۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۴۹۵۰۵۶
مسؤول پذيرش حوزه علميه خراسان شمالي:

مدارس علمیه خراسان شمالی در سطح حوزه علمیه خراسان شاخص و برتر هستند

مسؤول پذيرش حوزه علميه خراسان شمالي با اشاره به جایگاه شاخص حوزه علمیه استان از نظر سطح آموزشي، گفت: مدارس علميه خراسان شمالی از لحاظ سطح آموزشي در بين مدارس علميه استان‌های سه‌گانه خراسان جايگاه شاخص و برتری دارند.
حجت الاسلام سعادتی

حجت‌الاسلام اميد سعادتي، مسؤول اداره پذيرش حوزه علميه خراسان شمالي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، اظهار داشت: مدارس علميه استان ازنظر سطح آموزشي نسبت به مدارس علميه استان‌های سه‌گانه خراسان در جايگاه شاخص و برتري قرار دارند.

وي که مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حکیم(ره) شیروان هم هست، افزود: نمونه بارز مدارس علميه برتر استان مدرسه علميه آیت‌الله حکیم(ره) شيروان است كه از نظر تعداد طلاب ممتاز در سطح علمي ممتاز در خراسان شمالي داراي رتبه اول و در بين مدارس علميه استان‌های خراسان رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است که اميدواريم مدارس علميه ديگر استان هم اساتيد و طلاب اين مدرسه را الگو قرار داده و در راستای بهتر شدن سطح آموزشي تلاش كنند.

حجت‌الاسلام سعادتي اضافه كرد: رهبر معظم انقلاب در سفر به خراسان شمالی با توجه به استعدادخيز بودن استان و یادآوری جایگاه برخی علمای برجسته‌ این منطقه فرموده بودند خراسان شمالی زمینه‌ تأسیس یک حوزه‌ علمیه ‌کامل و دارای سطوح عالی را دارد که در راستاي تحقق رهنمودهاي معظم له سال گذشته سطوح 3 و 4 حوزه علميه در استان راه‌اندازی شد.

وي ادامه داد: با اين اقدام در سال گذشته براي اولين بار دروس خارج فقه، اصول و تفسیر در استان به‌ صورت حضوري تدريس شد که مدرس دروس خارج فقه و تفسیر حوزه علمیه استان حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی و مدرس درس خارج اصول هم حجت‌الاسلام والمسلمین علی قربانی است.

حجت‌الاسلام سعادتي با بيان اينكه درس خارج عالی‌ترین سطح دروس حوزوي است، تصريح كرد: با راه‌اندازی سطوح 3 و 4 در مدارس علميه استان مهاجرت طلاب و روحانيان براي ادامه تحصيل به حوزه‌های مشهد و قم و در نتیجه مقيم شدن آنها در اين شهرها كاهش يافت.

مسؤول پژوهش حوزه علمیه استان خراسان شمالی در ادامه خاطرنشان كرد: امسال در خراسان شمالي برنامه‌ای با عنوان «بازخوانی فرمایشات رهبر معظم انقلاب در 19 مهر 91» را به‌ طور ویژه خواهيم داشت و به موضوع «اقتصاد مقاومتی- تولید و اشتغال» که به‌ عنوان شعار سال تعیین شده، به‌ عنوان یک اقدام پژوهشی در مدارس نگریسته و به بازخوانی و پژوهش در مورد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پرداخته می‌شود.

حجت‌الاسلام سعادتي افزود: در سال جاري در راستاي عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مولد بودن حوزه‌های علميه هر مدرسه علميه حداقل 10 مقاله پژوهشي ارائه می‌دهد كه در آن به آسیب‌های پيش روي اقتصاد مقاومتي پرداخته شده و راهكارهايي براي رفع موانع تحقق شعار سال ارائه می‌شود که اساتيد اين مقالات را بررسي و از پژوهش‌های برتر تجليل می‌کنند.

گفتني است، حوزه علميه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علميه تحت نظر 2 هزار استاد، پس از حوزه علميه قم دومين مركز حوزوي ايران است.

مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 95 به‌ صورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره می‌شدند اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه سال گذشته به مدیریت استانی ارتقاء یافت.

شایان ذکر است، در استان خراسان شمالی 16 مدرسه علمیه شامل 10 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال است که در مجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر در این مدارس در سطوح یک، دو، سه و چهار زیر نظر 170 استاد اعزامی و حق‌التدریس مشغول به تحصیل علوم دینی هستند./9314/۳۰۲/ب2

ارسال نظرات