۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۲۷۶۲۱۶
روایت رییس جمهور از پشت صحنه مذاکرات هسته ای؛

دو بار به تیم هسته ای پیام دادم میز مذاکره را ترک و به کشور بازگردید/ «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید» پیام زیبای مذاکرات

خبرگزاری رسا ـ رییس جمهور که روز گذشته روایتی فوتبالی از مذاکرات هسته ای مطرح کرده بود، امروز در همایش سازمان های مردم نهاد در نظام سلامت، پشت صحنه دیگری از مذاکرات را بازگو کرد و از دو پیام خود به تیم هسته ای برای ترک میز مذاکره به دلیل زیاده خواهی طرف مقابل خبر داد.
رييس جمهور

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین روحانی پس از بیان روایت فوتبالی از مذاکرات هسته ای در جلسه هیات دولت و برد 3 بر 2 ایران در این ماراتن نفس گیر، امروز در همایش سازمان های مردم نهاد در نظام سلامت، پشت صحنه دیگری از مذاکرات هسته ای را مطرح کرد و گفت که در طول مذاکرات لوزان حداقل دو بار به تیم ایرانی پیام دادم که میز را ترک کرده و به کشور بازگردند.

 

رییس جمهوری در همایش سازمان های مردم نهاد در نظام سلامت، با تاکید بر اینکه "مردم راه را بهتر تشخیص می دهند و باید مجری خواست و اراده آنان باشیم"، تصریح کرد: جامعه متحد و امیدوار، ضرورت سلامت در ابعاد مختلف است و اگر ملت در صحنه بیاید ، در همه امور و از جمله سلامت عمومی پیروزیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه در این همایش، با قدردانی از همه کسانی که در مسیر تأمین سلامت و رفاه مردم و کاستن از غم آنان تلاش می‌کنند، گفت: جامعه‌ و کشوری واقعاً توسعه یافته است که در آن همه آحاد مردم یکدیگر را مثل اعضای خانواده خود دیده و تنها به خود فکر نکنند؛ کشوری که غمخواری، خیرخواهی، تعاون، نیکوکاری و دست یکدیگر را گرفتن در آن اصلی اساسی باشد.


رییس جمهوری با اشاره به این که دولت یازدهم از ابتدا مبنای کار خود را بر این قرار داد که همه امور را با مشورت مردم و متخصصین به پیش ببرد، افزود: دولت یازدهم معتقد است هر کاری را که مردم بتوانند انجام دهند و جزء امور حاکمیتی نیست باید تصدی آن به مردم بازگردد و دولت در برابر مردم پاسخگو باشد.


دکتر روحانی با بیان این که کشور و بیت‌المال متعلق به مردم است و حتی اراده حاکم بر اداره جامعه از اراده مردم نشأت می‌گیرد، اظهارداشت: اگر توانستیم در این مسیر قدم برداریم امید به جامعه باز می‌گردد.


رییس جمهوری در ادامه با تصریح به این که سلامت از منظر دولت تنها شامل سلامت جسم و جان نبوده و عرصه اخلاق و معنویت را نیز شامل می‌شود، خاطرنشان ساخت: ما سلامتی عام و جامع را که همه ابعاد زندگی را شامل شود ، می‌خواهیم و یک جامعه امیدوار و متحد از الزامات رسیدن به چنین هدفی می‌باشد.


دکتر روحانی با تأکید دوباره بر اینکه مردم توانایی اداره مهمترین مسایل فرهنگی و اجتماعی را دارند و دولت باید با واگذاری تصدی‌گری‌ها به مردم در جایگاه نظارتی عالی قرار گیرد، تصریح کرد: این مردم هستند که با اراده خودشان پیچیده‌ترین معضلات منطقه‌ای و بین‌المللی را با انگشت تدبیر می‌گشایند.


