سیستم حکومتی کشورهای مستکبر، افراد ناصالح را برای حکومت بر مردم انتخاب می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزار رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه عزاداری شب گذشته که در خیمه گلستان شهدای اصفهان برگزار شد، گفت: اهل بیت(ع) در اعتقادات، اخلاقیات و اعمال عنصر برّ هستند.
عنصر برّ، در اعتقادات، اخلاقیات و اعمالش برای خداوند خالص است
وی در تفسیر عبارت عناصر الابرار که یکی از صفات اهل بیت(ع) در زیارت جامعه کبیره است، افزود: عنصر به آن بخشی از یک جسم گفته می شود که ناخالصی نداشته باشد و بِرّ در سه بخش اعتقادی، اخلاقی و عملی آن هم به صورت خالصانه، صفت عناصر الابرار را برای اهل بیت(ع) به ارمغان آوره است.
آیت الله مهدوی توضیح داد: برّ اعتقادی مربوط به تفکر است و تفکر انسانی برّ استکه در عقایدش معتقد به اصول اساسی اسلام باشد، یعنی به توحید، معاد، نبوت، امامت و عدل الهی اعتقاد داشته باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری برّ اخلاقی را این گونه تشریح کرد: انسانی که به اخلاقیات خوب عادت داشته باشد، برّ اخلاقی دارد، عادت داشتن به اخلاقیات خوب یعنی انسان در مواجهه با یک عمل بر سر دو راهی خوش اخلاقی و بد اخلاقی نماند و بلافاصله خوش اخلاقی را انتخاب کند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان یک مثال توضیح داد: اگر کسی به رانندگی عادت داشته باشد هرگز رانندگی را فراموش نمی کند، همچنین اگر فردی به کظم غیظ عادت داشته باشد، در هنگام مواجه شدن با یک رفتار اشتباه از دیگران، نیازی نیست برای عصبانی نشدن به خودش فشار بیاورد بلکه خود به خود، عصبانی نمی شود.
مسؤول دفتر ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با بیان اینکه عموم انسانها مرکب از برّ و غیر برّ هستند، ادامه داد: عموم انسانها برای کمک کردن به دیگران نیاز به درس اخلاق دارند ولی فقط فردی که به کمک کردن به دیگران عادت داشته باشد، سخی نام می گیرد، ما نمی توانیم با دیدن یک رفتار شجاعانه از یک انسان، صفت شجاع بودن به او بدهیم.
رییس بنیاد خیریه المهدی(عج) بیان کرد: بخش سوم برّ، برّ عملی است و انسانی می تواند ادعای کند که صاحب برّ عملی استکه عامل به اعمال صالح باشد، اعمال صالحی که برای رضای خداوند و با حضور قلب انجام گیرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه تشریح کرد: برّ عملی در 5 بخش، عبادات، معاملات، معاشرتها، وظایف سیاسی و وظایف اجتماعی تقسیم بندی می شود، انسان باید در ارتباطش با خداوند خالصانه و خاضعانه در حیطه اعمال واجب، مستحب و مباح عمل کند، در معاملاتش باید به دنبال کسب روزی حلال باشد، در معاشرتهایش باید حقوق دیگران را بداند و رعایت کند و در وظایف سیاسی و وظایف اجتماعی اش، باید یار و یاور دیگران باشد.
وی با بیان اینکه در اسلام برخورد با دشمن نیز آداب دارد، اظهار کرد: مسلمانان هیچ گاه شروع کننده جنگ نیستند، همچنین حق ندارند جنگ را استمرار دهند، در حال حاضر نیز همه جنگ افروزیها مربوط به دولتهایی استکه به دروغ خودشان را پیرو حضرت مسیح(ع) معرفی می کنند.
آیت الله مهدوی تصریح کرد: مسیحیت آمریکایی ها آنها را به جنگ افروزی سوق نمی دهد بلکه خباثت مسؤولان کثیفشان عامل اصلی جنگ افروزی ها است؛ برخلاف اهل بیت(ع) که عنصر برّ هستند، آمریکایی ها، انگلیسی ها و اسرائیلی ها عناصر شرّ هستند، در حال حاضر اگر این سه کشور در دنیا نبودند جنگهای روی زمین به پایان می رسید؛ البته مردم این کشورها عناصر شرّ نیستند بلکه سیستم حکومتی آنها به گونه ای استکه افراد ناصالح را روی کار می آورد و جنگ افروزیها را سبب می شود.
راه معیت با اهل بیت(ع) تشبه به ایشان است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر کسی در سه بخش اعتقادی، اخلاقی و عملی، عنصر برّ شد، همه وجودش نورانی می شود چرا که چیزی جز خیر از او ظاهر نمی شود؛ اهل بیت(ع) نیز عنصر برّ هستند و راه معیت با ایشان شبیه آنها شدن است.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه شصت و نهم سوره مبارکه نساء که می فرماید«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفيقاً»، اذعان کرد: کسی که عنصر برّ شود همانند اهل بیت(ع) از نعمتهای معنوی بهرمند خواهد شد.
استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان افزود: معیت با اهل بیت(ع) سنخیت می خواهد و سنخیت به معنای اشتراک در صفات است، عنصر برّ از شکِ به عالم غیب پاک است و به گونه ای رفتار می کند که گویی خداوند را می بیند./867/201/ب2