قرآن کریم بهترین یار و یاور انسان در سختی ها و مشکلات است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام محمد علی عبدالهی، مدیر سفیران هدایت قزوین شنبه شب ششم مرداد در جلسه انس با قرآن پیرامون ماه مبارک رمضان گفت: مؤمن از نگاه پیامبر اکرم(ص) به این معنی است که مردم از او در امان هستند و این امنیت نسبت به مال آبرو جان و ناموس است، مردم مطمئن هستند که از این شخص ضرری به آنها نمیرسد چرا که در باطن وابستگی شدیدی به پروردگار دارد و به حلال و حرام خداوند آگاه است و یقین قلبی به این جمله دارد که عالم محضر خداست و در محضر خدا نباید معصیت کرد.
وی در ادامه افزود: ترس از عاقبت و خوف از عذاب الهی بهترین مانع برای گناه و معصیت است، البته خوفی که فقط انسان را از خداوند و رحمتش دور کند و مانعی برای گناه نباشد، مفید نیست بلکه این ترس باید انسان را به خداوند نزدیک کند.
این استاد حوزه علمیه خوف از نگاه قرآن را به دو عنوان تقسیم بندی کرد و اظهار داشت: ترس مؤمن از مقام پروردگارش است، یعنی جایگاه خداوند در روز قیامت جایگاه عدل و داد است، خوف از دستگاه الهی دو معنا دارد، نخستین معنای آن این است که از سؤال و جواب در پیشگاه خداوند بترسند و بنا بر آن در این دنیا گناهی نکنند و دیگر اینکه از عذاب دردناک الهی که در پس هر گناهی ایستاده است میترسند ولی نتیجه همان است.
فاسق از نگاه قرآن
مدیر سفیران هدایت قزوین با معرفی شخص فاسق از دیدگاه قرآن بیان کرد: اهل لغت فاسق را به انسانی تعریف میکنند که از چهارچوب حالات و اخلاق و ارزشها و کرامت های انسانی بیرون آمده است، به عقیده قرآن کریم این خروج از گروه اهل کرامت یعنی شخص فاسق از انسانیت بیرون آمده و در گروه درندگان و شیاطین و ناسپاسان، مشرکان و کافران وارد شده است.
حجت الاسلام عبدالهی نگاه قرآن به فاسقان را اینگونه تبیین کرد: قرآن به مؤمنان در باره فاسقین هشدار میدهد که از چنین اشخاصی توقع خیر و خوبی نداشته باشید و مواظب و مراقب خود باشید چرا که حیوانات قانون مدار نیستند.
وی در ادامه مقایسه قرآنی بین مؤمن و فاسق را ترسیم کرد و گفت: چون مؤمن بصیرت دارد همچون انبیا زندگی میکند، بصیر نام خداوند است و مؤمن به عقیده قرآن بصیر است، یعنی شعاع بصیرت در دل او روشن است، شخص مؤمن و فاسق در قرآن به انسانی که در تاریکی به همراه خود چراغی دارد تشبیه میکند و سوال میپرسد که آیا کسی که چراغی همراه خود دارد گمراه میشود یا کسی که بدون تجهیزات وارد میدان شده است؟ با این توضیح که مؤمن چون همیشه خداوند را همراه خود دارد در پستی و بلندی های زندگی همواره به خداوند تکیه کرده و تقوای الهی را پیشه میسازد، اما شخص فاسق چون با هوای نفس خود در زندگی پیش میرود، هر آن احتمال لغزش برای او ممکن است.
هوای نفس بدترین دشمن انسان است
این کارشناس امور دینی با توجه به این مسأله که هوای نفس دشمن درونی انسان است، ابراز داشت: گناهان را کم نشماریم و دشمن را کوچک نبینیم، بالاترین دشمن هوای نفس است که هر لحظه باید از مکر و حیله آن ترسید و به خدا پناه برد، ائمه اطهار(ع) دائما از نفس خود به خداوند شکایت کرده و از او برای مبارزه با هوای نفس کمک میگرفتند، در صحیفه سجادیه دعاهای متعددی در این موضوع از زبان امام زین العابدین(ع) وارد شده است چرا که دشمن خارجی جان انسان را میگیرد اما هوای نفس یا همان دشمن درون، دین و ایمان شخص را هدف قرار داده و عاقبت انسان را دگرگون میسازد.
حجت الاسلام عبدالهی در پایان با ذکر علت وجود بصیرت در دل مؤمن گفت: مؤمن با تدبر در آیات قرآن و با همنشینی با انبیا و ائمه اطهار و در زمان غیبت استفاده از سخنان روشنی بخششان به درجه بصیرت میرسد و در نهایت انسان بصیر هدایت خواهد شد. قرآن کریم که در همه زندگی ها و خانواده ها وجود دارد بهترین یار و یاور انسان در سختی ها و مشکلات است، فقط کافی است به او اعتماد کنیم و به دستوراتش عمل کنیم./849/پ202/ح