۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
کد خبر: ۴۷۴۶۹۴
وزیر فرهنگ و ارشاد در قم:

با هیچ کس مناقشه نخواهیم کرد/ صف وزرا برای ملاقات با مراجع تشریفاتی نیست

وزیر ارشاد گفت: دولت به تنهایی توانایی حل مشکلات کشور را ندارد و الزاما ما به پشتوانه بزرگی به نام روحانیت نیاز داریم، دولت اعتقاد دارد که مستمرا باید ارتباط خود را با حوزه تقویت کند.
همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه با حضور وزیر ارشاد همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه با حضور وزیر ارشاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امشب در سومین همایش انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به جایگاه حوزه در نشر معارف الهی گفت: امروز نه از منظر یک نیاز جاری بلکه یک نیاز عینی نسل جوان به مبانی و معرفت دینی بیش از هر زمان دیگری برای ما مشهود است.


وی افزود: بنده سالیان عمر خود را در مطالعات فرهنگی و با مجموعه ای از جوانان در کشور سپری کرده ام و بانی تأسیس انجمن های فرهنگی بودم به یک باور قطعی رسیدم که راه قطعی عبور از بحران ها و آسیب های انبوه اجتماعی بازگشت به دین، معرفت، مسجد، محراب و حوزه است.


وزیر ارشاد با بیان این که روحانیت تبار دینی جامعه است، اظهار داشت: این جامعه با روحانیت یک علقه دیرینه و تایخی دارد، اگر امروز ما درخت انقلاب را سبز و تنومند می بینیم قطعا مدیون زحمات افراد بزرگی هستیم که از حوزه برخاسته اند، دولت و ملت مدیون بزرگان حوزه، دیانت و فقاهت هستند.


وی ادامه داد: حوزه باید آگاهی لازم از تحولات جاری کشور داشته باشد، سرعت تحولات بی نظیر و غیر قابل تصور است هیچ کشوری را ما روی کره خاکی سراغ نداریم که سیر تحولات فرهنگی و اجتماعی آن به اندازه جامعه ایران باشد، حجم، سرعت و عمق  تحولات فرهنگی در جامعه ایران بسیار گسترده است.


صالحی امیری با بیان این که در گذشته ما سخن می گفتیم و عده ای شنونده بودند اما امروز میلیون ها تریبون سخن می گویند و شنوندگان می شنوند، ابراز داشت: در یک شبکه اجتماعی بیش از 1 میلیون 500 هزار کانال روزانه بیش از 3 میلیون خبر و اطلاع را تولید و بازتولید می کند.


وی عنوان کرد: نیمی از مصرف کنندگان یکی از شبکه های اجتماعی در سراسر جهان در ایران هستند، حدود 40 میلیون نفر در شبکه های اجتماعی در حال تبادل اطلاعات هستند و این بستر عظیمی است که در حال تولید، نشر و مصرف اطلاعات است.


عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: 27 میلیون جوان فقط در یک شبکه اجتماعی در حال تبادل هستند، در یک سال گذشته بیش از 160 هزار کانال الحادی و فساد در کشور بسته شد تا جوانان در معرض بمباران دشمن قرار نگیرند اما واقعیت این است که ما باید به جای تفکر بستن به دنبال ایجاد ایجاد بستری برای تولید محتوا در شبکه های اجتماعی باشیم و انجا است که رسالت روحانیت به عنوان رسالتی جدید تعریف می شود.


وی اضافه کرد: امروز دیگر یک طلبه در مسجد و با عده ای محدود سخن نمی گوید، امروز میلیون ها نفر می توانند سخنان را تولید و بازتولید کنند از این رو رسالت و وظیفه طلاب و روحانیت دوصد چندان می شود، امروز می توان در منزل یک سخنرانی را در منزل ضبط و در بستر شبکه های اجتماعی میلیون ها انسان را متوجه خود کرد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که حوزه نیازمند یک بازنگری در استفاده حداکثری از بستر شبکه های ارتباطی و تبلیغاتی برای انتقال پیام به نسل جدید است، گفت: شاخص های مطالعاتی ما نشان می دهد که خوشبختانه نسل جدید ما در حوزه معرفتی دچار مشکل نیست و جوانان ما به خدا، معاد، ثواب، عقاب، روحانیت، نبوت و اهل بیت(ع) اعتقاد عمیق دارند که سرمایه بزرگی به شمار می رود که در اختیار روحانیت قرار دارد.


