۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱
کد خبر: ۲۱۲۷۳۲
حجت‏الاسلام والمسلمین خسروپناه:

صلح امام حسن اراضی مسلمانان را از حمله روم در امان داشت

خبرگزاری رسا ـ رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی با تبیین ابعاد صلح امام حسن، گفت: مترصدبودن روم شرقی و غربی برای حمله به اراضی مسلمین و جبران از دست دادن شامات از دلایل مهم امام حسن(ع) برای پذیرش صلح بود زیرا جنگ بین مسلمانان فرصت خوبی برای رومیان ایجاد می‏کرد تا از آب گل‏آلود ماهی گیرند.
حجت الاسلام والمسلمين خسروپناه
حجت‏الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه، رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی، در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره نقش امام حسن‏(ع) بر تشکیل حکومت اسلامی گفت: تشکیل حکومت اسلامی نیازمند سه رکن اساسی است که رکن اول آن قوانین الهی، رکن دوم  وجود شخصیتی دینی که شناخت و توانایی اجرای این قوانین را داشته باشد و رکن سوم آن مردمی است که با پذیرش و اطاعت او این قوانین لازم الاجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: در زمان امام حسن(ع) قوانین الهی وجود داشت و حاکمی عالم و معصوم که در محضر امام علی(ع) درس حکومت داری آموخته بود هم وجود داشت؛ ولی متاسفانه مردم در بین راه امام را تنها گذاشتند و در نتیجه حکومت اسلامی تشکیل نشد.
حجت‏الاسلام والمسلمین خسرو پناه با اشاره به صلح امام حسن(ع) با معاویه تصریح کرد: امام در ابتدا سپاهی دوازده هزار نفری را آماده جهاد با معاویه کرد؛ ولی مردم بی بصیرت با فریب معاویه و وساطت ابن عباس امام را رها کردند و حتی یارانش در حالی که ایشان روی سجاده عبادت نشسته بودند با حمله‏ای پای امام را زخمی کردند و در نتیجه امام مجبور به صلح با معاویه شد.
وی در ادامه افزود: مترصد بودن روم شرقی و غربی برای حمله به اراضی مسلمین و جبران از دست دادن شامات از دلایل مهم امام حسن(ع) برای پذیرش صلح بود زیرا جنگ بین مسلمانان فرصت خوبی برای رومیان ایجاد می‏کرد تا از آب گل‏آلود ماهی گیرند.
این استاد حوزه در ادامه تاکید کرد: با روشن شدن نفاق معاویه با زیر پا گذاشتن مواد صلح نامه و معرفی کردن یزید به عنوان خلیفه مسلمانان نقش صلح امام حسن(ع) در حفظ اسلام بیش از پیش آشکار شد و مردم به این مهم پی بردند.
وی در ادامه در تبیین آخرین علت صلح امام حسن(ع) گفت: اگر امام حسن(ع) صلح نمی‏کردند و جنگ را با یارانی که هنوز ولایت ایشان در دلشان جای نگرفته بود شروع می‏کردند، همان تعداد اندک شیعیان هم شهید می‏شدند و در واقع ضربه مهلکی به شیعه وارد می‏شد.
رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی در پایان ابراز داشت: هدف رهبر معظم انقلاب از توصیف صلح امام حسن(ع) به با شکوه‏ترین ‏‏‏‏‏‏نرمش قهرمانانه تاریخ، الگودهی به مسؤولان است و ایشان تأکید زیاد دارند که در مقابل دشمن گاهی نرمش لازم است و البته باید این نرمش قهرمانانه باشد یعنی پیروزی اسلام را در نظر داشته باشند./1329/ت302/س
ارسال نظرات