۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۴
کد خبر: ۲۱۵۷۹۳
در حرم رضوی صورت گرفت؛

شرح دعاهای زیارت امین الله

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در زیارت امین الله 13 درخواست و دعا را از خداوند درخواست می کنیم، گفت: نخستینِ این دعاها درخواست برای کسب توفیق درجهت پذیرش، اطمینان و رضایت نسبت به قدر و قضای الهی است.
حرم رضوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام  مرتضی  امین نیا، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته، 18 مرداد ماه در جمع زائران و مجاوران بارگاه رضوی به تشریح دعاهای موجود در زیارت امین الله پرداخت و اظهار کرد: در زیارت امین الله 13 دعا و درخواست از خدای متعال مطرح می شود.

 

وی به بیان و تشریح نخستین دعا و درخواست مطروحه در زیارت امین الله پرداخت و ابراز کرد: اولین دعای موجود در زیارت امین الله درخواستی در جهت کسب توفیق انسان برای اطمینان و رضایت نسبت به تقدیرات الهی است؛ در این دعا عنوان می شود: خدایا نفسم را در برابر تقدیر و قضائت مطمئن و راضی قرار ده.

 

سخنران حرم رضوی در ادامه به بیان معنای قدر و قضای الهی و همچنین اطمینان و رضایت داشتن نسبت به آن پرداخت و تصریح کرد: قدر یا تقدیرات به معنای اندازه گیری و تعیین است؛ خداوند برای ما موجودات اندازه هایی را در نظر گرفته است که در اصطلاح به تقدیرات الهی معروف  است، تقدیراتی که بنا بر روایات در شب قدر رقم می خورد.

 

وی به تبیین قضای الهی پرداخت و اظهار کرد: قضا به معنای حکم، قطع و فیصله دادن است در واقع برای بیان آنچه که قطعی شده است از قضا استفاده می کنند؛ قاضی را نیز به این دلیل با این نام می خوانند که حکمش قطعی است و به دعوا فیصله می دهد.

 

حجت الاسلام امین نیا ادامه داد: خداوند در امور زندگی انسان باید و نباید ها، احکام و قوانینی را مطرح کرده است؛ این قوانین و قضا الهی در موضوعات مختلفی مانند جهاد، نوع نماز، حج، روزه، امر به معروف و نهی از منکر، نوع پوشش و غیره مطرح شده است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: خداوند در مورد طبیعت و وجود انسان نیز قدر و احکامی نیز تدوین کرده است؛ خداوند اندازه هایی برای انسان معین و بر اساس آن اندازه ها احکامی تعیین کرده است.

 

حجت الاسلام امین نیا به بحث جبر و اختیار در این مسأله اشاره و عنوان کرد: خداوند به انسان قدرت اختیار عطا کرده است و بر اساس استفاده ای که انسان از این قدرت می برد، تقدیرات او را تعیین و اجرا می کند.

 

وی با بیان این که اطمینان و رضایت نسبت به قدر و قضای الهی دو مرحله دارد، گفت: در مرحله اول انسان نسبت به قوانین و احکام الهی واکنش نشان می دهد؛ برای مثال برخی از انسان ها از احکامی چون نماز، روزه، حجاب، صداقت و سایر احکام خداوند راضی نیستند از این رو در اجرای آن کاهلی می کنند؛ بنابراین یک بخش از درخواست ما در زیارت امین الله بر این تأکید می کند که خداوند به ما توفیقی عنایت کند تا بتوانیم این قوانین الهی را بپذیریم، به آن اطمینان کنیم و از آن ها راضی باشیم.

 

سخنران حرم رضوی خاطرنشان کرد: مرحله دوم به واکنش انسان در برابر رویدادها بستگی دارد؛ در واقع اتفاقات خوشایند و ناخوشایندی در زندگی انسان رخ می دهد که انسان باید در برابر آن ها به ویژه اتفاقات ناخوشایند راضی باشد و آن ها را بپذیرد، پس بخش دیگری از زیارت امین الله بر این تأکید می کند که انسان به هر آنچه از جانب خدا برایش مقدر شده و رخ می دهد راضی و خشنود باشد./9312/پ202/ب4

ارسال نظرات