محورهاي متنوع حوزه زيارت مورد توجه مراكز پژوهشي قرار گيرد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در مراسم اختتاميه دومين اجلاس اعتاب مقدسه كه در حرم امام حسين (ع) برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته اولين اجلاس توليتهاي اعتاب مقدسه در مشهد مقدس برگزار شد و راه را براي همگرايي و بهره مند سازي از بركات زيارت هموار كرد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت با اشاره به بركات زيارت افزود: زيارت موجب آمرزش گناهان، پاك شدن روح و جان زائر از آلودگي هاي روحي و جسمي و اصلاح اخلاق و رفتار زائر مي شود.
وي با اشاره به سخن قرآن كريم كه حضرت ابراهيم (ع) و پيامبر اسلام (ص) را اسوه معرفي مي كند، گفت: از ثمرات زيارت، آشنا شدن با اين الگوهاست، در زيارت جامعه كبيره ويژگي هاي برجسته امامان برشمرده شده است و زائر مي فهمد كه تنها راه نجات پيروي از آنهاست.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر اظهار كرد: زائر در سفر زيارت گذشته خود را جبران مي كند و با توبه از آلودگي ها پاك مي شود و با حلاليت طلبي كدورت ها را مي زدايد، سبك زندگي اسلامي را مي آموزد و با پاك كردن اموال خود، حقوق مردم را به آنها باز مي گرداند.
وي با اشاره به محورهايي كه بايد در دستور كار مراكز پژوهشي حوزه زيارت قرار گيرد، افزود: نقش زيارت در حفظ ارزشهاي معنوي، تقويت باورهاي ديني، تحول رفتار و شخصيت، تقويت و همبستگي اقشار مختلف و مقابله با ظلم و ستم از جمله محورهايي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت با اشاره به آسيب هاي اين حوزه گفت: عدم معرفت نسبت به مزار و نداشتن شناخت كافي يك آسيب است؛ زيارت زماني ثمربخش خواهد بود كه عارفانه و همراه با شناخت باشد.
وي گفت: شناخت و پيروي از معصومين (ع) شرط اساسي در موفقيت سفرهاي زيارتي است؛ در كتاب كاملة الزيارات در بيش از 20 روايت روي عبارت عارف به حقه تأكيد شده است.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر تبديل زيارت به سياحت را آسيب ديگر خواند و افزود: آنها كه با اهداف بهره گيري هاي مادي به سفر مي روند، نفعي از زيارت ندارند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در پايان سخنان خود گفت: خرافات و رفتارهاي نامتعارف آسيب ديگر حوزه زيارت است؛ برخي كارهاي ناپسند موجب بدنامي مكتب تشيع مي شود و از جمله آداب زيارت رعايت وقار است./۱۳۳۰/د۱۰۲/ج