تاسیس بانک موضوعات پژوهشی و کارگروه های تخصصی در امر پژوهش یک ضرورت است
حجتالاسلام محمد حسین حقجو، مدیر پژوهش و آموزش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: برای ترویج پژوهش در حوره باید انگیزه سازی کرد و زمینه مناسب برای طلاب در سطوح گوناگون ایجاد و در رده های پایین، تعلیم و تدریس با تحقیق و پژوهش همراه شود.
وی بیان داشت: در مجموعههای پژوهشی باید آسیب شناسی و علت یابی شود که با چه هدفی پژوهش دنبال می شود.
این محقق حوزوی ادامه داد: برخی کتابها که در حوره به چاپ میرسد در طول سالهای طولانی با فروش نسخه های پایینی مواجه می شود که نشان می دهد اولویتهای سطح جامعه رعایت نشده است.
این استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر ضرورت اولویت بندی موضوعات پژوهشی بیان داشت: امروز شاهد آن هستیم که اساتید مشاور و راهنما و پژوهشگران با کمبود موضوع روبرو هستند از این رو باید بانک موضوعات ایجاد شود.
محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: بانک موضوعات باید در حوزه علمیه راه اندازی شود تا محقق وقتی می خواهد یک کار پژوهشی را آغاز کند، اندازه و قواره و دامنه بحث را بشناسد و بداند که این موضوع مناسب تحقیق راهبردی یا کاربردی یا سیاست گذاری است.
وی بیان داشت: بانک موضوعات کمک میکند تا پژوهشگران قدرت مانور بیشتری داشته باشند.
مدیر پژوهش و آموزش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امکانات را دیگر لازمه پژوهشگری عنوان کرد و ادامه داد: برخی از محققین حوزه از امکانات نرم افزاری، سخت افزاری و حتی اطلاعات پیرامون موضوع خود بی بهره هستند که این مساله نشان می دهد معاونت پژوهش در دسترس طلاب نیست.
وی بیان داشت: معاونت پژوهش حوزه باید یک شخصیت حقیقی و حقوقی داشته باشد تا بتواند به سطوح گوناگون حوزویان ارائه خدمت کند.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: لازم است تا کارگروه های مختلف، مناسب سطوح گوناگون حوزه از سطح یک تا بالاتر تشکیل شود و هرکدام به اندازه و سطح خود به ارائه خدمات پژوهشی به محققان بپردازد. /909/پ202/ع