قبولی اعمال نیازمند ارزش قائل شدن به نیت، معرفت و علم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، محمد الهی، استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز در جمع خواهران طلبه مدرسه نرجس (س) بیرجند با بیان داستانی از امام حسن مجتبی(ع) گفت: روزی فردی خدمت امام حسن مجتبی(ع) آمد و شروع به ناسزا گفتن کرد، حضرت در برخورد با این فرد چنان عمل کرد که فرد به اشتباهش پی برد و اظهار پشیمانی و ندامت کرد.
وی افزود: انسان باید در مقابل اعمال زشت دیگران واکنش مؤثری داشته باشد که افراد از اعمال زشتشان پشیمان شوند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان با صدا و سخن خوب میتواند در دیگران تأثیر بگذارد، افزود: رفتار و کردار خوب انسان موجب میشود تأثیر سخن فرد در دیگران بیشتر باشد و نزد دیگران نیز از احترام بیشتری برخوردار باشد.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) سه مورد بیان میکنند که انسان باید از انجام این موارد بر حذر باشد اول اینکه اگر بخواهید از علما سؤال کنی آن چیزی را سؤال کن که به آن عمل داری، دوم از فتوا دادن سعی کن فرار کنی و سوم اینکه در تمامی مواردی که میخواهی عمل کنی بااحتیاط عمل کن.
حجتالاسلام الهی ادامه داد: از اینکه از عالمی سؤال کنی برای اینکه او را بهسختی بیندازی و یا او را آزمایش کنی برحذرب اش.
وی با بیان اینکه انسان در زندگی روزمره ساعاتی را در اختیار دارد که باید به نحو احسن از آن استفاده کند، گفت: اوقات و ساعات زندگی نیز مانند دیگر اعمال حساب و کتاب دارد که نباید بیهوده تلف شود.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه همه باید نسبت به عمر و زندگیمان مسؤول باشیم، افزود: زندگی انسان قابل تکرار و بازگشت نیست بنابراین باید از دورانی که در اختیار انسان گذاشتهشده است به نحو احسن و شایسته استفاده کرد.
وی با اشاره به تشبیه وقت به طلا افزود: این تشبیه اشتباه است چون طلا به دست میآید اما وقت به دست نمیآید و ارزش وقت بیش از طلا است.
حجتالاسلام الهی با بیان اینکه اگر دو روز انسان مساوی باشد، ضرر کرده است، تصریح کرد: انسان در زندگی باید برنامهریزی داشته باشد و از تکتک لحظات زندگی استفاده کند و یاد و ذکر خداوند را فراموش نکند و خداوند را در تمامی اعمالش مدنظر داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فضیلت علم بسیار است، گفت: طلب علم بر هر مسلمانی واجب است برای همین گفتهاند علم را فرا گیرد و لو در دست مشرکی باشد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: یکی از دلایل اهمیت علم این است که اعمال ما به آن اندازهای ارزش دارد که در آن معرفت باشد.
وی با بیان اینکه اعمال گاهی ارزش عمل تابع معرفت است، ادامه داد: نیت، معرفت و علم سه فاکتور خرید ارزشی اعمال هستند که باید به آنها توجه کرد./968/پ202/ح