مطالعات آینده پژوهشی در حوزه های علمیه ضروری است
حجت الاسلام یحیی جهانگیری، نویسنده کتاب مسجد مجازی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به جایگاه مهم مطالعات آینده پژوهشی در حوره های علمیه بیان داشت: متاسفانه جای مطالعات آینده شناسانه با توجه به اهمیتش و تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر آن در حوزه های علمیه خالی است.
وی بیان داشت: فقه باید تدافعی باشد که لازمه آن شناخت انسان امروز و دنیای فردا است.
این محقق حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان و امکانات و شرایط آینده او را باید در نظر گرفت، ادامه داد: مدیریت استراتژی نیازمند مطالعات آینده پژوهی است که باید نگاه آیینی و فرهنگی را در آن تبیین کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت راهبردی بودن مطالعات و پژوهش ها، ادامه داد: در دانشگاه حتی رشته ریاضی محض با توجه به نیازهایی که هست مطالعه میشود یعنی در علوم محض هم کاربردی بودن مورد نظر است و از جدایی حوزه نظر و عمل پرهیز می شود.
نویسنده کتاب مسجد مجازی بیان داشت: متاسفانه در حوزه علمیه با بحث های نظری فراوانی مواجه هستیم که از مرحله کاربرد فاصله گرفته است.
وی گفت: باید دید حجم پایان نامههایی که در حوره علمیه نوشته شده است، تا چه اندازه توانسته معضلات اخلاقی، فرهنگی و دینی هم را حل کند.
محقق حوزه علمیه قم با انتقاد از روزمره بودن در پژوهش، تئوریک بودن پژوهش را یکی از اصولی دانست که باید به آن توجه بیشتری کرد.
وی توجه به مساله شناسی را خواستار شد و گفت: باید مبانی نظری همراه با فاکتورهای کاربردی مود توجه پژوهشگران حوزوی در پژوهش های دینی قرار گیرد.
این محقق علوم دینی گفت: امروز نمی توانیم با علوم مجرد از زمان و مسائل روز، بحث های پیش آمده را حل کنیم. /909/پ202/ع