رییس جمهوری با یادآوری این جمله که بگذاریم مردم سخن خود را بیان کرده و تصمیم بگیرند و ما به معنای واقعی مجری خاص مردم باشیم، گفت: این سخن از ابتدای شروع به کار دولت باور ما بوده چرا که معتقدیم مردم خوب می‌فهمند که چه راهی را باید انتخاب کنند و مصلحت آنها در انتخاب چه مسیری است. اگر مردم ببینند که مسئولان واقعاً مجری مطالبات آنها هستند و در برابر خواست آنها پاسخگو هستند، به صحنه می‌آیند.


دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر ملتی به صحنه بیاید دیگر هیچ قدرتی نخواهد توانست در برابر یک ملت بزرگ و متمدن و با فرهنگ مثل ملت ایران ایستادگی کند، اضافه‌ کرد: گره هسته‌ای چطور باز شد؟ چه کسی توانست پیام جدیدی را در منطقه و جهان طنین انداز کند؟ امروز همه نگاه‌ها به بندهای «برجام» و قطعنامه 2231 است، این خوب است اما اتفاق بسیار مهم‌تری رخ داده است و پیام رسایی به جهان فرستاده شده است.


رییس جمهوری ادامه داد: کاری که دیپلمات‌های شما در صحنه بین‌الملل انجام دادند بسیار بزرگتر از این حرفهاست؛ پیام ملت ایران که دیپلمات‌های ما به نمایندگی از شما آن را به جهان اعلام کردند این بود که خشونت، تهدید، ارعاب و تحریم را کنار بگذارید. دوران معامله برد – باخت تمام شده و امروز اثبات شده که پیچیده‌ترین مشکل‌ها ، پای میز مذاکره حل و فصل می‌شود.


دکتر روحانی که سخنانش با تشویق مستمر حضار همراه شده بود، اظهار داشت: پیام ما به دنیا این بود که راه ما راه اعتدال، ادب، اخلاق، منطق، استدلال و علم توأم با شهامت و هنر است. دیپلمات‌های شما دانش کافی برای مذاکرات را داشتند که اگر نداشتند نمی‌توانستند این چنین مباحث حقوقی پیچیده مربوط به توافق را به پیش ببرند.

 

رییس جمهوری تصریح کرد: ما برای مذاکرات به افراد عالم و دانشمند نیاز داشتیم و اگر بگویم در مسایل بین‌المللی و دیپلماسی یکی از افراد برتر و سرآمد و دانشمندان این علم در کشورمان و جهان، دکتر ظریف است و در مسایل هسته‌ای و دانش و فناوری هسته‌ای یکی از متخصصین سرآمد در کشورمان و جهان، دکتر صالحی است اغراق و مبالغه نکرده‌ام.


دکتر روحانی که سخنان خود را در میان تشویق حاضران ایستاده در سالن ادامه می‌داد، خاطرنشان ساخت: از خود تعریف کردن شایسته نیست اما باید بگویم که هنر من نیز این بود که این بهترین‌ها را برای مذاکرات برگزیدم و علم و دانش این عزیزان در کنار شهامت، ایستادگی و دلاوری آنان و ملتی که پشتیبان آنان بود توانست ما را به نتیجه برساند.


رییس جمهوری با بیان این که ایام و لحظات بسیار سختی در طول مذاکرات بر ما گذشت، گفت: حداقل دو بار در طول مذاکرات لوزان به مذاکره کنندگان کشورمان پیام دادم که میز مذاکره را ترک کرده و به کشور برگردند. بارها در مذاکرات پیش آمد که مسئولان تیم مذاکره کننده با بنده مشورت کردند و گفتم که اگر موضع و مطالبه ما را نمی‌پذیرند میز مذاکره را ترک کرده و همان شب به کشور بازگردند.


دکتر روحانی افزود: شاید الان سخن گفتن در باره این مسأله راحت باشد ولی آن لحظات بسیار بر ما سخت گذشت و با توجه به مسئولیت سنگینی که بر عهده ما بود ساعت‌ها فکر می کردم.


