برخوردارنیستند و برای بهسازی و خدمت رسانی به زوار و تأمین فضای مناسب از اعتبار و درآمد لازم برخور دار نیستند که این اقدام اوقاف می تواند گامی جهت ساماندهی این اماکن باشد.

حجت الاسلام حسینی فرد افزود: اعتباری بالغ بر 322 میلیون تومان جهت ساماندهی و بهسازی 26 بقاع کم در آمد در نظر گرفته شده است که در سال جاری بازسازی تعدادی از این اماکن آغاز می شود و تعدادی هم به مراحل پایانی بازسازی رسیده اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان از وجود 729 بقعه امام زادگان در استان خوزستان خبر داد و اظهار داشت: از این میان 274 بقعه در میان مردم شاخص و مطرح هستند و علاوه بر مسئله زیارتی از نظر گردشگری نیز دارای موقعیت مناسبی هستند امام به سبب عدم معرفی آنها مورد توجه قرار نگرفته اند.

وی با اشاره به آغاز حرکتی جدید جهت اداره امام زاده ها و بقاع متبرکه خاطر نشان کرد: اطلاعاتی از وضعیت موجود امام زاده ها و شناسنامه آنها جمع آوری شده است و اداره اوقاف به عنوان متولی و ناظر بر مکان های مذهبی برای اداره بهتر این اماکن یا مدیر اجرایی و یا هیئت امنایی از معتمدین منطقه تشکیل می دهد.

وی با اشاره به مقابله با اماکنی که بدون هماهنگی با اداره اوقاف اقدام به ساخت بارگاه می کنند، بیان داشت: با کسانی که تحت عنوان امام زاده و قبور بزرگان اقدام به ساخت بارگاه و مقبره می کنند به شدت برخورد می کنیم و احداث بارگاه و گنبد بدون هماهنگی اوقاف جلوگیری می کنیم.

حجت الاسلام حسینی فرد ادامه داد: این موارد بیشتر در قبرستان های روستاها و یا در کنار جاده ها مشاهده می شود که رسیدگی به این مسائل از اولویت های این اداره محسوب می شود.

وی نقش رسانه را در معرفی اماکن مذهبی خوزستان به مسافران بسیار مؤثر خواند و اظهار داشت: بخشی از این اقدام از سوی اوقاف با در اختیار قرار دادن جزوه هایی مختصر به مسافران نوروزی معرفی شد اما اقدامات گسترده تر در این زمینه باید از سوی رسانه ها انجام شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان شناساندن اماکن متبرکه را زمینه ای جهت اشتغال زایی و آبادانی برشمرد و ابراز داشت: احیای امام زادگان در مناطق مختلف که بیشتر در مناطق تفریحی قرار گرفته اند می تواند فضای گردشگری آن مناطق را تقویت کند و زمینه ای جهت ایجاد اشتغال و آبادانی در آن منطقه شود.

حجت الاسلام حسینی فرد، با اشاره به افتتاح چندین کتابخانه در بقاع متبرکه اظهار داشت: تقویت کتابخانه های بقاع متبرکه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و با مدیریت مناسب از انزوا خارج شده و به عنوان کتابخانه های عمومی مطرح شوند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تقویت کتابخانه های بقاع متبرکه افزود: کتابخانه های عمومی در بقاع متبرکه یکی از بهترین مکان هایی است که می تواند مورد استفاده جوانان قرار گیرد چرا که هم امنیت لازم به ویژه برای دختران در تمامی ساعات روز تامین است و موجب اطمینان خاطر خانواده ها می شود و هم علاوه بر فضای علمی و آموزشی از فضای معنوی نیز برخوردار است و می تواند ملجأ خوبی برای جوانان باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان به توزیع اعتباری بالغ بر 28 میلیارد ریال میان مساجد خوزستان اشاره و خاطر نشان کرد: این مبلغ در سال مالی گذشته در میان سیزده درصد از مساجد استان که تا کنون اعتباری دریافت نکرده بودند و مساجدی که برای تکمیل ساختمانشان به بودجه نیاز داشتند، توزیع شد.

