تألیف 800 عنوان کتاب در پژوهشکده حج
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدمهدی علیزادهموسوی رییس پژوهشکده حج و زیارت، امروز در نشستی با اصحاب رسانه در آستانه فرار رسیدن هفته حج و زیارت، گفت: مرکز پژوهشکده حج 800 عنوان کتاب در زمینه حج را تهیه کرده که از این 800 عنوان 85 کتاب را تألیف و به مرحله چاپ رسانده است.
وی با اشاره به اینکه معارف حج ابعاد بسیاری دارد و همچنین نیاز به بررسی دقیق دارد، ابراز داشت: یکی از این ابعاد بعد سیاسی است چرا که مسلمانان از 57 کشور اسلامی دنیا در این مراسم با شکوه شرکت میکنند و فضای بسیار خوبی برای تبلیغ صحیح از انقلاب اسلامی ایران را فراهم میشود.
حجتالاسلام علیزادهموسوی با اشاره به اهمیت تأمین عقبه علمی زائرین خانه وحی، اظهار داشت: تأمین عقبه معنوی و علمی برای زائرین خانه خدا و حرم رسول اکرم(ص) به عهده کارگزاران سازمان حج است و به همین دلیل فعالیتهای علمی سازمان حج به دو دسته تولید علم و ارائه مباحث کاربردی تقسیم میشود.
رییس پژوهشکده حج و زیارت با بیان اینکه تألیفات پژوهشکده در این راستا بوده، تصریح کرد: در این مدت 55 مورد تالیف، 17 عنوان ترجمه، 11 عنوان نشریه و دو مورد گاهنامه تهیه شده است که موضوعات آن در زمینههای اخلاق و عرفان 7 عنوان، تاریخ و سیره7 کتاب، پاسخ به شبهات 21 عنوان، فقه و حقوق 4 کتاب و سیاسی اجتماعی نیز 4 عنوان است.
حجتالاسلام علیزادهموسوی از گاهنامههای سیاسی اجتماعی برای بررسی تحولات سوریه یاد کرد و ابراز داشت: در کتاب تکفیر شناسی نیز نحوه فعالیت تکفیریها و افکار آنها مورد بررسی قرار گرفته و به برخی از شبهات آنان در این کتاب پاسخ داده شده است.
رییس پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به اهمیت برگزاری نشستهای علمی تخصصی افزود: طی سال گذشته در حوزههای مختلف همچون فقه و حقوق، حج و حقوق بشر، کلام و وهابیت، نشستهای تاریخی، اخلاقی و سیاسی اجتماعی 12 نشست طی سال گذشته برگزار شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای آشنایی بیشتر پژوهشگران با آثار پژوهشکده، کتاب« آینه آثار»، کتابی با عنوان« گزارشی از 40 کتاب منتشر شده ضد شیعی»، کتابی با نام« گویه ها» در پاسخ به سوالات فقهی و تاریخی و کلامی، حجاج سایر کشورها و کتاب «گزارش حج 33» نیز به چاپ رسیده است.
حجتالاسلام علیزادهموسوی با اعلام اینکه دانشنامه حج و حرمین نیز در سال گذشته به دست مبارک رهبر معظم انقلاب در 5 جلد رونمایی شد و امسال جلد ششم و هفتم آن نیز آماده میشود، ابراز داشت: کتابخانه تخصصی پژوهشکده حج نیز با 1290 عنوان کتاب از غنیترین کتابخانههای تخصصی کشور است که در زمینه مطالعات دیجیتالی نیز با گردآوری 907کتاب دیجیتال، حرکت خوبی در این عرصه داشته است.
رییس پژوهشکده حج و زیارت در پایان خاطرنشان کرد: همچنین 42حلقه نرم افزار تحقیقاتی و علمی و 537 پایاننامه نیز در دسترس مراجعان به این کتابخانه خواهد بود و در سال گذشته نیز 12 نشست تخصصی در این مرکز برگزار شد که در بخش فقه و حقوق سه نشست، در بخش کلام و وهابیتپژوهی 3نشست، در بخش تاریخ 2نشست و در موضوع اخلاق و سیاسی و اجتماعی نیز 4نشست برگزار شد./922/