نقش محوری مساجد باید تقویت و حفظ شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام حسین حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شب گذشته در همایش اهدای احکام هیأت امنای مساجد مشهد که در مسجد امام هادی (ع) این شهر برگزار شد، ضمن تبریک ولادت حضرت علیاکبر (ع) و روز جوان، گفت: خداوند متعال در قرآن یکی از وظایفی را که بر دوش حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسماعیل (ع) قرار داد، خدمت به بیت الله است.
وی به پیمان بستن خداوند با این دو پیامبر اشاره کرد و عنوان داشت: خداوند میفرماید از ابراهیم و اسماعیل پیمان گرفتیم؛ از این سخن میتوان متوجه شد که پیمان را برای کارهای عادی و معمولی نمیبندند پس خدواند برای کاری بزرگ از پیامبرانش پیمان گرفته است.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با یادآوری این موضوع که قدردانی نعمتی که خداوند به ما عنایت کرده است از راه خدمت حاصل میشود، عنوان داشت: متأسفانه یکی از مشکلاتی که مساجد ما با آن روبرو هستند، نگاه درجه دومی مسؤولان مسجد به انجام امور مربوط به مسجد است.
وی با تأکید بر این که کار مسجد، کار درجه اول است، خاطرنشان کرد: وقتی انجام کار مسجد مهم دانسته نشود، برای آن وقت نمیگذاریم و این اولین و مهمترین مشکل مساجد ما است.
حجتالاسلام حائری به لزوم بهروز و جذاب بودن برنامههای مسجد اشاره کرد و بیان داشت: دستیابی به این امر نیز با بهرهگیری از مسؤولانی فعال، مدیر و برنامهریز محقق خواهد شد.
باید قداست مسجد حفظ شود
وی با بیان اینکه باید به گونهای عمل کنیم تا مردم نیز قداست و عظمت مسجد را احساس کنند، گفت: با این وجود، در برخی موارد دیده شده که برای انجام برخی فعالیتهایی که به کار مسجد مرتبط نیست همچون انجام ورزش یا تشکیل گروههای اجتماعی بدون ارتباط با فعالیتهای دینی، قداست مسجد را خدشهدار میکنند که باید گفت مسجد جای این کارها نیست.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با انتقاد از عدم حضور بچههای ارزشی و حزباللهی در میادین ورزشی، اظهار داشت: اینکه بچههای متدین در میادین ورزشی حضور داشته باشند بسیار خوب است؛ این عرصهای است که ما در آن وارد نشدیم و دیگران امروز به نحوی که میخواهند در آن وارد شدند اما این حضور در میادین ورزشی نباید به انجام ورزش در فضای مسجد بیانجامد.
وی به فعالیت جریانهای معاند با ظاهر دین در فضای مساجد اشاره و تأکید کرد: گروههایی همچون ولایت و پیروان ولایت در مسیر دشمن حرکت میکنند و زمینه حضور دشمنان در فضاهای دینی را فراهم میکنند؛ جریانهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی زیادی در جریان هستند امام نباید این فعالیتها در فضای مسجد صورت گیرد؛ نباید قداست مسجد را جولانگاه این فعالیتهای مشکوک قرار داد.
حجتالاسلام حائری به نوع فعالیت این گروهها اشاره کرد و عنوان داشت: آنان به اسم محبت به اهل بیت (ع) به فحاشی و اربدهکشی میپردازند و امروز شاهد آن هستیم که در کشورهای دیگر به دلیل فحاشی این عده، شیعیان کشته میشوند.
مسجد مظهر جمال خداست
وی در خصوص اهمیت زیبایی مساجد به آیه «إِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ الْجَمَال» اشاره کرد و عنوان داشت: خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد؛ مساجد مظاهر جمال خدا هستند و باید با حساسیت به این قضیه نگاه شود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با بیان اینکه بستن درب مسجد به روی مردم بدترین گناه است، اظهار داشت: مسجد خانه خداست و ما خادم شدیم که درب مسجد را برای مردم باز کنیم، نباید اینگونه باشد که یک خادم برای رفاه حال خود درب مسجد را ببندد؛ باید با نگاه خدمت به مسجد نگاه کرد نه ریاست.
وی به محل درآمد مساجد و تأمین مخارج آن اشاره کرد و عنوان داشت: محراب و منبر مسجد متعلق به مردم است و باید توسط مردم اداره شود که اگر به جز این باشد، دین شکست میخورد؛ مردم، پاکترین و بهترین منبع تغذیه مخارج مسجد است؛ مگر تا به حال منبرها و عزای امام حسین (ع) توسط دولتها اداره میشد.
مسجد موفق مسجد مهربان با جوانان است
حجتالاسلام حائری اضافه کرد: آغوشتان را برای جوانان باز کنید؛ آرزوی ما این است که مساجد مملو از جوانان و نوجوانان شود؛ جوانان بیش از هر چیز به محبت نیاز دارند و موفقترین مسجد، مسجدی است که امام جماعتش با جوانان و نوجوانان ارتباط دوستی و محبت برقرار میکند.
در ابتدای این همایش، حجتالاسلام سید علی امیرفخری، مسؤول امور اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان در سخنانی با بیان اینکه باید خدا را شاکر باشیم که توفیق خدمت در این خانه را به ما بخشیده است، گفت: شکر این نعمت نیز با انجام درست خدمت میسر خواهد بود.
وی به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسجد یک مدیر طبیعی دارد و آن هم امام جماعت است، اشاره کرد و عنوان داشت: عمده کار مسجد به دلیل فرهنگی بودن باید زیر نظر مستقیم امام جماعت صورت گیرد .
حجتالاسلام امیرفخری به لزوم برگزاری جلسات منظم بین اعضای مسجد اشاره و تصریح کرد: اگر میخواهیم مسجد خوبی داشته باشیم، باید با هماهنگی و تعامل به این مهم دست پیدا کنیم و رسیدن به این هماهنگی از طریق برگزاری جلسات منظم حاصل خواهد شد.9315/پ202/ب