ارائه معرفت دینی جهان شمول نیازمند پژوهش است
حجت الاسلام علی تهوری، عضو مرکز تحقیقاتی موسسه نخبگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: پژوهش از اساسیترین نیازهایی است که هر جامعه برای تشدید مبانی خود به آن احتیاج دارد.
وی بیان داشت: کشورهای دیگر در بخش پژوهش گوی سبقت را از ما گرفته است و اقتصاد، سیاست و صنعت و تجارت بر اساس پژوهشهای مدون انجام یافته رشد میکند.
وی بیان داشت: ما دو نوع پژوهش موضوع محور و مساله محور داریم که در هرکدام باید به اندازه لازم سرمایه گذاری شود.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: نباید در سیل حوادث غرق شویم و تنها به پژوهش درباره مسائل پیش آمده اکتفا کنیم، بلکه باید به پیشبینی و واقع بینی و با نگاه به ایده طرح موضوع کنیم.
این پژوهشگر علوم اسلامی بیان داشت: باید مراقب باشیم تا تصمیمگیریهای مدیریت فرهنگی در کشور در دام عجله کاری نیفتد بلکه باید با درنظر گرفتن عناصر فرهنگی رقیب که فرهنگ وارداتی بیگانه است به طرح و بحث موضوع قبل از واقعه بپردازیم.
وی اذعان داشت: پژوهش باید بر اساس نقد و نظر قوت گیرد و بر اساس گفتمان به عالیترین حد کمال خود برسد.
وی بیان داشت: نظریات علمی در دامنه نقد و ارزیابی دقیق میتواند دائره فراگیری خود را افزایش داده و موارد استثنا را محدود کند.
این محقق علوم حوزوی بیان داشت: پژوهش این خصوصیت را دارد که در مسیر رو به رشد حرکت میکند و چه بسا احکامی که از استثنائات یک قاعده محسوب می شده است در گذر تاریخی تکاملی یافته است که استثنائات را مطابق اصل توجیه میکند.
وی گفت: پژوهش باید از استاندارهای لازم بهرمند باشد و هر چقدر استانداردها افزایش بیاید، میزان به داوری نشستن علمی درباره آن آسان تر خواهد شد.
این دانش آموخته حوزه علمیه بیان داشت: پژوهش دینی باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و بتواند معرفت دینی را با تمامی ابعاد آن برای مردم جهان و به زبان روز ارائه دهد. /909/ت302/ع