نقطه عطف اشتباهات خانواده ها برداشتن خط قرمزها در فضای مجازی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سید محمد میربد، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فارسان، شامگاه سه شنبه، 15 دیماه، در نشست بصیرتی خواهران بسیج مسجد امام حسین(ع) این شهر، با اشاره به گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی، اظهار داشت: ارتباطات اجتماعی توصیه عقل و شرع است و سفارشات اسلام نشاندهنده این است که ما اجتماعی هستیم و باید اجتماعی زندگی کنیم.
وی افزود: در شریعت اسلام برای ارتباطات اجتماعی خط قرمزهایی تعیین شده است که عدم همنشینی با افراد بدطینت از جمله این خط قرمزها است چرا که ارتباط با چنین افرادی تأثیرات منفی بر روان انسان دارد.
حجت الاسلام میربد با اشاره به این که تبدیل ارتباطات فیزیکی و کالبدی پیشین به ارتباطات مجازی کنونی با وجود کم تأثیر بودن ارتباطات مجازی اشکالی ندارد، تصریح کرد: رعایت خط قرمزها در فضای مجازی نیز حائز اهمیت است و اگر فضای مجازی را چیزی غیر از فضای حقیقی بدانیم و موانع را در این فضا برای خود برداریم دچار اشتباه شدهایم.
وی ادامه داد: نقطه عطف اشتباهات خانواده ها و زوجین برداشتن خط قرمزها در فضای مجازی است که به تدریج سبب دور شدن روابط عاطفی زوجین از یکدیگر میشود و آنها را دچار مشکل میکند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فارسان با بیان این که دسترسی به فضای مجازی آسان و کمهزینه است و همین مسأله موجب گرایش بیشتر افراد به این فضا شده و در واقع نوعی افراط را در ارتباطات مجازی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: افراط در ارتباطات مجازی موجب فاصله گرفتن فرد از فضای حقیقی شده و در پی آن تصمیمگیریها، ارتباطات، اهداف و جهتگیریهای فرد از فضای واقعی جداشده و از این جهت هویت خود را در جامعه و خانواده از دست میدهد و از گذشته و آینده خود جدا میشود.
این مقام مسؤول با بیان این که ارتباط خوب و مثبت میان افراد سبب سلامت روان آنها شده و تأثیر ارتباطات مشابه در فضای مجازی کمتر بوده و یا تأثیری ندارد، افزود: دسترسی آسان به فضای مجازی موجب کاهش تعاملات چهره به چهره شده و در نتیجه صله رحم که در افزایش عمر و ایجاد شادابی مؤثر است، به فراموشی سپرده شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر افسردگی را عدم سلامت روان بدانیم، مطالعات انجام شده نشان میدهد که افراط در ارتباطات اجتماعی موجب کم حوصلگی، کاهش انگیزه در انجام فعالیت ها و نگرانیهای خاص نسبت به آینده میشود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فارسان در زمینه تأثیر فضای مجازی در روابط و نارضایتیهای خانوادگی، گفت: اگر اعضای خانواده کاری را انجام دهند که از وظایف اصلی خانوادگی خود دور شوند، نارضایتی در خانواده افزایش مییابد و فضای مجازی زمان بهینه برای اعضای خانواده را از بین میبرد.
این مقام مسؤول با بیان این که حضور در فضای مجازی در ساعات کار، حق الناس است، ادامه داد: حضور در فضای مجازی در ساعات کار سبب انحراف ذهنی فرد شده و فرد تمرکز خود را برای ارائه خدمات بهتر و مفیدتر از دست میدهد.
وی با اشاره به تنوع موضوعی در این شبکهها اظهار داشت: انسان موجودی تنوع گرا است و همین امر موجب گرایش او به این شبکهها شده و تمرکز لازم برای تحصیل علم را از دست داده است.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فارسان خاطرنشان کرد: شبکههای اجتماعی ظرفیت بالایی را در تبادل اطلاعات در زمینههای مختلف دارا هستند و فیلمها و متنهای با حجم بالا در این شبکهها به اشتراک گذاشته میشود و نحوه استفاده از این شبکهها بستگی به خود مخاطب دارد.
حجت الاسلام میربد ادامه داد: علی رغم تأثیرگزاری شبکههای اجتماعی در توسعه علمی، فنی، اجتماعی و فرهنگی کشور، هنوز بستر این رودخانه گل آلود است و متأسفانه در کشور ما هنوز کارکرد مثبت این شبکهها نتوانسته خودش را نشان دهد و تبادل اطلاعات علمی تخصصی و یا عمومی بسیار کمتر از اطلاعات کم فایده و بیفایده و دارای تأثیرات منفی از نظر اجتماعی است.
وی افزود: انتفاع جامعه از موضوعات موجود در شبکههای اجتماعی بسیار کم است و امروز مسأله محدودیت یا عدم محدودیت این شبکهها به مسألهای سیاسی در کشور تبدیل شده و سبب نارضایتی عمومی و کاهش محبوبیت دولت شده است.
حجت الاسلام میربد در پایان آموزش گسترده در زمینه آسیبها و ظرفیتهای شبکههای اجتماعی به منظور استفاده آگاهانه از این شبکهها را راهکاری مناسب در راستای رفع مشکلات و آسیبهای این شبکهها دانست و خاطرنشان کرد: مدیران فرهنگی باید در زمینه رفع این مشکلات کوشا باشند./9457/202/ب1