رییس جمهوری، مذاکره را فنی بسیار پیچیده توصیف کرد و اظهار داشت: این که مذاکرات تا اینجا به خوبی پیش رفت به خاطر ایستادگی و مقاومت مردم بود. در سخنان خود پس از حصول توافق گفتم که تاریخ ورق خورد. شاید برخی فکر کنند که خطاب من به رخداد 23 تیر 94 بود اما معتقدم تاریخ در 24 خرداد 92 ورق خورد که مردم ما تصمیم بسیار مهمی اتخاذ کردند.


دکتر روحانی که بار دیگر سخنانش با تشویق ممتد حاضران همراه شده بود، ادامه داد: این مردم بودند که این گونه تصمیم گرفتند که اگر چرخ سانتریفیوژ‌ها بچرخد اما چرخ زندگی نچرخد در نهایت چرخ سانتریفیوژ‌ها هم از حرکت باز خواهد ایستاد و این یک تصمیم اساسی از سوی ملتی بزرگ بود.


رییس جمهوری با تمجید از صبوری و ایستادگی ملت بزرگ ایران در برابر سالها تحریم و فشار تصریح کرد: در دیدارهایی که در حاشیه حضورم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سالهای 92 و 93 داشتم به رؤسای کشورهای غربی گفتم که تحریم‌ها علیه ملت ایران غیراخلاقی ، غیرانسانی و ضدحقوق بشر است.


دکتر روحانی گفت: شاید فکر کنید توفیقی که با حصول توافق بدست آمده فقط حقوق هسته‌ای ملت ایران را به رسمیت شناخته و یا با تصویب قطعنامه 2231 ایران از زیر عنوان خطرناک بودن برای صلح و امنیت جهانی خارج شده است، یا فقط شش قطعنامه قبلی شورای امنیت علیه ایران لغو شده است و تحریم‌های اقتصادی برطرف شده،‌ همه اینها درست است اما مهم‌تر از آن این است که این توافق یک پیام مهم برای دنیا داشت و آن این که سلاح و تهدید باید برای همیشه به زمین گذاشته شود.


رییس جمهوری اضافه کرد: توافق هسته‌ای این پیام را برای دنیا داشت که پیچیده‌ترین و مشکل‌ترین مسایل بین‌المللی از طریق گفتگو و مفاهمه قابل حل و فصل است و باید به جای تقابل، تعامل را برگزینیم و البته آن پیام زیبا را هم به همراه خود داشت که «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید».


دکتر روحانی توافق هسته‌ای را حاصل اراده، حضور و تلاش مردم و هدایت‌ها و حمایت‌های مقام معظم رهبری عنوان کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب از ابتدای این مسیر همواره با حمایت‌ها، هدایت‌ها و ارشادات خود یاریگر دولت بوده‌اند و این مسأله را نه به عنوان یک مسأله مهم بلکه به عنوان یک موضوع اهم مدنظر داشته‌اند و اساساً آرامشی که امروز در کشور شاهد هستیم ناشی از حضور و درایت ایشان است.


رییس جمهوری ادامه داد: مبادا سخن مقام معظم رهبری در روز عید فطر را فراموش کنیم که فرمودند مبادا موضوع هسته‌ای در کشور دو دستگی ایجاد کند. ما ملتی متحد و یکپارچه هستیم و همان گونه که در یک بازی ورزشی نمی‌شود تیم رقیب را تشویق کرد هر فردی که خون ایرانی در رگ‌هایش باشد برای پیروزی تیم خود مقابل رقیب کف می‌زند و شاد می‌شود و منطقی نیست که کسی چنین پیروزی و توفیق بزرگی به دنبال تلاش‌های تیم خود ببیند و تیمش را تشویق نکند.

