ماه مبارک رمضان قطعه ای از بهشت است
حجت الاسلام امراله گیوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فلسفه روزه داری عنوان کرد: خداوند در قرآن می فرماید که روزه را همانگونه که بر ملت های پیش از شما واجب کردیم بر شما نیز واجب شده است و همانگونه که در قرآن به فلسفه نماز که دوری از فحشا و منکر است اشاره شده، فلسفه روزه را رسیدن به تقوای الهی برشمرده است.
وی افزود: نکته مهم این است که در این ماه تمرین می کنیم تا گناه نکنیم و کارهایی که خدا نمی پسندد انجام ندهیم و با میل و اراده و اختیار خود خیلی از کارها را انجام نمی دهیم تا یک فضیلت و عادت خوب در ما ایجاد شود و یا یک عادت زشت را از بین ببریم.
این کارشناس دینی تصریح کرد: یکی از ویژگی های روزه داری، اخلاص در انجام آن است و اگر توجه کنیم می بینیم که در اعمال دیگر مقدمات و خود آن عمل دارای آثار ظاهری هستند به عنوان مثال در نماز که مجموعه ای از اعمال مانند رکوع، سجده، قیام، ذکر و رو به قبله ماندن است، انجام عمل مشهود است ولی در روزه اینطور نیست و جز خدا هیچکس از آن مطلع نمی شود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به بیان ویژگی های ماه مبارک رمضان در خطبه شعبانیه خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان در خطبه ای ویژگی های ماه خدا را مورد اشاره قرار دادند و برکت، رحمت و مغفرت را سه ویژگی مهم این ماه دانستند و این ماه را بسیار مهم تلقی و معرفی کردند.
حجت الاسلام گیوی تأکید کرد: مردم در این ماه به میهمانی خدا دعوت شده اند و بر سر سفره کرامت پروردگار می نشینند و آنقدر خداوند برکت به ماه مبارک رمضان داده و عظمت آن را بالا برده است که انسان می گوید ای کاش همه سال ماه رمضان بود.
وی ادامه داد: ماه رمضان یک قطعه از بهشت است که خداوند در هر سال پیش روی ما قرار می دهد که در آن نفس کشیدن و خواب نیز عبادت محسوب می شود و تلاوت یک آیه از قرآن ثواب ختم کامل قرآن را به دنبال دارد و همه باید برنامه ریزی کنند که توفیق درک و استفاده از فضایل آن را داشته باشند.
این کارشناس دینی ابراز کرد: اگر با رعایت آداب وارد این ماه شویم و از فضایل ارزشمند آن بهره ببریم به فرموده قرآن«لعلکم تتقون» حاصل می شود و در واقع ما در این ماه هر روز تمرین می کنیم تا به تقوا برسیم.
حجت الاسلام گیوی در پایان خاطرنشان کرد: روزه واقعی این است که علاوه بر نخوردن و نیاشامیدن، حرف هایی که خدا نمی پسنند نگوییم و نشنویم و مهمتر از همه پاسبان قلب خود باشیم و نگذاریم چیزی جز خدا وارد قلب ما شود./872/ت۳۰۲/ی