حجت الاسلام حسینی فرد ادامه داد: در سال گذشته به احداث بیش از 107 مسجد در استان خوزستان کمک کردیم که احداث بخشی از آن ها در سال 87 آغاز و در سال 88 تکمیل شدند.

مدیرکل اوقاف با اشاره به برنامه سوم و چهارم توسعه و همچنین مصوبه هیئت وزیران در خصوص مرمت و تعمیر مساجد اظهار داشت: هر گونه اقدام در این زمینه بر عهده اداره اوقاف می باشد و که بر اساس بودجه و اعبارات اداره به این موارد رسیدگی می شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به اهمیت زیبا سازی و پاکسازی مساجد گفت: با توجه به این که استقبال مردم از مساجد در ماه مبارک رمضان بسیار زیاد می شود؛ از این رو باید از این فرصت برای این مسأله استفاده کرد.

وی با اشاره به احداث سی مسجد در مناطق محروم خوزستان ابراز داشت: مطالعات مقدماتی جهت احداث آنها انجام شده است اما هنوز فضا برای ایجاد تغییرات آزاد است، آنچه مسلم و قطعی است سی مسجد در مناطق محروم خوزستان احداث می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، آمارگیری از کلیه مساجد و اماکن مذهبی را از دیگر اقدامات این اداره برشمرد و بیان داشت: با توجه به اینکه در این زمینه آمار دقیقی وجود نداشت بر آن شدیم با همکاری استاندار و مرکز آمار خوزستان آمار دقیقی از اماکن مذهبی و موجودی آن ها و همچنین رابطین مساجد به دست آوریم.

حجت الاسلام حسینی فرد، طرح ساماندهی خادمان مساجد را از دیگر برنامه های اوقاف برشمرد و بیان داشت: تا کنون تعدادی از خادمان مساجد تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و پس از به دست آوردن آمار دقیقی از خادمان مساجد سعی خود را جهت تحت پوشش قرار دادن آنها خواهیم کرد.

وی با اشاره نحوه انتخاب هیئت امنای مساجد بیان داشت: سعی ما بر این است که هیئت امنا از سوی نمازگزاران مساجد انتخاب شوند اما در برخی موارد ضرورت ایجاب می کند این اقدام از سوی اداره انجام شود و در این راستا حکمی برای هر یک از اعضا هیئت امنا با تعیین زمانی مشخص برای فعالیتش صادر می شود.

حجت الاسلام حسینی فرد با انتقاد از عدم وجود اماکن مذهبی و فرهنگی ویژه بانوان اظهار داشت: اوقاف و امور خیریه استان نگرش ویژه ای به این مسأله دارد و اقدامات بسیاری در این زمینه از جمله احداث حسینیه ها و واگذاری آنها به بانوان داشته ایم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان ادامه داد: خانم ها از توانمندی بالایی برخوردار در زمینه انجام فعالیت های فرهنگی برخوردارند اما از آنجا که مساجد و حسینیه ها در اختیار آقایان قرار دارند فعالیت خانم ها تحت تأثیر آقایان قرار می گیرد.

وی با بیان این که احکام هیئت امنایی بسیاری برای بانوان صادر کرده ایم ادامه داد: امسال نیز تلاش ما بر این است تا از حضور بانوان در جامعه حمایت کنیم.

حجت الاسلام حسینی فرد، شاخص ترین فعالیت های فرهنگی اوقاف و امور خیریه خوزستان را فعالیت های قرآنی خواند و بیان داشت: از جمله برنامه هایی که در این زمینه در نظر داریم محافل انس با قرآن کریم ویژه مساجد و امام زادگان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، نشست های تخصصی با موضوعات رشته های قرآنی را از جمله برنامه های اوقاف در ماه مبارک رمضان برشمرد و ابراز داشت: نشست تخصصی ویژه تواشیح یکی از این برنامه هاست که موردد توجه و استقبال جوانان گرفته است.