 

دکتر روحانی با بیان این که ملت ایران در موضوع مهم و پیچیده هسته‌ای کار بزرگی انجام داد، گفت: اگر ملت در صحنه باشد در همه امور پیروزیم و اگر ملت به صحنه نیاید پیروزی در دسترس نخواهد بود.


رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت فوق‌العاده موضوع سلامت در برنامه‌ها و اقدامات دولت تدبیر و امید اظهار داشت: این دولت از ابتدا پیگیر ارتقاء شاخص‌های سلامت و بهداشت مردم بود اما در کنار آن معتقد است که سلامت جامع و عام مردم که شامل سلامت جسم و جان و روح، اخلاق و معنویت مردم می‌شود تنها با تلاش‌های پزشک، وزارت بهداشت و کلیت دولت حاصل نخواهد شد بلکه همه مردم باید در صحنه حضور داشته و احساس مسئولیت کنند.


دکتر روحانی با تصریح به این که بهداشت فقط چگونه شستن میوه و امثال آن نیست، اظهار داشت: از بوق‌های بی‌حساب و کتابی که در خیابان به صدا در می‌آید تا رانندگی بدون احتیاط در جاده‌ها و از بداخلاقی‌هایی که در روزنامه‌ها و سایت‌ها می‌بینیم و امیدواریم که ان شاءالله در رادیو و تلویزیون شاهد آن نباشیم ، تا نحوه رفتار ما در خیابان، همه از مصادیق موضوع مهم بهداشت جسمی و روانی هستند.


رییس جمهوری با تأکید بر اینکه بهداشت عمومی یعنی این که یکدیگر را عصبانی نکنیم و اساساً سلامت از نشاط آغاز شده و نشأت می‌گیرد تصریح کرد: انسان از ماده انس است و اساساً موجودی است که با همتای خود انس گرفته و تنها نمی‌تواند زندگی کند و این مونس گزیدن، اساس سلامت روح بوده و درمان دردها از همین جا آغاز می‌شود.


دکتر روحانی با بیان این که بهداشت دامنه وسیعی داشته و تأمین آن از همین سازمان‌های مردم نهاد(سمن) شروع می‌شود، بر ضرورت تشویق جامعه به رعایت مؤلفه‌های تأمین بهداشت و سلامت از سوی «سمن»‌ها تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: گاهی فکر می‌کنیم درمان نیازمند پزشک، پرستار، دارو و تجهیزات است که البته این درست است اما گاهی یک احوالپرسی و عیادت چنان روحیه‌ای به بیمار می‌دهد که راهکارهای پزشکی نمی‌توانند آن را تأمین کنند و اساساً پزشکان ما هم باید غیر از روش‌های علمی پزشکی با بیان و سخن خود به بیماران روحیه بخشیده و به درمان‌ آنها کمک کنند.

 

رییس جمهوری با بیان این که برای کمک به افراد بیمار و کسانی که گرفتار بیماری اعضای خانواده خود هستند باید از سازمان‌های مردم ‌نهاد کمک بگیریم، گفت: سازمان‌های مردم نهاد حتی وقتی با یک دانشجوی پزشکی مستعد مواجه می‌شوند باید از او حمایت کنند تا به یک متخصص متعهد تبدیل شود و در خدمت سلامت عمومی جامعه باشد.


دکتر روحانی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این که دولت در حوزه سلامت به این نکته توجه کرد که به جای تقسیم پول به عنوان یارانه، بخشی از یارانه‌ها را به حوزه درمان، بهداشت و سلامت اختصاص دهد، اظهار داشت: دولت با این کار خود بار سنگینی را از دوش بیماران برداشت و حالا نوبت مردم و شما سازمان‌های مردم ‌نهاد است که به اقشاری که نیازمند کمک هستند کمک کنید و این مشارکت دولت، مردم و سازمان‌های مردم نهاد است که ما را به نقطه مطلوب می‌رساند. /924/د102/ج

ارسال نظرات