وی افزود: همه انسان هایی که در کشور دچار چالش و بحران می شوند وقتی از آن ها نظر خواهی شد که شرایط سخت چه اقدامی انجام می دهید بیش از 99 درصد گفتند که به خدا پناه می بریم و این باور معرفتی جامعه است، باید از این بستر حداکثر استفاده را انجام دهیم.


صالحی امیری با بیان این که انتظار این است که بازنگری در شیوه های تبلیغی در دستور کار طلاب و حوزه باشد، اظهار داشت: ما به عنوان دولت با همه توان وظیفه خود می دانیم که به کمک حوزه و مبلغان بیاییم اما از توان دولت خارج است.


وی ادامه داد: دولت به تنهایی توانایی حل مشکلات کشور را ندارد و الزاما ما به پشتوانه بزرگی به نام روحانیت نیاز داریم، روحانیت و مرجعیت همانند خورشیدی هستند که نورافشانی می کنند و هم گرمی بخش هستند، دولت اعتقاد دارد که مستمرا باید با حوزه ارتباط خود را تقویت کند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که صف وزرا در قم برای دیدار مراجع، بزرگان و اعاظم از باب تشریفات نیست، ابراز داشت: خدا می داند که این ها از باب نیاز است، ما بنا نداریم از این منبع بزرگ قدسی هیچ استفاده ای کنیم اما بنا داریم حداکثر بهره مندی را از اندیشه بزرگان حوزه برای انجام صحیح امور داشته باشیم.


وی عنوان کرد: ما امروز در ارشاد در بیش از 20 حوزه به صورت مستقیم در فعالیت های فرهنگی درگیر هستیم، امروز در حوزه قرآنی با تشکیل معاونت قرآنی تلاش حداکثر داریم که هم در سطح شکلی  هم معرفتی بتوانیم در توسعه و گسترش فرهنگ  معارف قرآنی قدم های مؤثری برداریم اما رسالت اصلی توسعه امور قرآنی برعهده حوزه ها است و ما باید به کمک آن ها بیاییم.


صالحی امیری خاطرنشان کرد: ما در امور مساجد بیش از 23 هزار کانون فرهنگی و هنری را در سراسر کشور سازماندهی کردیم اما این حرکت ما کمتر از 20 درصد نیازهای واقعی مساجد در سراسر کشور است، ما بیش از 50 میلیارد در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد هزینه می کنیم اما این کمتر از 10 درصد نیاز واقعی جامعه است.


وی اضافه کرد: ما امروز در حوزه سازمان فرهنگ و ارتباطات برای توسعه فرهنگ اسلامی و ایرانی به اقصی نقاط با تشکیل رایزنی های فرهنگی، گفت وگوی با ادیان و با تعامل با سایر فرق در حال انعکاس و انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دنیا هستیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که امروز در بیش 60 نقطه دنیا با تشکیل رایزنی فرهنگی در حال تلاش هستیم، گفت:  همه ما بر این باور هستیم باید قدم های مؤثری را برای توسعه فرهنگی دینی برداریم، مردم از ما مطالبه فرهنگ دینی و اسلامی را دارند، منبع و منشأ فرهنگ دینی حوزه های علمیه هستند و ما دستگاه و ساختار انعکاس دهنده این منبع تولید به نسل جوان و جامعه هستیم.


وی افزود: از این منظر تقویت روابط ما با حوزه یک ضرورت حتمی و قطعی است، ما دست نیاز به حوزه های علمیه، روحانیت و مراجع عظام برای کمک به توسعه فرهنگ دینی و قرآنی دراز می کنیم، نسل جوان امروز در بمباران فرهنگی دشمن قرار دارد و صیانت از نسل جوان وظیفه ما و شما است.


