سازمان مدارک علمی حوزه های علمیه تاسیس شود
حجت الاسلام محمد رضا ضمیری، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: باید در زمینه مساله شناسی برای موضوعات پایان نامه به اساتید حوزه های علمیه کمک شود و سفرهای علمی، فرصت های مطالعاتی و جلسات هم اندیشی می تواند در این کار راهگشا باشد.
حجت الاسلام ضمیری اذعان داشت: برخی از اساتید حوزه های علمیه با وجود جامعیت بالای علمی و محتوایی به روش های جدید پژوهشی تسلط کافی ندارند که باید با آموزش های کارگاهی این نقیصه مرتفع شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امروز سعی شده تا موازی کاری علمی در دانشگاه ها کم شود و به همین دلیل موضوعات پایان نامه باید در پایگاه سازمان مدارک علمی کشور جستجو شود تا این موضوع مورد پژوهش قرار نگرفته باشد و بعد از اخد تاییدیه موضوع به تصویب می رسد.
وی اظهار داشت: امروز حوزه علمیه قم، جامعه المصطفی، جامعه الزهرا، حوزه علمیه مشهد، اهواز، اصفهان و دیگر مراکز حوزوی وجود دارد که باید برای جلوگیری از موازی کاری و نوشته شدن پایان نامه های تکراری، سیستمی جامع برای آنها طراحی شود.
این استاد دانشگاه گفت: باید امکانات نرم افزاری این سیستم که موجب مدیریت پژوهش میشود طراحی و پایگاههای علمی مرتبط در آن لینک شود.
حجت الاسلام ضمیری در پاسخ به این انتقاد که اساتید راهنما و مشاور فرصت کافی به دانش پژوهان نمیدهند، گفت: برای انجام کارهای تحقیقی فاخر درحوزه های علمیه باید سامانه مناسب تری طراحی شود.
وی ادامه داد: اگر چه عملکرد مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در این سالها پیشرفت خوبی کرده است اما هم چنان فاقد مکانی مناسب و جامع و امکانات پژوهشی برای حضور اساتید و پایان نامه نویسان هستیم.
این محقق حوزه علمیه بیان داشت: نبود یک مرکز دارای امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و کتابخانه جامع موجب شده تا اساتید وقت های حاشیه ای برای دانش پژوهان در نظر بگیرند. /909/ت302/ع