۰۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۴
کد خبر: ۱۱۷۷۸۱
امام جمعه زاهدان:

مکتب عاشورا ام‌المعارف است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: امام حسین‌(ع) با قیام خود و مبارزه با حکومت ظلم یزید درس آزادگی، شهادت، ایثار، شجاعت و آزاد‌مردی را به جهانیان آموخت به‌‌گونه‌ای ‌که قیام کربلا میزانی برای تشخیص حق از باطل شد.
عاشورا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی سلیمانی شب گذشته در مسجد الغدیر زاهدان اظهار داشت: امام حسین‌(ع) با قیام خود فرهنگی را پایه‌گذاری کرد که فرهنگ‌ها و نهضت‌های بسیاری از آن نشأت گرفته است و روز‌به‌روز این فرهنگ در جوامع بشر بیشتر نمود پیدا می‌کند.

وی ‌با اشاره به پیدایش انقلاب اسلامی از قیام حسینی بیان کرد: مردم حق‌طلب و استکبار‌ستیز ایران با شناخت و الگو گرفتن از قیام امام حسین (ع) انقلاب اسلامی را به رهبری امام خمینی (ره) به وجود آوردند و امروز نیز مردم آزادی‌خواه بسیاری از کشورها مبارزه با ظلم و ستم، دیکتاتوری و خفقان را، از مکتب عاشورای امام حسین (ع) و انقلاب اسلامی ایران آموخته‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی‌ عاشورا را ام‌المعارف دانست و گفت: تبیین معارف حسینی با علائم و نمادهای آهنی ممکن نیست.

حجت‌الاسلام صفر قربانپور مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در زمینه وضعیت مداحی مداحان و توجه به سنت‌های پسندیده عزاداری‌ها اظهار داشت: قطعاً نوحه‌خوانی و مداحی نقش بسیار زیادی در ایجاد شور و عشق به امام حسین (ع) در میان مردم دارد به‌ویژه اشعاری که از مضامین آزادیخواهی و سلحشوری برخوردار باشد.

حجت‌الاسلام قربانپور افزود: به‌طور قطع نوحه‌سرایی با سابقه دیرینه‌اش می‌تواند در تحریک عواطف انسانی در دفاع از دین و مظلومیت امام حسین‌(ع) مؤثر باشد.

وی بیان کرد: البته باید به این نکته اذعان کرد که ممکن است بعضی از اشعار به کیفیتی باشند که رعایت شأن امام حسین (ع) و دیگر خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نشده باشد یا اینکه دارای مضامین غلو‌آمیز یا عبارات سخیف و کم‌وزن بوده گرچه درصد این‌گونه اشعار نسبت به نوحه‌ها و اشعار خوب بسیار کم است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید یادآور شد که در مداحی‌ها بعضی از سبک‌های نوحه‌خوانی از روش مطلوبی برخوردار نیستند و چه بسا روش تقلیدی وارداتی دارند در حالی که سبک سنتی مداحی ویژگی خاص محزون بودن و انگیزش احساس مذهبی و فطری را داراست. /940/د102/س

ارسال نظرات