انجمنهای علمی مطالعات اجتماعی، فقه و اصول فقه راه اندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید علی عماد معاون پژوهش حوزه های علمیه و دبیر شورای اعطای مجوز های نشریات و انجمن های علمی هفتم آذر ماه در نشستی خبری در مورد ساماندهی نشریات علمی حوزوی اظهار داشت: سومین نشست مدیر مسئولان نشریات علمی سراسر کشور پنج شنبه هفته گذشته برگزار شد و درضمن آن کارگاه روش ورود نشریات دینی به سامانههای علمی بین المللی، هم اندیشی در مورد مشکلات و ارتقاء سطح کیفی نشریات انجام شد.
دبیر شورای اعطای مجوز های نشریات و انجمن های علمی از تاسیس خانه نشریات حوزه خبر داد و افزود: راه اندازی و اداره این مجموعه به عهده خود مدیران مسئول نشریات و دست اندرکاران این بخش است.
حجت الاسلام عماد از 136 نشریه دینی کشور حدود 91 نشریه را متعلق به حوزه دانست و اظهار داشت: 22 نشریه علمی ـ پژوهشی، 11 نشریه علمی ـ ترویجی داریم که حدود 11 نشریه در ISC نمایه سازی علمی می شوند و پیش بینی می کنیم این رقم در سال آینده افزایشی 300 درصدی داشته باشد.
انجمن های علمی جدید در راه است
دبیر شورای اعطای مجوزهای نشریات و انجمنهای علمی از تطبیق وضعیت انجمن های علمی راه اندازی شده در گذشته با استانداردهای لازم خبر داد و گفت: اعطای مجوز تاسیس انجمن فقه و حقوق اسلامی، انجمن مهدویت، انجمن حدیث اخیرا در جلسات شورای عالی تصویب شد.
وی افزود: انجمن مطالعات اجتماعی، انجمن فقه و انجمن اصول فقه در دستور کارهای بعدی شورای عالی است؛ انجمن ارتباطات، انجمن هنر و رسانه نیز در کمیسیون های مربوطه خود تایید شده اند و امیدواریم تا پایان سال 3 انجمن دیگر به 13 انجمن فعلی موجود اضافه شود.
حجت الاسلام عماد از تشکیل دروس خاج مهدویت خبر داد و گفت: فعالیت های انجمن علمی مهدویت در جلسه ای با حضور آیت الله صافی گلپایگانی رسما آغاز شد و امید است که در امر راهبردی سازی مطالعات مهدویت، عرصه جهانی شدن این فرهنگ، تربیت نیروی انسانی مهدویپژوه، پیشگیری آسیب های این خصوص تاثیر چشمگیری داشته باشد.
تاسیس مرکز امور نخبگان حوزه
معاون پژوهش حوزه های علمیه درخصوص حمایت نخبگان حوزه گفت: در این راستا پس از جلسات متعدد کارشناسی تصمیم گرفته شد که مرکز امور نخبگان حوزه با وظیفه شناسایی و حمایت نخبگان پژوهشی، آموزشی، تبلیغی، مدیریتی و تهذیب تاسیس شود.
وی گستره فعالیت مرکز امور نخبگان را شامل همه سطوح حوزه عنوان کرد و ادامه داد: حتی در مقطع مقدمات هم طلاب رصد می شوند و در هر سطحی که فردی به رتبه یک نخبه یا استعداد برتر برسد تا مقطع بعدی تحصیلی اش مورد حمایت این مرکز قرار میگیرد.
چگونگی تربیت نیروی پژوهشگر
حجت الاسلام عماد گفت: درباره چگونگی تربیت نیروی انسانی پژوهشگر، کار پایه ای آغاز شده است و با حمایت ویژه دفتر مقام معظم رهبری کانون های پرورش استعدادهای پژوهشی طلاب با هدف حمایت و رشد استعداد پژوهشگری طلاب جوان راه اندازی شده است./928/پ202/ع