صالحی امیری در پاسخ به انتقاد یکی از طلاب حاضر مبنی بر این که چرا از فیلم های دینی و انقلابی حمایت نمی شود و چرا دیدگاه های سیاسی در بحث فرهنگ دخالت داده می شود، اظهار داشت: این مسأله خلاف است، مشکل اساسی قضاوت ها ناشی از عدم اطلاع است.


وی افزود: هیچ فیلمی در وزارت ارشاد به دلیل دفاع از ارزش انقلاب تا امروز سانسور نشده و این ادعا دروغ و جعل است، فیلم یتیم خانه ایران با دستور آقای ایوبی رییس سازمان سینمایی علاوه بر حمایت هایی که از آن انجام شد مدت زمان بیشتری برای اکران برای این فیلم بیش از بقیه فیلم ها در نظر گرفته و امتیاز داده شد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که فیلم امپراطوری جهنم هیچ مشکلی ندارد و ما یک میلیارد تومان برای ساخت آن کمک کردیم، اظهار داشت: شما که اطلاع ندارید، این فیلم مشکل اکران ندارد اما بر اساس نظر هیأت داوران منتخب جایزه جشنواره نشده و یک امر طبیعی است.


وی ادامه داد: ما در کار داوران دخالت مستقیم نمی کنیم و نباید انجام دهیم اما برای نخستین بار در جشنواره امسال 10 فیلم که مضامین فمنیسیتی و اجتماعی نامناسب را داشت حذف کردیم اما کار تبلیغاتی نمی کنیم، قریب به 30 فیلم دفاع مقدس و انقلابی که اولین بار ساخته شد و جوانان ساختند شامل حال حمایت مادی و معنوی ما شد.


صالحی امیری ابراز داشت: هنوز قضاوت زود است باید صبر کرد جشنواره برگزار شود، شرعا و اخلاقا زمانی می توان قضاوت کرد که جشنواره و آثار آن را ببینید، ما هنوز جشنواره را شروع نکردیم احکام شروع شد که فاقد اعتبار است.


وی عنوان کرد: جشنواره ساختار دارد، کسانی که داوری می کنند نیروهای انقلاب و وفادار به نظام هستند از جمله در آن نماینده ای از حوزه و دانشگاه وجود دارد، آقای صالحی معاون فرهنگی ارشاد از شخصیت های حوزه و مورد اعتماد نظام و دلبستگی به نظام، انقلاب و رهبری ایشان از شما بیشتر بوده و کمتر نیست اما هیچ کس نمی تواند منکر شود در انبوه 80 هزار جلد کتاب که منتشر می شود ممکن است 8 کتاب مشکل داشته باشد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: دو مورد را عزیزی در شورای عالی انقلاب فرهنگی آورد که کتابی منتشر شده و این مضامین را دارد، بنده همانجا از آقای صالحی سؤال کردم که ایشان گفت آن کتاب ها مجوز ندارند و شابک آن ها جعلی است، باید سؤال و پاسخ پرسیده و سپس قضاوت شود.


وی اضافه کرد: راجع به امپراطوری جهنم آنچه تأکید می کنیم این است که ما در فرایند کار داوران دخالتی نداریم و هفت نفر داور معتمد نظام انتخاب شدند و کار را پیگیری می کنیم که از جمله برای توجه به مبانی شرعی یکی از فضلای حوزه هم حضور دارد؛ این داوران اعلام کردند این فیلم امتیاز لازم برای گرفتن جایزه برتری را ندارد، این چه معنا دارد که اگر استادی به کسی نمره قبولی نداد بگوییم فاسد است، این حرف غلط است.


صالحی امیری با بیان این که بنده دو سیاست قطعی دارم و هیچکس نمی تواند به آن تعریض داشته باشد، گفت: ما کار را بدون جنجال و با ثبات و آرامش انجام خواهیم داد و معتقد نیستم که وزارت ارشاد محل مناقشات و درگیری باشد، ما با هیچ کس در کشور مناقشه نخواهیم کرد و این قطعی است.


وی افزود: سیاست قطعی وزارت ارشاد منویات رهبر معظم انقلاب است . کسی نباید در آن شک کند، در وزارتخانه باز است و بدون جنجال و دعوا مسؤولان ارشاد پاسخگوی ابهامات هستند./1323/پ201/ج

ارسال نظرات