۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸
کد خبر: ۲۸۰۰۹۵
کارشناس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی قزوین:

حضرت معصومه منشأ خیرات، برکات و فضیلت‌های بسیاری در ایران اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سؤالات دینی قزوین به بیان ضرورت مطالعه زندگی حضرت معصومه(س) پرداخت و گفت: زندگی حضرت معصومه(س) نباید فقط سینه به سینه و با زبان منتقل شود، چرا که این بانوی بزرگ در زمان خود و پس از آن منشأ خیرات، برکت‌ها و فضیلت‌های بسیاری برای ایران اسلامی بوده و دارای جایگاه بالایی است.
محمدحسين خاکساران

محمدحسین خاکساران، کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سؤالات دینی قزوین در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره ویژگی‌های حضرت معصومه(س) گفت: حضرت معصومه(س) با ادامه  دادن راه حضرت زینب(س) و سایر بانوان بزرگ دینی به تحصیل علم و برگزاری جلسات علمی همت می‌کرد.

 

کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سؤالات دینی قزوین در ادامه افزود: فضلا و بانوانی که برای گرفتن پاسخ به ویژه در مسائل دینی و قرآنی به دلیل تقوا و فضیلت و سطح بالا در عبادت به حضرت معصومه(س) مراجعه می‌کردند و ایشان مورد احترام توجه خاص آنان بودند.

 

وی درباره برکات حضور حضرت معصومه(س) برای اهالی شهر قم، ابراز کرد: فضیلت شهر قم به وجود شیعیان و علاقه مندان به اهل بیت(ع) در این شهر و همچنین به وجود حضرت معصومه(س) در این شهر و فضایل ایشان مربوط است.

 

این کارشناس دینی به جایگاه شهر قم اشاره و خاطرنشان کرد: طبق برخی روایات در آخرالزمان قم به مرکز علمی جهان اسلام تبدیل می‌شود، این اهمیت قم به عنوان بزرگ‌ترین مرکز اسلامی جهان اسلام  و وجود علما، حکما، فلاسفه و اهل فضیلت در این شهر از برکت حضور حضرت معصومه(س) است.

 

وی به بیان ضرورت مطالعه زندگی حضرت معصومه(س) پرداخت و اظهار کرد: زندگی حضرت معصومه(س) نباید فقط سینه به سینه و با زبان منتقل شود، چرا که این بانوی بزرگ در زمان خود و پس از آن منشأ خیرات، برکت‌ها و فضیلت‌های بسیاری برای ایران اسلامی و دارای جایگاه بالایی است.

 

خاکساران ادامه داد: نیاز است که درباره حضرت معصومه(س) به منابع تاریخی اسلام مراجعه شود و تحقیق‌های بیشتری درباره اهمیت و جایگاه و شخصیت ایشان صورت بپذیرد، در راین راستا بوستان کتاب قم، کتابی درباره زندگی این بانوی بزرگوار منتشر کرده است.

 

وی با اشاره به بخشی از زندگی حضرت معصومه(س) بیان کرد: حضرت معصومه(س) خواهر تنی امام رضا(ع) و این امر یکی از علت‌های برجستگی ایشان بود، این بانوی بزرگوار برای دیدن برادر خود از مدینه به سمت مشهد حرکت کرد اما در ساوه بیمار شد و پس از ورود به قم در آنجا درگذشت.

 

استاد دانشگاه امام خمینی(ره) درباره چگونگی الگوگیری از این بانوی بزرگوار عنوان کرد: متأسفانه آنچه که درحال حاضر رایج است بانوان و شیعیان بیشتر از جنبه عاطفی با اهل بیت(ع) رابطه برقرار می‌کنند و از پرداختن به جنبه معرفتی غفلت می کنند.

 

وی در ادامه افزود: درحال حاضر بیشتر افراد با این‌که علاقه مند و عاشق اهل بیت(ع) هستند اما تنها به این امر اکتفا می‌کنند و پرداختن به شیوه زندگی و  تأثیرگیری از رفتار آنان غفلت کرده اند، در حالی که این امر به تنهایی کافی نیست و انتظار اهل بیت(ع) نیز محدود به این امر نیست.

 

خاکساران با بیان این‌که جامعه شیعه از نظر عاطفی اشباع شده است، بیان کرد: اما با خلأ توجه به جنبه‌های اخلاقی و رفتاری اهل بیت(ع) روبه رو است، در حالی ‌که اسلام حتی در عبادت خدا نیز علاوه بر مسأله احساس معرفت نیز مطرح است.

 

کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سؤالات دینی قزوین با بیان بخشی از علت کم‌توجهی به جنبه معرفتی اهل بیت(ع)، اظهار کرد: مداحان ما بیشتر به ابراز علاقه و جنبه‌های دنیوی و عشق زمینی می‌پردازند و توده مردم هم به علت تأثیرپذیری و در پیش گرفتن شیوه آنان بیشتر به جنبه عاطفی توجه می‌کنند.

 

وی در پایان درباره نقش علما و مبلغان دینی در پرداختن به جنبه معرفتی زندگی اهل بیت(ع) گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت و مبلغان دینی در سخنرانی‌ها، برنامه‌ها و تبلیغات خود جنبه معرفتی را نیز در نظر می‌گیرند، حتی در رسانه به این امر می‌پردازند؛ اما توده مردم به شیوه مداحان گرایش دارند./848/ت302/ح

ارسال نظرات