وی با اشاره به اعزام بیش از هفتاد مبلغ در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: این در ماه مبارک رمضان با توجه به حضور بیشتر مردم در اماکن مذهبی و امام زادگان جهت بیان مسائل دینی و معارف اسلامی به این مکان های مقدس اعزام شدند.

حجت الاسلام حسینی فرد با اشاره به تجلیل از پیشکسوتان، مدال آوران و نخبگان قرآنی که در سال گذشته برای اولین‌بار در انجام شد، خاطر‌نشان کرد: امسال نیز این برنامه هر چه با شکوه تر انجام خواهد شد و از نخبگان قرآنی خوزستان تجلیل به عمل خواهد آمد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: استان خوزستان در سطح تخصصی قرآن کریم جایگاه والایی دارد و در کنار کشور هایی همچون تونس، الجزایر و مصر در ترکیب هیئت داوران مسابقات بین المللی قرآن کریم قرار دارد.

حجت الاسلام حسینی فرد از حضور قاری برجسته مصری شیخ عبدالفتاح طاروطی در 11 تا 13 ماه مبارک رمضان در محافل قرآنی خوزستان خبر داد و ابراز داشت: شیخ عبدالفتاح طاروتی از قاریان مطرح جامعه قرآنی و مورد توجه جوانان است که از سوی اداره اوقاف جهت شرکت در محافل قرآنی خوزستان دعوت شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی پیرامون تدفین اموات در حرم مطهر علی بن مهزیار اهواز اظهار داشت: با توجه به اینکه زمین های اطراف حرم مطهر علی ابن مهزیار در تملک افراد بوده اند و متولیان حرم برای توسعه آستان به آن زمین ها احتیاج داشتند در ازای واگذاری آن زمین ها به آستان مجوز تدفین به مالکان دادند و این اقدام به مرور زمان سبب به وجود آمدن بازار دلالی قبر شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به اقدام اوقاف جهت جلوگیری از دلالی قبر خاطر نشان کرد: در اولین قدم هر گونه تدفین در این آستان را منع کردیم تا بتوان اقدامات لازم جهت جلوگیری از این جریان را فراهم کنیم.

حجت الاسلام حسینی فرد، ادامه داد: با بررسی دقیق تمام مدارک و شواهد موجود از میزان واگذاری مجوز و همچنین افرادی که آن را دریافت کرده اند اطلاعات کافی را در اختیار اریم و اگر کسی در این زمینه مراجعه کرد به راحتی می توانیم پاسخگوی آن باشیم.

وی اقدام دیگر در این زمینه را مراقبت از خرید و فروش خانه های اطراف آستان برشمرد و بیان داشت: از سه سال گذشته نظارت دقیقی در این مسئله داشته ایم و خرید و فروش قبر در خانه های اطراف آستان به شدت جلوگیری کرده ایم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به رایزنی های انجام شده با شهرداری در راستای ایجاد تغییراتی در زمینه عمرانی این آستان خاطر نشان کرد: جلساتی در این زمینه با شورای شهر اهواز گرفته شده است که ان شاء الله یک تحول جدید و شایسته خوزستان در این زمینه صورت گیرد.

حجت الاسلام حسینی فرد بر لزوم همکاری سایر دستگاه های دولتی در راستای گسترش امکانات بقاع متبرکه تأکید کرد و بیان داشت: در مکان هایی همچون حرم دانیال نبی و علی ابن مهزیار اهوازی و سایر بقاع متبرکه که مورد توجه گردشگران است باید امکانات امکانات رفاهی مناسب و مراکزی برای استقرار آنها تهیه شود که این مسئله مستلزم همکاری سایر دستگاه های دولتی است./945/ز502/س
ارسال نظرات