كانون هاي فرهنگي هنري مساجد نبايد وابسته به دولت باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام رمضانعلي معتمدي دوشنبه شب در همايش كانونهاي فرهنگي هنري مساجد شهرستان كاشان كه به مناسبت بيست و چهارمين سالروز تأسيس كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور در سالن آمفي تئاتر دانشگاه علوم پزشكي كاشان برگزار، گفت: كانونهاي فرهنگي هنري مساجد برخاسته از متن جامعه و متن مردم است و اين به معناي استفاده از همه ظرفيت هاي مسجد است.
وي از كانون به عنوان مركز ثقل يك فعاليت نام برد و با اشاره به اينكه اين فعاليت بايد فرهنگي آن هم از نوع ديني باشد، افزود: كانون فرهنگي بايد در زمينه هاي توليد و ترويج و اشاعه و تبديل خرده فرهنگ ها به فرهنگ عموي فعاليت داشته باشد.
حجت الاسلام معتمدي يكي ديگر از فعاليتهاي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد را در حوزه هنر اعلام كرد و با بيان اينكه يكي از شاخه هاي هنر لهو لعب است، گفت: اكثريت فقها مي گويند هنري را كه مهيّج كنند اين هنر حرام است و هنر نيست، اما بقيه شاخصه هاي هنر از جمله خوشنويسي حرام نيست و خيلي از علماي بزرگ ما خوشنويس بودند.
وي افزود: امروز فضاي عجيبي از جبهه فرهنگي در مقابل ما است و ما نمي توانيم چشم خود را به روي جبهه فرهنگ بينديم و بايد براي اين جبهه برنامه ريزي، طراحي و توليد داشته باشيم و براي نسل جوان خوراك مطبوع و پاك آماده كنيم.
مسؤول دبيرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان از فضاي مجازي به عنوان يك فرصت و يك تهديد نام برد و خاطرنشان كرد: كانونهاي فرهنگي هنري مساجد بايد تهديدهاي فضاي مجازي را براي نسل جوان و نوجوان تبديل به فرصت كنند و آنها را با آموزه هاي ديني آشنا كنند.
حجت الاسلام معتمدي در ادامه با تأكيد براينكه مسجد جايگاه تربيت نيروهاي مستعد و انقلابي است، گفت: ما همه در برابر تربيت نسل جوان و نوجوان كشور مسؤوليت داريم و وظيفه امام جماعت مسجد تنها اقامه نماز جماعت در مسجد نيست بلكه امام جماعت مسجد بايد از ظرفيت فراهم شده مسجد براي تربيت نسل جوان و نوجوان بيشترين بهره برداري را داشته باشد.
وي با بيان اينكه اقامه نماز شغل نيست، افزود: كار اين است كه بعد از نماز حلقه ها را تشكيل داده و جوانان را جذب حلقه هاي معرفتي و كلاسهاي مختلف و گروه هاي مختلف برگزار كرده و از ظرفيت هاي مردم بهره مند شويم.
به گفته وي، در تمامي مساجد ظرفيت هايي همچون استاد دانشگاه، پزشك و ديگر مشاعل مختلف جامعه وجود دارند كه امام جماعت مساجد و مديران فرهنگي و هيأت امناي مساجد اين ظرفيت ها را بايد شناسايي و برنامه ريزي كند و از اين ظرفيت ها براي جذب و تربيت نسل جوان استفاده كنند.
حجت الاسلام معتمدي با تأكيد براينكه كانونهاي فرهنگي هنري مساجد در جامعه بهترين جايگاه را دارند، گفت: جايگاه كانونها به دليل مردمي بودن آنها و كار براي خدا است و هيچ امتيازي براي مسؤول كانون ندارد.
وي با اشاره به اينكه، كانونهاي فرهنگي هنري مساجد برخاسته از متن جامعه و مردم هستند و استفاده از ظرفيت مردمي در حوزه مسجد است، عنوان كرد: مساجد محور محلات هستند و تمام اقشار جامعه اعم از پزشك، مهندس، دانشجو، دانش آموز، روحاني، كارگر و كارمند از همه اقشار در مسجد حضور دارند و هيچ كجا چنين ظرفيت بزرگي وجود ندارد.
مسؤول دبيرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، گفت: وظيفه كانونهاي فرهنگي مساجد اين است كه از ظرفيت هاي مردمي در جهت آموزش و تربيت نسل جوان استفاده كنند.
حجت الاسلام معتمدي، يادآور شد: از ابتداي فعاليت خود تا به امروز تلاش كرده ام تا كانونهاي فرهنگي هنري مساجد مردمي باقي بمانند چرا كه دولتها با توجه به شرايط و اعتباراتي كه دارند برخي خوب كمك مي كننند اما برخي ديگر كمتر كمك مي كنند.
وي با تأكيد بر اينكه كانونهاي فرهنگي هنري مساجد نبايد وابسته به دولت باشند، گفت: وابستگي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد به دولت به معناي نابودي كانونها است، بنابراين ما كانونهاي فرهنگي هنري مساجد را مردمي تعريف كرده ايم، چرا كه كانونهاي مردمي ماندگار هستند.
مسؤول دبيرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به رتبه اول كاشان در استان به لحاظ كميت كانونهاي فرهنگي هنري مساجد، ابراز کرد: 184 كانون فرهنگي هنري مساجد در شهرستان كاشان فعاليت دارند اما ظرفيت كاشان بيش از اين است چرا كه در برنامه ششم توسعه همه مساجد شهري و روستاهاي بالاي يكهزار نفر جمعيت بايد از كانون فرهنگي هنري برخوردار باشند.
حجت الاسلام معتمدي با اشاره به فعاليت يكهزار و 800 كانون فرهنگي هنري مساجد در استان اصفهان، گفت: در سال اول برنامه ششم در سال 96 استان اصفهان بيش از دو هزار كانون فرهنگي هنري مساجد را خواهد داشت./202/1307/ب1