۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۱
کد خبر: ۲۳۰۹۳۳
حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی:

اندیشه‌های علامه طباطبایی برتری فرهنگ اسلام را نشان می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ دبیر علمی همایش بین المللی علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با بیان این‌که اندیشه های علامه طباطبایی برتری فرهنگ اسلام را نشان می دهد، گفت: جا دارد هر چه توان داریم در جهت معرفی و بزرگداشت شخصیت علامه تلاش کرده و از اندیشه های وی در ابعاد مختلف علمی و فرهنگی بهره بگیریم.
محمود ‏رجبي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شب شنبه در مراسم اختتامیه همایش بین المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان که در بیت آن مرحوم برگزار شد، گفت: علامه شخصیت بزرگی در جهان اسلام است.

 

وی افزود: ما این همایش را برای ادای حداقل اندکی از دینمان نسبت به علامه برگزار کردیم و مسلما عنایت خود علامه شامل این همایش بود که با این عظمت و نظم برگزار شد.

 

دبیر علمی همایش بین المللی علامه طباطبایی با بیان این‌که علامه نظریه پرداز، ایده‌پرداز و تربیت کننده شاگردان فراوانی بود،‌ اظهار داشت: جا دارد هر چه توان داریم در جهت معرفی و بزرگداشت شخصیت علامه به کار گیریم، اندیشه‌های که به فرموده شهید مطهری «یک قرن باید بگذرد تا فرهیختگان با اندیشه به عمق آن پی ببرند».

 

وی ادامه داد: ایشان جلوتر از زمان خود بود، اکنون نیز از اندیشه‌های ایشان می‌توان در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی بهره گرفت، اندیشه‌های علامه طباطبایی برتری فرهنگ اسلام را نشان می‌دهد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که تاکنون تفسیری به عظمت «المیزان» تألیف نشده است، خاطرنشان کرد: این تفسیر ابعاد مختلف فکری علامه را بیان می‌کند، این تفسیر چهره و تابلو تمام نمایی از شخصیت ایشان است که ابعاد مختلف فرهنگ دینی، علوم اسلامی و انسانی را بیان می‌کند.

 

وی تصریح کرد: ایشان مفسر، متکلم، ادیب و فیلسوف بودند که تفسیری همانند «المیزان» را نوشتند، این تفسیر حتی در میان آثار خود علامه نیز بی نظیر است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این‌که 700 محور برای همایش علامه طباطبایی انتخاب شده بود، اظهار داشت: این تعداد محور از یک سو غنای «المیزان» را نشان می‌دهد و از سوی دیگر لیست خوبی برای نوشتن رساله‌های مختلف برای سطوح مختلف است.

 

وی یادآور شد: در تمام این حوزه‌ها 600 مقاله به دست ما رسید که در درجه نخست مربوط به تفسیر، در درجه دوم مربوط به علوم انسانی و در درجه سوم مربوط به کلام بود و این نشان می‌دهد که ایشان برای علوم انسانی رایج مطالبی مختلفی در تفسیر المیزان بیان کرده‌اند.

 

دبیر علمی همایش بین المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با بیان این‌که 14 پیش همایش در داخل و خارج از کشور برای این همایش برگزار کردیم، گفت: دو پیش همایش در لبنان و یک پیش همایش در اندونزی برگزار کردیم، بقیه پیش همایش در کشور برگزار شد و در این پیش همایش‌ها 35 مقاله ارائه و 10 میزگرد برگزار شد.

 

وی ادامه داد: از میان مقالات ارائه شده تنها 50 مقاله به عنوان مقاله علمی پژوهشی انتخاب شد و از این میزان نیز تنها توانستیم چندین مقاله را در همایش ارائه کنیم؛ همچنین بیش از 30 ساعت کمیسیون تخصصی برگزار شد که از غنای علمی بسیار خوبی برخوردار بودند؛ البته 40 مقاله در کمیسیون‌های تخصصی و 10 مقاله نیز در همایش مورد بررسی و نقد قرار گرفتند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: مقالات ارائه شده را در شش جلد مجله علمی چاپ کرده‌ایم و بقیه مقالات را نیز در آینده چاپ می‌کنیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی در پایان اظهار داشت: برای برگزاری این همایش 21 مرکز داخلی و هشت مرکز خارجی با ما همکاری داشته‌اند ولی با توجه به عظمت علامه و تفسیر المیزان، نیم گام کوچکی در این مسیر است./993/پ201/ی

ارسال نظرات