برخی آقازاده ها ظرف کمتر از یک ساعت حقوق میلیون ها نفر را به دست می آورند/ حکومت جای کاسبی مسؤولان نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش حکومت علوی بعد 14 قرن با حضور دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام با حضور حضرت آیتالله موسوی اردبیلی صبح امروز در دانشگاه مفید برگزار شد.
در ابتدای این همایش آیتالله رضا استادی عضو شورای عالی حوزه به سخنرانی پرداخت و گفت: بیتالمال یعنی ثروتی که خداوند به سبب خمس، زکات، غنائم و مالیات برای جامعه اسلامی و مسلمانان فراهم آورده است.
وی در ادامه با اشاره به روایتی از امام علی(ع) خاطر نشان کرد: از بیتالمال که مختص همه مسلمانان است نباید حتی به اندازه جوهر قلم و کاغذی کوچک به ناحق استفاده کرد اما متأسفانه امروز شاهد مبتلا شدن ارگانها و سازمانهای کشور به این درد هستیم.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایات مختلف از اهل بیت(ع) تصریح کرد: امام علی(ع) تأکید داشتند بر اینکه نباید به کسی بیش یا کمتر از حقش داد بلکه هرکس به اندازه تلاش و استعدادش از بیتالمال حق دارد.
وی با انتقاد از مقدار حقوق بسیار زیاد برخی مسؤولان و نمایندگان دولتی ابراز داشت: امیرالمؤمنین(ع) به خلفا و نمایندگان که خود به نقاط مختلف جهان اسلام ارسال میکردند حقوق چندانی برای آنها معین نمیکردند در صورتی که امروز ما این روش را در جامعه نمیبینیم.
عضو جامعه مدرسین با قرائت روایتی از نهجالبلاغه اظهار داشت: امام علی(ع) بارها به نمایندگان خود در بین مسلمانان تأکید میکردند که اموالی که در دست توست اموال خدا است که در دست تو به امانت گذارده شده است و باید آنها را بین فقرا و مستضعفان تقسیم کنی و خود از آنها سهمی نخواهی داشت.
وی فاصله طبقاتی و تقسیم ناعادلانه رفاه و تکنولوژی را در بین شهرها و یا محلهها را دور از عدالت علوی دانست و افزود: حکومت جای کاسبی برای مسؤولان نسیت و باید با عدالت همه منابع بین مردم تقسیم شود.
آیتالله استادی با اشاره به تقسیم بندی طبقات جامعه از سوی امام علی(ع) خاطر نشان کرد: امام(ع) جامعه را به چند طبقه تقسیم کردند اما سهم طبقه حکام و والیان را از بیتالمال کمتر از بقیه طبقات قرار داد؛ اگر علما و مسؤولان و ائمه جماعات در کشور ما نیز همین رویه را پیش بگیرند بدون تردید اعتماد مردم را خواهند داشت.
وی در پایان با انتقاد از حقوقهای نجومی برخی از ذی نفوذان و قوانین ناکارآمدی که موجب سوء استفاده میشود، تأکید کرد: متأسفانه در کشور قوانین به طوری وضع می شود که برخی صاحب نفوذها و آقا زادهها به راحتی حقوق میلیونها نفر از مردم را در یک ساعت و یا کمتر به دست میآورند و به هیچ عنوان نیز در دادگاه محکوم نمیشوند./1329/پ202/ج