پاکی از گناهان در سایه صبر و تقوا
آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به شرح و تفسیر دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان پرداخت که در ادامه می آید:
«اللهمّ طَهّرنی فیهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ وصَبّرنی فیهِ على کائِناتِ الأقْدارِ ووَفّقْنی فیهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِکَ یا قُرّةَ عیْنِ المَساکین»
«ای خدا در این روز مرا از پلیدی ها پاک کن و بر حوادث خیر و شر، قضا و قَدَرت صبر و تحمل عطا کن و بر تقوا و پرهیزکاری و مصاحبت با نیکوکاران موفق کن به یاری خودت ای باعث شادی و اطمینان خاطر مسکینان»
این دعا سه دعا است؛ طهرنی، صبرنی و وفقنی.
گناه ها و خطاها همه پلید و کثافات هستند که به ما متصل شده اند که ما باید با توبه و درخواست از خداوند آنها را از خود دور کنیم تا پاک شویم.
در هر صورت یا باید در این دنیا از این پلیدی ها جدا شد که راه آن توبه، انابه، عمل صالح و جبران مافات است یا باید در آخرت پاک شد که در آنجا انسان ناخالص را مثل فلز ناخالص گداخته می کنند تا زوائدش از او جدا شود و می سوزانند تا سیاهی ها گرفته شده و به سفیدی تبدیل شود.
از سکرات مرگ و سختی قبر و شب اول قبر شروع می شود تا به نهایت برسد؛ بسیار سخت است، باید از خداوند تبارک و تعالی بخواهیم در همین دنیا حسابمان تسویه شود و به آن دنیا نرسد.
در آخرت کارمان سخت می شود و راه هم همین است که در این دنیا پاک شویم؛ مراقبه داشته باشیم که ساده ترین راه مراقبه و سپس حساب کشیدن از نفس است.
در بند دوم از خدا صبر می خواهیم که بسیار مهم است؛ درباره صبر در روایات مطالب زیادی گفته شده است علاوه بر آن، آیاتی قرآن بیان شده و توصیه به صبر کرده و بشارت های فراونی درباره صبر داده شده است.
صبر نسبت به ایمان مانند سر نسبت به بدن است که اگر سر برود تن هم می رود، صبر اگر برود ایمان هم می رود.
برای انسان در طول زندگی مسائل فراوانی به وجود می آید؛ مسائل خیر و شر که در هر دوی آنها باید صبوری کرد و صبر داشت.
همه حالاتی که پیش می آید امتحاناتی است که باید با صبر و بردباری مراحل آن را آرام به پیش برد تا به مقصد رسید.
دعای سوم این است که از خداوند تقوا طلب می کنیم که علاوه بر تقوا، با نیکوکاران و صالحان هم هم صحبت باشیم که هر دو برای رشد معنوی و رسیدن به کمالات و مقاصد عالی از لوازم مهم کار است؛ گاهی سرعت دهنده انسان برای رسیدن به مطلوب است.
خاوند تبارک و تعالی به همه ما مساکین درگاهش نگاه لطف پر مهر و محبت داشته باشد و رحمتش را بر ما ببارد ان شاءالله./872/ت۳۰۲/ی